reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Tylko z samochodu do domu przeszłam a nie mam schodów 100 m przeszłam . Może nie wyjdzie zakłamany a w domu leżę .
Rozumiem Kasiu że odległość normalnie nie jest duża ale dla wiarygodnych pomiarów cukru już tak bo ten dystans będziesz pokonywać 4 razy. Normalnie w labo informują że masz siedziec na poczekalni, nie wolno Ci w tym czasie nawet wypić wody a jedyne gdzie ewentualnie możesz iść to wc ale jak już Cię mocno przycisnie. Dlatego jestem zdziwiona że pozwolili Ci wrocic do domu.

reklama
Rozumiem Kasiu że odległość normalnie nie jest duża ale dla wiarygodnych pomiarów cukru już tak bo ten dystans będziesz pokonywać 4 razy. Normalnie w labo informują że masz siedziec na poczekalni, nie wolno Ci w tym czasie nawet wypić wody a jedyne gdzie ewentualnie możesz iść to wc ale jak już Cię mocno przycisnie. Dlatego jestem zdziwiona że pozwolili Ci wrocic do domu.
U nas tak samo...To siedzenie w miejscu było dla mnie najbardziej dobijające ;).

No ja właśnie siedzę pod ta poczekalnia już druga godzinę, pani powiedziała ze mam się nigdzie nie ruszać.

Ja dzisiaj 12+5 i wszystkie aplikacje mi pokazują że drugi trymestr zacznę po skończonych 13 tygodniach, czyli za tydzień w piątek, więc już nie wiem jak to jest. :D
Dzisiaj wizyta, byle wytrzymać do 18.45 :)
Ja dwa dni temu zaczęłam 15 tydzień i pokazuje mi dopiero teraz 2 trymestr

W preglife jest tak
IMG_5900.JPG

Załączniki

• IMG_5900.JPG
    IMG_5900.JPG
    129,5 KB · Wyświetleń: 238
Dokładnie. Musi być skończone 14 tygodni. Przynajmniej w preglife, ja zostawiłam tylko ją bo była najbardziej spójna z usg, jeśli chodzi o wymiary maluszka. Inne wpędzały mnie w depresje:biggrin2:

Załączniki

• F35D0149-765C-4E33-AF07-FA1E8E17FFEC.png
    F35D0149-765C-4E33-AF07-FA1E8E17FFEC.png
    74,9 KB · Wyświetleń: 79
Ile aplikacji tyle terminów rozpoczęcia drugiego trymestru [emoji16] u mnie jedna aplikacja pokazuje że od 13 tygodnia a druga że od 14 [emoji28]

Wszędzie co innego napisane ;). Myślę, że co kraj to inny system, stąd niespójności. Na większości polskich stron 1 trymestr trwa od 1 do końca 12 tc.
Ale no dobra, jak zwał tak zwał, czuję się ogólnie lepiej ;).

reklama
Wiem właśnie czytałam że nie trzeba się ruszać. Już po taki krew teraz nie jadę do domu tylko siedzę na tyłku tu więc może nie będzie tak źle .

Do góry