reklama
Magdalenams
Fanka BB :)
Moj też później zaczął siadać ale chodził już w 11 miesiącu. Śmiesznie to wyglądało bo widać było wysiłek na jego twarzy i trochę mnie to bawiło@Mujer mój też na pół roku prawie 11 kg ważył i był tylko na piersi, ale siadać i chodzić tak szybko jak Twój Adaś nie zaczął.
Ja dentystów boję się panicznie, wstyd się przyznać ale idę dopiero z musu.
@Mujer no z moich informacji wynikało że można brać ten kwas foliowy ale właśnie w odpowiedniej jednostce. Najlepiej to skonsultować z lekarzem. Ja jeszcze biorę ale został i ostatni listek więc już nie będę wyrzucać
Hej ostatnio mamaginekolog o tym gdzieś mówiła że nie można w ten sposób zaszkodzić dziecku.Cześć dziewczyny, mam trochę wstydliwe pytanie. Czy przy zaparciach, robienie tzw. 'na siłę' moze zaszkodzić dziecku?
Magdalenams
Mi lekarz mówił że to nie zaszkodzi. chyba że musisz przec za każdym razem. Często. Wtedy może być nikorzystne. Jak probowalas zwalczyć zaparcia? Nic nie pomaga?Cześć dziewczyny, mam trochę wstydliwe pytanie. Czy przy zaparciach, robienie tzw. 'na siłę' moze zaszkodzić dziecku?
N
Natuś_ka
Gość
@Mujer łaał 11 kilo przy pol rocznym dziecku to faktycznie niezły wycisk Ci dało, podziwiać. Mój miał niecałe 10 jak skończył rok a i tak pod górkę ciężko było wciągać ale tez dużo zależy od wagi urodzeniowej, no i skoro tak szybko ruszył sam to faktycznie wszystkim pokazał ze w masie siła co do wózka to mi najbardziej z tych camarelo podoba się Sevilla, albo właśnie Carrera tez fajna. Dobrze mieć opinie kogoś kto naprawdę długo użytkuje wózek a nie tylko 6 miesiacy czy tam rok
@Golonka dziecku raczej nie zaszkodzisz robieniem na siłę ale sobie owszem, w ciąży trzeba uważać bo bardzo łatwo o hemoroidy, a przy czestym wysiłku w toalecie można sie ich nabawic, oczywiscie oprócz tego ze dziecko pozniej coraz bardziej uciska na odbyt co tez powoduje hemoroidy.
@Golonka dziecku raczej nie zaszkodzisz robieniem na siłę ale sobie owszem, w ciąży trzeba uważać bo bardzo łatwo o hemoroidy, a przy czestym wysiłku w toalecie można sie ich nabawic, oczywiscie oprócz tego ze dziecko pozniej coraz bardziej uciska na odbyt co tez powoduje hemoroidy.
Golonka
Mam je od niedawna, jem jabłka i piję dużo wody, nie jem bialego pieczywa, ale widze ze muszę sięgnąć po jakieś sliwki bo nic nie idze...Mi lekarz mówił że to nie zaszkodzi. chyba że musisz przec za każdym razem. Często. Wtedy może być nikorzystne. Jak probowalas zwalczyć zaparcia? Nic nie pomaga?
CoffeS
Dziecku raczej nie, ale możesz nabawić się hemoroidów. Polecam kefir [emoji846]Cześć dziewczyny, mam trochę wstydliwe pytanie. Czy przy zaparciach, robienie tzw. 'na siłę' moze zaszkodzić dziecku?
Najważniejsze to dużo błonnika. Siemię lniane pij. Sok z buraka i jabłek. No i suszone śliwki. Przede wszystkim dieta. Oliwy się napij. Z rana z dwie szklanki wody.Mam je od niedawna, jem jabłka i piję dużo wody, nie jem bialego pieczywa, ale widze ze muszę sięgnąć po jakieś sliwki bo nic nie idze...
Ufff, już po. Nic nie ma. Tylko się uśmiali, że się nachodziłam do dentysty, bo wszędzie wypełnienie
Magdalenams
Ja też mam od niedawna i robię tak: 4-5 suszonych śliwek zalewam wrzątkiem i zostawiam na noc. Rano na czczo pije wodę i zjadam śliwki. Na mnie działa po pół godzinie potem codziennie jem dwie suszone śliwki profilaktycznie. Chyba że znowu zaprze to trzeba wodęMam je od niedawna, jem jabłka i piję dużo wody, nie jem bialego pieczywa, ale widze ze muszę sięgnąć po jakieś sliwki bo nic nie idze...
Działa też na mnie dobrze kiwi zjedzone rano na czczo.
Hemoroidy mam a nawet miałam przed ciążą i powiem Ci rób wszystko żeby ich nie mieć...
reklama
A jak z naturalnych owocowych metod nic nie pomoże to polecam Ispagul.Cześć dziewczyny, mam trochę wstydliwe pytanie. Czy przy zaparciach, robienie tzw. 'na siłę' moze zaszkodzić dziecku?
Może być stosowany przez ciężarne. Ja to co prawda używałam na dluuuugo przed ciaza Ale reguluje perystaltyke i zmiekcza to i owo. Stosowany zgodnie z instrukcją zdziałał u mnie cuda. Od tamtej pory nie mam zadnych zaparc A miałam naprawdę poważne problemy.