reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Natalia będą bliźniaki! [emoji6]
A termin plus minus 3 kwietnia.

porcelana Ty oczywiście też! I wszystkie pozostałe dziewczyny. [emoji3]

Joanulka dziękuję. [emoji4]

Patuśka dziękuję. [emoji4]

Natalia będą bliźniaki! [emoji6]
A termin plus minus 3 kwietnia.

porcelana Ty oczywiście też! I wszystkie pozostałe dziewczyny. [emoji3]

Joanulka dziękuję. [emoji4]

Patuśka dziękuję. [emoji4]
Ale że te bliźniaki to do mnie czy obok gdzieś [emoji134]‍♀️[emoji28]
Marzy mi się poród naturalny teraz to spokojnie z tym blizniakami bo mi jeszcze faktycznie wykrakasz [emoji6][emoji2]

Ja pierwsze dziecko urodziłam dokładnie w terminie 9h w bólach, 2-gie tydzień po terminie 16h. Oba porody siłami natury waga dziewczyn 4020kg i 3970kg
W obu ciążach przytyłam po 17kg które pueknie zeszły po 3 miesiącach
Pierwszy poród cc 3 dni przed terminem. Cc nieplanowane, tylko podczas porodu nastąpiły komplikacje. Drugi poród naturalny 4 dni przed terminem.

Pierwszy poród cc 3 dni przed terminem. Cc nieplanowane, tylko podczas porodu nastąpiły komplikacje. Drugi poród naturalny 4 dni przed terminem.

Nie masz obaw do 3 ciąży i porodu? Ja powiem szczerze ze jeszcze nigdy się tak nie stresowałam. Choć jeszcze nie jestem w ciąży ale boje się cholernie jak to będzie. Wtedy byłam bardzo młoda teraz jest zupełnie inaczej. Nie boje się bólu ale ciąży wogole i czy dziecko będzie zdrowe (jak się uda)

Co do wagi to nie narzekam, mało skromnie mówiąc jestem wysoka i szczupła :cool2:. Nawet nie wiem ile przytyłam w ciąży, ale w pierwszej mniej, około 12-14 kg, w drugiej trochę więcej, około 17 kg chyba. Podobno osoby szczupłe tyją więcej.

Nie masz obaw do 3 ciąży i porodu? Ja powiem szczerze ze jeszcze nigdy się tak nie stresowałam. Choć jeszcze nie jestem w ciąży ale boje się cholernie jak to będzie. Wtedy byłam bardzo młoda teraz jest zupełnie inaczej. Nie boje się bólu ale ciąży wogole i czy dziecko będzie zdrowe (jak się uda)
Nie boję się porodu, ale o dziecko to się boję. Czy będzie zdrowe, czy będzie miało ZD albo rozszczepy jakieś. Mam schizy tego typu właśnie :eek:. Nie chwalę się nikomu ciążą. Długo poczekam z ogłoszeniem tej nowiny. Chyba jeszcze dłużej niż do serduszka. Najchętniej czekałabym do usg genetycznego w 11-14 tygodniu.

Natalia mi na innym wątku też bliźniaki wróżą. ;-) ;)

delicious co do tycia to szczupłe mogą przytyć więcej, ale niekoniecznie tak będzie. Ja pierwszą ciążę zaczynałam ze 49kg i przytyłam 13kg. A teraz staruję z 47kg...Także przytyję 15kg. :rofl:

Natalia mi na innym wątku też bliźniaki wróżą. ;-) ;)

delicious co do tycia to szczupłe mogą przytyć więcej, ale niekoniecznie tak będzie. Ja pierwszą ciążę zaczynałam ze 49kg i przytyłam 13kg. A teraz staruję z 47kg...Także przytyję 15kg. :rofl:
47 kg jaka chudzinka! To ja taka szczupla nie jestem, ale biorac pod uwage, ze mam juz dzieci to nie mam co narzekac :cool2: ale mowiac ze szczuple wiecej to nie mialam na mysli 20-30 kg. Niektore znajome przy kosci przytyly 8 kg :rolleyes: wiec chodzi mi o te roznice kilka kg

reklama
Do góry