reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Wy już macie kolejne wizyty, bardzo często chodzicie :). Ja kolejne usg zrobię może na koniec listopada połówkowe. Chyba że nie będę czuła długo ruchów to zrobię dodatkowe. Właściwie u mnie wizyta nie idzie w parze z usg, bo lekarz w gabinecie nie ma sprzętu. Więc ujmę to tak: chodzę na wizyty, ale ich tutaj nie opisuję, bo bez usg są niewarte wzmianki ;). Ja preferuję chodzić jak najrzadziej :laugh2:. Najlepiej raz na 4-5 tygodni. Lekarz woli częściej mnie widzieć i jak byłam ostatnio kazał mi przyjść za 3 tygodnie, a mi się nie chce. Dotychczas przychodziłam kiedy chciałam, chyba odkrył moją strategię :cool2:.

Wy już macie kolejne wizyty, bardzo często chodzicie :). Ja kolejne usg zrobię może na koniec listopada połówkowe. Chyba że nie będę czuła długo ruchów to zrobię dodatkowe. Właściwie u mnie wizyta nie idzie w parze z usg, bo lekarz w gabinecie nie ma sprzętu. Więc ujmę to tak: chodzę na wizyty, ale ich tutaj nie opisuję, bo bez usg są niewarte wzmianki ;). Ja preferuję chodzić jak najrzadziej :laugh2:. Najlepiej raz na 4-5 tygodni. Lekarz woli częściej mnie widzieć i jak byłam ostatnio kazał mi przyjść za 3 tygodnie, a mi się nie chce. Dotychczas przychodziłam kiedy chciałam, chyba odkrył moją strategię :cool2:.
Mój też nie ma sprzętu usg i musi mnie wysyłać specjalnie a robią raz w tyg w szpitalu :) mój ginek każe przychodzić co miesiąc więc byłby dla Ciebie ok. ;)

Dzisiaj mi się śniło że zaczęłam lekko krwawic... Ech co za koszmar. Już drugi raz w tej ciąży tak mi się śni na zmianę ze snami że młody kopie że aż przez brzuch widać.
Tak mam co noc głupie sny. Nieraz bardzo głupie i bez sensu. Budzę się przez to w nocy..

Mój też nie ma sprzętu usg i musi mnie wysyłać specjalnie a robią raz w tyg w szpitalu :) mój ginek każe przychodzić co miesiąc więc byłby dla Ciebie ok. ;)
Mój wie jak to ze mną bywa, po 20 tygodniu będzie jeszcze bardziej wyczulony, bo moja szyjka ma tendencję do skracania. I co kolejna ciąża to problem zaczynał się wcześniej. Dlatego teraz wolę przeciągać wizyty, bo później będziemy się widzieć aż za często ;). Obym teraz uniknęła szpitala, bo kto ogarnie dzieciaki. Szkoła, przedszkole. Same nie pójdą.

Dzisiaj mi się śniło że zaczęłam lekko krwawic... Ech co za koszmar. Już drugi raz w tej ciąży tak mi się śni na zmianę ze snami że młody kopie że aż przez brzuch widać.
Tak mam co noc głupie sny. Nieraz bardzo głupie i bez sensu. Budzę się przez to w nocy..
Miewałam w pierwszym trymestrze sny, niektóre okropne, np. że ciąża obumarła. Teraz też mam sny długie i pełne szczegółów, ale znośne, mało koszmarów.

Cieszę się że pobyt w Polsce się udał. też biorę acard i nie wiem do kiedy ale zapytam się na polowkowym. Jak będziesz wiedziała za 3 tyg to pisz.
My się kochalismy w piątek i też pierwszy raz od lipca... Ale czuję się ok. Żadnych plamien.
Zapytam się o te leki jak będę w Pl i dam znać. U mnie też już po stosunku wszytko Ok.... Tylko zaraz „po” było lekkie plamienie.... Mąż to się tak wystraszył, że powiedział, że koniec z przyjemnościami na dłuższy czas ....:laugh2::laugh2:
Wczoraj prawie cały wieczór przeleżałam z bólem brzucha...właściwie to był chyba ból wątroby.... nie zjadłam nic ciężkostrawnego... a jednak ból długo nie odpuszczał.... Dopiero jak wzięłam No-spę to po pewnym czasie wszytko się uspokoiło.... No i zauważyłam, że nie mogę długo leżeć na boku,bo jak wstaję lub jak tylko się podniosę (czy zmienię pozycję) to boli mnie cały brzuch...:hmm::hmm::hmm: - miała któraś z Was coś podobnego???
U nas dziś nawet ładna pogoda się zapowiada ... i zauważyłam po sobie, że nie jestem już tak strasznie śpiąca i ciągle zmęczona jak kilka tygodni temu :biggrin2: mam tylko nadzieję, że wróci mi ochota na jakieś sprzątanie i prasowanie :-D:-D:-D bo trochę mi się już nazbierało :-D:-D
Wczoraj mój mąż przywiózł już nam kojec dla Gabrysia :szok: ja już dosłownie nie mam miejsca w domu na trzymanie tego wszytkiego :-D:-D:-D Już mu powiedziałam, że jak pojedzie do Pl to będzie musiał cześć rzeczy zabrać i zostawić tam jak będziemy z małym przylatywać :-D:-D:-D Na chwilę obecna mamy już 2 wanienki na stojakach :-D:-D:-Da mam zamiar korzystać tylko z jednej :-D:-Dwięc tę większą z przewijakiem zawiezie mi mój mąż do mojej mamy,bo będę tam na większość wakacji. ;)- chyba, że nie wytrzymam tam tak długo i wcześniej wrócę :-D

Ja mam co miesiąc prywatną, tak aby zwolnienie przedłużać

Ja mam bardzo często glupie sny. I takie realistyczne, ze mysle o nich pozniej przez pol dnia. W poprzedniej ciazy tez tak miałam ...

reklama
Pisalam z koleżanką, z którą mieszkałam w wawie w akademiku. Mamy dzieci z 2 msc roznicy i teraz ciąże też jakos 2 msc odstępu. Kolezanka jest dalej ode mnie, szyjka jej sie mocno skrocila i we wtorek pessar. Ech trzymam kciuki, bo przy 1.5 roczniaku ciezko sie oszczedzac.

Do góry