reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

@delicious nie czułam nigdy presji, że muszę ciągle wchodzić. Potrafiło mnie wiele dni nie być. Każdy przecież ma swoje życie. Na fb jest o tyle lepiej, że można zdjęcia i filmy wsadzać czy po prostu jakoś tak lepiej jak wiem z kim mam do czynienia ;) i fakt, lepiej być na zamkniętej grupie, bo właśnie nie wiadomo kto czyta.

reklama
@delicious nie czułam nigdy presji, że muszę ciągle wchodzić. Potrafiło mnie wiele dni nie być. Każdy przecież ma swoje życie. Na fb jest o tyle lepiej, że można zdjęcia i filmy wsadzać czy po prostu jakoś tak lepiej jak wiem z kim mam do czynienia ;) i fakt, lepiej być na zamkniętej grupie, bo właśnie nie wiadomo kto czyta.
Ja byłam na takim forum, gdzie były o to ciągłe żale, pretensje. Może takie dziewczyny trafiłam. Później bardzo żałowałam, że się otworzyłam przed obcymi, wysyłałam zdjęcia swoje, rodziny, dzieci. I teraz nieprędko powtórzę ten błąd. Mi to obojętne z kim piszę, w sensie, że ufam wam. Nie muszę was widzieć ani znać adresów czy listy waszych znajomych na fb.
Wiem, że może czytać to wiele osób. Tak już jest w internecie.

Ja nie lubię jak grupa przechodzi na fb bo tam się źle pisze. Ktoś doda post a potem odpowiedzi i odpowiedzi pod odpowiedziami. No pogubić się idzie gdzie kto coś pisał. Na bb chociaż normalnie idzie wątek i można przeczytać od początku do końca. Co do forum zamkniętego to kiedyś mi się nie podobała ta idea. Właśnie na kwietniowkach 2014 zrobił się wątek zamknięty. Cześć pisała na otwartym, część na zamkniętym. W aplikacji nie było widać grup zamkniętych i była lipa. Teraz na wrzesniowkach 2017 też przeszliśmy na zamknięty ale jakoś tak wszystkie. Wtedy otwarte forum umarło. A na zamkniętym pisze się ok. Mamy też grupę na fb ale to głównie do dodawania zdjęć i filmików.

@delicious mi też się dłuży. Wiek ciąży wg kalkulatora to 4+4 dni. W poniedziałek idę do gina na wizytę a w czwartek( bo tylko wtedy robi ) USG. To będzie 5tydz+4 dni. Ciekawe czy będzie coś widać
Wygląda na to, że mamy różnicę 3 dni :) zastanawiam się czy iść przyszłym tygodniu do gin, to chyba jeszcze za wcześnie, niewiele będzie widać.
Dziś zrobiłam drugi test, by się upewnić na 100%, mniej czuły i z wieczornego moczu, by nie było za łatwo i też jest :D.
Ale nadal w pełni nie potrafię się cieszyć. Jutro beta, zobaczymy.

Ps. Fajnie, że tu się znacie, aż mi głupio tak się wtryniać z tą podjarką ciążą, ale to zupełnie pierwszy uraz, oby skuteczny :) Pozdrawiam Was i trzymam kciuki :)

Ja jutro kończę 6 tc! [emoji3]
Czyjeś to lecą! Kiedy do tego doszło? Kiedy testowałaś? Chyba nie dużo przede mną. Ale mi wyszedł test w 3+3 tc wiec co sie dziwic, ze tak mi sie dluzy.
Kiedy masz wizyte? Bo nie pamietam. Kojarze, ze ktoras miala miec pozno, w 8 czy tam w 9 tygodniu? Moze to ty? :)

Wygląda na to, że mamy różnicę 3 dni :) zastanawiam się czy iść przyszłym tygodniu do gin, to chyba jeszcze za wcześnie, niewiele będzie widać.
Dziś zrobiłam drugi test, by się upewnić na 100%, mniej czuły i z wieczornego moczu, by nie było za łatwo i też jest :D.
Ale nadal w pełni nie potrafię się cieszyć. Jutro beta, zobaczymy.

Ps. Fajnie, że tu się znacie, aż mi głupio tak się wtryniać z tą podjarką ciążą, ale to zupełnie pierwszy uraz, oby skuteczny :) Pozdrawiam Was i trzymam kciuki :)
Za wczesnie jeszcze. Ja sama chcialam isc jak bedzie szansa na serduszko, ale moj gin ma urlop i tylko 10 sierpnia mial termin, wiec ide wtedy, ale serducha nie bedzie. Trudno.

reklama
Ale Wam fajnie czekać na wizytę i odliczać dni :biggrin2:
U mnie raczej nic z tego bo @ się rozkręca, już jest czystsza krew - zobaczę jak do rana będzie, ale pewnie mnie zaleję :(

Do góry