reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Dzięki za informację! Te chrostki też mam, ale to już przed ciążą miałam takie - chociaż wydaje mi się, że mniej ich było.
Z tymi stanikami będzie ciężko, bo mam takie smutne B [emoji12]
:D i dobrze! Przynajmniej grawitacja ich nie obciąży ;) ważne żeby nie było odcisnietych fiszbin i koronek na piersiach które powodują otarcia itp. Ja kupiłam gładkie biustonosze z regulacją na plecach jak przy ramiączkach... Jak mnie boli żołądek to nie wytrzymuje nawet minimalnego ucisku pod biustem. W domu chodzę ciągle bez :D mąż szczęśliwy haha :)

reklama
:D i dobrze! Przynajmniej grawitacja ich nie obciąży ;) ważne żeby nie było odcisnietych fiszbin i koronek na piersiach które powodują otarcia itp. Ja kupiłam gładkie biustonosze z regulacją na plecach jak przy ramiączkach... Jak mnie boli żołądek to nie wytrzymuje nawet minimalnego ucisku pod biustem. W domu chodzę ciągle bez :D mąż szczęśliwy haha :)
Dla mnie ściąganie stanika wieczorem, to najlepszy moment w ciągu dnia [emoji6]

Nie zaluj sobie :D chodź bez! Wolność piersiom Haha :)
Ale zazdroszczę! Ja już zakupiłam staniki sportowe w większym rozmiarze i chodzę w nich non stop, często też w nich śpię. Co 2-3 dni zdejmuję do spania, ale wtedy rano bardzo piersi bolą (śpię na brzuchu, to pewnie dlatego), więc chyba jestem skazana na staniki przez resztę ciąży :)

Byłam dziś na szybkiej wizycie, bo w moczu były bakterie, jutro idę zrobić jeszcze raz +posiew, w czwartek USG o 19.00 i mąż się wybiera ze mną :D Mam nadzieję, że będzie już przez brzuch (będzie 10+6)

Dla mnie ściąganie stanika wieczorem, to najlepszy moment w ciągu dnia [emoji6]
Dla mnie najgorszy. Przy moim K zdjęcie biustonosza który cały dzień wszystko ładnie trzyma, to ból nie do wytrzymania. Cały dzień czuje piersi że tam się coś w nich dzieje. Ale po zdjęciu biustonosza... masakra [emoji24]
A grawitacja mnie przeraża....

Jezu, jestem przerażona, co właśnie odkryłam.
Ścisnęłam sobie sutek, nawet nie za mocno i wypłynęła mi taka mętna kropla - nie do końca przezroczysta, ale też taka trochę biaława. Z drugiego sutka też, ale trochę mniej. Spróbowałam ścisnąć całe piersi i też wypłynęła ta wydzielina. Też tak macie? To pokarm? To możliwe???
Może się zdarzyć że to już mleczko. Cyce się przygotowują od początku więc może się zdarzyć. To wszystko kwestia hormonów. Napewno nie masz powodu być przerażona. To normalne nawet na tym etapie

U nas wieści super :). Wszystko rozwija się idealnie. Wyniki prenatalnych tez wszystkie piękne. Bardzo niskie wskaźniki chorób. Cała anatomia idealna. Jedyne co to przez ta moja żółta wydzielinę dostałam skierowanie na badanie do onkologa zeby obejrzał szyjkę pod mikroskopem zeby na 100% upewnić się ze wszystko jest w porządku bo posiewy wyszły dobrze. Załączam fotki w 3D :D.
Następna wizyta za 3 tygodnie i wtedy podobno już na 100% płeć mi powie :)
Gratuluję...
Fotogeniczne maleństwo... Pewnie dziewczynka będzie... modelka napewno[emoji12] [emoji4]

U nas wieści super :). Wszystko rozwija się idealnie. Wyniki prenatalnych tez wszystkie piękne. Bardzo niskie wskaźniki chorób. Cała anatomia idealna. Jedyne co to przez ta moja żółta wydzielinę dostałam skierowanie na badanie do onkologa zeby obejrzał szyjkę pod mikroskopem zeby na 100% upewnić się ze wszystko jest w porządku bo posiewy wyszły dobrze. Załączam fotki w 3D :D.
Następna wizyta za 3 tygodnie i wtedy podobno już na 100% płeć mi powie :)
Gratulacje, super wieści i fotki cudne :))

Mnie piersi nie bolą póki ich nie dotykam, ale zmieniają się bardzo brodawki ich wielkość kolor i kształt, żyłek też coraz większa ilość.
Rozpoczynam jutro 13 tydzień i czuję się juz mega dobrze, mam więcej energii i mdłości opuściły prawie całkowicie :)

reklama
Dzięki dziewczyny za wszystkie ciepłe słowa ! ❤️ Generalnie śmiać mi się chciało jak ginek powiedział ze ooo proszę tutaj mamy wielki nochal (bardzo mnie to uciszyło) :D mówię No tak Hahah po mamusi.

Teraz jedynie jak zaczynam myśleć o tym ze wyniki cytologii dopiero za 10 dni i do tego jeszcze ta zlecona wizyta u onkologa na na kolposkopie to aż mi niedobrze jak pomyśle. Brakuje mi tylko problemów rakowych w tym wszystkim :p No ale mam nadzieje ze po prostu ten pomarańczowy śluz to wytwór moich hormonów.

Do góry