reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Hej dziewczyny, mnie wczoraj w nocy złapała albo jelitowka albo czymś się zatrulam, cała noc było mi mega niedobrze ale jakoś przetrwałam, rano niestety już nie dało się nic zrobić i dwa razy zaliczyłam wymioty plus biegunkę. Mam nadzieję ze nie będę musiała jechać do szpitala pod kroplowke :(

reklama
Hej dziewczyny, mnie wczoraj w nocy złapała albo jelitowka albo czymś się zatrulam, cała noc było mi mega niedobrze ale jakoś przetrwałam, rano niestety już nie dało się nic zrobić i dwa razy zaliczyłam wymioty plus biegunkę. Mam nadzieję ze nie będę musiała jechać do szpitala pod kroplowke :(
Spokojnie, uzupełniaj płyny, może nie będzie tak źle. Ja miałam w poprzedniej ciąży jelitówkę najgorszą w moim życiu i nawet nie wpadło mi do głowy, aby jechać z czymś takim do szpitala. Ale miej rękę na pulsie, różnie bywa.

Spokojnie, uzupełniaj płyny, może nie będzie tak źle. Ja miałam w poprzedniej ciąży jelitówkę najgorszą w moim życiu i nawet nie wpadło mi do głowy, aby jechać z czymś takim do szpitala. Ale miej rękę na pulsie, różnie bywa.
Mo właśnie w pierwszej ciąży miałam to samo pod koniec pierwszego trymestru tylko wymioty trochę częściej i zostalam w szpitalu 3 dni. Mam nadzieję że teraz się bez tego obędzie.

Ja mam biegunkę już 3 dzień [emoji853] byłam wczoraj s przychodni która miała dyżur i kazała mi pić elektrolity do tego Enterol i dieta lekkostrawna bez nabiału. Podczas strasznie boli mnie brzuch. Dziś pobolewa brzuch i kręgosłup a jak poszłam do sklepu naprzeciwko to brakowały sekundy abym nie padła..zrobiło mi się słabo i gorąco zarazem. Lekarka która wczoraj mnie badała powiedziała że jeśli się pogorszy to ip żeby mi kroplówke dali. Czuje się ogólnie strasznie.

Ja mam biegunkę już 3 dzień [emoji853] byłam wczoraj s przychodni która miała dyżur i kazała mi pić elektrolity do tego Enterol i dieta lekkostrawna bez nabiału. Podczas strasznie boli mnie brzuch. Dziś pobolewa brzuch i kręgosłup a jak poszłam do sklepu naprzeciwko to brakowały sekundy abym nie padła..zrobiło mi się słabo i gorąco zarazem. Lekarka która wczoraj mnie badała powiedziała że jeśli się pogorszy to ip żeby mi kroplówke dali. Czuje się ogólnie strasznie.
Ja bym na Twoim miejscu pojechała na IP bo długo się to już ciągnie, może nie będą Cie kładli na oddział a tylko dostaniesz kroplowke na wzmocnienie i puszcza do domu.

Też bym radziła jednak jechać do szpitala. Jak nie ma poprawy i Cię tak męczy to jedź.
Coś się plata w powietrzu i panuje ta jelitówka...

Zdrowka dziewczyny!

reklama
Też bym radziła jednak jechać do szpitala. Jak nie ma poprawy i Cię tak męczy to jedź.
Coś się plata w powietrzu i panuje ta jelitówka...
Mam z pracy prywatną opiekę w Luxmed i porozmawiałam z lekarzem na czacie (Bo mój pakiet też obejmuje podanie kroplówki) i powiedział że jeśli nie ma wymiotów to nie ma potrzeby podania kroplówki. Ze to jest wirusowe i nie dopuścić do odwodnienia organizmu.

Do góry