reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
1 sierpnia, ale sprawdzę, może coś wyjdzie. Może mam sporo już tego hormonu skoro czuję w brzuchu balon hehe

Ja mam 166 cm wzrostu i 67 kg wagi

Czyli w normie bo kiedyś mówili , że końcówka wzrostu to prawidłowa waga :p
Ja mam podobnie , ale wolałabym mieć dużo mniej wagi niż końcówki wzrostu ;)

Znalazłam taki kalendarzyk z tym, że jest jakiś pomylony bo 1 lipiec był w niedzielę, a nie w poniedziałek, ale jedynie co trzeba wszystko cofnąć o jeden dzień do tyłu , ale jak tak wszystko wygląda i wszystko jest ok ze mną i nasieniem partnera to chyba powinno zaskoczyć ? Zobaczymy na początku sierpnia :p

Załączniki

• Bez nazwy.png
    Bez nazwy.png
    40,1 KB · Wyświetleń: 63
Zrobiłam teraz ten test, niepotrzebnie bo kreski nie ma i tylko mi teraz wątpliwości weszły. Zrobię za tydzień jeszcze raz, wtedy już będzie równo z terminem na @

Zrobiłam teraz ten test, niepotrzebnie bo kreski nie ma i tylko mi teraz wątpliwości weszły. Zrobię za tydzień jeszcze raz, wtedy już będzie równo z terminem na @

Kochana za wcześnie, nie ma co się stresować ;)
Ja też za tydzień albo nawet i 1,5 zrobię test albo poczekam najpierw na @ i zobacze czy przyjdzie i wtedy jak jej nie będzie to zrobię :)

reklama
Witam, mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona i zostanę tu na długie 9 miesiecy:)
Może znaczne od poczatku. Mam juz 4 letniego synka. W maju, po 4 latach zakończyłam branie tabletek antykoncepcyjnych, cykle odrazu książkowe tak samo owulacja. Ostatnia @ zaczela sie 1 lipca, kolejną powinna przyjść 29/07. Postanowiliśmy postarać sie o dzidziusia wiec było intensywnie zwłaszcza w okolicach owulacji która według obserwacji (temp, śluz, bol jajników i pleców) wystąpiła ok 13/14 lipca. Kilka dni później juz testowalam:p wiedziałam ze to za wcześnie ale dawało mi to taki faktyczny klimat starania sie o dziecko, nie zniechecilam sie jak 2 razy zobaczylam wynik negatywny. Wczoraj zrobilam kolejny test, wydawało mi sie ze cos tam widze, rozebralam go na części pierwsze ale niestety niczego sie nie dopatrzylam. Stwierdzilam ze ppczekam jednak dłużej żeby juz tych testów nie marnowac, no ale dzisiaj 24 DC pokusilo mnie odrazu po wejściu do łazienki i o to co zobaczylam po ok 5 minutach. Wstawiamy zdjęcie bo nie wiem czy tylko ja cos tam widze :) Z objawów jakie zaobserwowalam to bol piersi, ale taki rozpychajacy i pieczenie jakby od środka, bol brzucha jak na @, ciągły apetyt i zgaga od popołudnia do wieczora (to ostatnie w pierwszej ciąży nie opuszczało mnie do porodu). Może sobie to wmawiam i pewnie sie rozczaruje jeśli jednak @ przyjdzie ale jestem dobrej myśli i jak nie ten to kolejny cykl będzie udany:) życzę wam wszystkim wymarzonych II kreseczek. Pozdrawiam Natalia

Załączniki

• IMG_20180724_194006.jpg
    IMG_20180724_194006.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 98
  • IMG_20180724_205506.jpg
    IMG_20180724_205506.jpg
    541 KB · Wyświetleń: 90
Do góry