reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Wszystko jest dobrze. Dzidzior ma 4.15 cm idealnie 11 tygodni. Wydzielina fakt jest osobliwa ale nie śmierdzi, mówi ze raczej taka moja uroda. Zastanawiał się jeszcze nad czopem sluzowym,ale mówił ze gdyby to był czop to by zaczynały się skurcze porodowe a u mnie cisza nic się nie dzieje tym bardziej ze to już tydzień trwa, a po drugie śluz wisiałby z ujścia szyjki a u mnie zbiera się na bocznych ściankach. Zrobiliśmy posiew i zobaczymy. Na chwile obecna nie ma sensu się martwić i w po oedzjslek rano widzimy się na prenatalnych
Super wieści !!! Najważniejsze, że Maluszek cały i zdrowy.

Też mam taką nadzieję! Zależy czy lekarz będzie skłonny sprawdzić tak wcześnie, a w pierwszej ciąży jeszcze nie chciał. Chodzę do tego samego. [emoji6]
Szkoda, że nie mam wizyty z rana, bo dzień pewnie strasznie mi się będzie dłużyć....
Kurcze ale to juz jest takie ekscytujące, pierwsze USG tez ale te kiedy juz fasolka wygląda jak mini bobasek, jak sie rusza i jeszcze dodatkowo jak płci. można sie dopatrzeć to juz wogole super. No i oczywiście juz ma sie więcej pewności ze jest dziecko zdrowe i prawidłowo sie rozwija. Sama nie mogę sie doczekać, ale te głąby mi nie dzwonią. Gdybym chociaż juz datę miała podaną to by było łatwiej czekać:p

Też mam taką nadzieję! Zależy czy lekarz będzie skłonny sprawdzić tak wcześnie, a w pierwszej ciąży jeszcze nie chciał. Chodzę do tego samego. [emoji6]
Szkoda, że nie mam wizyty z rana, bo dzień pewnie strasznie mi się będzie dłużyć....
Joasiu w mojej poprzedniej ciąży 11 t też był za wczesny i lekarz płci mi nie zdradził a i tak w końcu się dowiedziałam ok 20! Tc. Za to moja kuzynka była w 12 tc i jej już powiedzieli. Ja idę po 2 października na prenatalne a będzie to właśnie koniec 12 tc więc też liczę na płeć. Chociaż obojętne czy drugi syn czy córka ja poprostu chcę wiedzieć. :)

Joasiu w mojej poprzedniej ciąży 11 t też był za wczesny i lekarz płci mi nie zdradził a i tak w końcu się dowiedziałam ok 20! Tc. Za to moja kuzynka była w 12 tc i jej już powiedzieli. Ja idę po 2 października na prenatalne a będzie to właśnie koniec 12 tc więc też liczę na płeć. Chociaż obojętne czy drugi syn czy córka ja poprostu chcę wiedzieć. :)
Ja właśnie też po prostu chce wiedzieć. Na początku starań miałam parcie na dziewczynę ale teraz to mi obojętne. [emoji4]

Kurcze ale to juz jest takie ekscytujące, pierwsze USG tez ale te kiedy juz fasolka wygląda jak mini bobasek, jak sie rusza i jeszcze dodatkowo jak płci. można sie dopatrzeć to juz wogole super. No i oczywiście juz ma sie więcej pewności ze jest dziecko zdrowe i prawidłowo sie rozwija. Sama nie mogę sie doczekać, ale te głąby mi nie dzwonią. Gdybym chociaż juz datę miała podaną to by było łatwiej czekać:p
Mnie płeć jest zupełnie obojętna i tak nie chcę znać. Ja tylko się modlę o zdrowe dziecko. I to mnie zawsze najbardziej stresuje i siedzi w głowie. Po tym usg zawsze mi kamień spada z serca.

Ja już raz po prenatalnych usłyszałam że jest źle więc też zawsze czekam na nie najbardziej i mam nadzieję że teraz tak jak przy ostatniej ciąży będzie wszystko dobrze i dzidzia zdrowa. Mi na prenatalnych powiedzieli jaka jest płeć ale to już na samym końcu jak już wiadomo było że synek zdrowy rośnie [emoji4]

Witam się po długiej nieobecności.
Serdecznie gratuluję serduszek, rosnących bobasów i pozdrawiam wszystkie nowe koleżanki. Obiecuję że jutro uzupełnię tabelkę!
Melduję, że u mnie objawów ciąży brak, ale to już 11t 4d więc norma. Czuję się dobrze tylko czasem torbiel się odzywa, ale ból krótki i słaby, bez plamień więc się nie martwię.
Poza tym synek jelitówkę złapał, pupa się dość mocno odparzyła i jeszcze na dodatek ząb wychodzi. Bardzo mi go żal jak płacze z bólu przy przewijaniu.
No i juto mam usg genetyczne. o 17, a o 16 wizyta u położnej także wszystko za jednym zamachem.
Po cichu liczę, że już jakieś wstępne podejrzenie co do płci będzie, ale wiem, że to jeszcze bardzo wcześnie, więc się nie nastawiam za bardzo.
Życzę spokojnej nocy i buziaki!
Ale fajnie już genetyczne! U mnie podobny tydzień ciąży bo 11+2 ale genetyczne mam dopiero za dwa tygodnie w równym skończonym 13tc. Też pocichu mam nadzieję że moja gin wypatrzy już płeć. Zdrowka dla synka!
Mnie płeć jest zupełnie obojętna i tak nie chcę znać. Ja tylko się modlę o zdrowe dziecko. I to mnie zawsze najbardziej stresuje i siedzi w głowie. Po tym usg zawsze mi kamień spada z serca.
Ja chyba też dopiero odetchne po tym usg genetycznym oczywiście jeśli wszystko będzie w porządku.

Ale fajnie już genetyczne! U mnie podobny tydzień ciąży bo 11+2 ale genetyczne mam dopiero za dwa tygodnie w równym skończonym 13tc. Też pocichu mam nadzieję że moja gin wypatrzy już płeć. Zdrowka dla synka! Ja chyba też dopiero odetchne po tym usg genetycznym oczywiście jeśli wszystko będzie w porządku.
Dziękuję w imieniu synka. :) Dziś już mu lepiej, odparzenia trochę zeszły i biegunka też odpuszcza chyba. Na szczęście.

reklama
Ale fajnie już genetyczne! U mnie podobny tydzień ciąży bo 11+2 ale genetyczne mam dopiero za dwa tygodnie w równym skończonym 13tc. Też pocichu mam nadzieję że moja gin wypatrzy już płeć. Zdrowka dla synka! Ja chyba też dopiero odetchne po tym usg genetycznym oczywiście jeśli wszystko będzie w porządku.

Ja to chyba odetchnę jak to dziecko się usamodzielni :D a i wtedy to nie wiadomo...staram się już nic nie czytać na necie poza tym forum, ale i tak niektóre opowieści są przerażajace :(

Do góry