reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Biegi, dobrze ze wiesz juz, ze z Malenstwem ok. Kochana przykro mi, ze zostalas tak potraktowana na IP. Skandal...

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze.

Co do płci, to u mnie w USG prenatalnym lekarz powiedzial płeć, ale na 75% pewnosci, co pozniej potwierdzil w polowkowych i po porodzie sie sprawdzilo :)

reklama
Hej ja mam zrobić wyniki mocz, VDRL, HCV, HIV, toksoplazmoza IgG i toksoplazmoza IgM. Czy wiecie ile to może kosztować?

Wklejam mój paragon. Te zakaźne są po dwa razy bo to jest IgG i IgM.
IMG_5781.JPG

Załączniki

• IMG_5781.JPG
    IMG_5781.JPG
    323,1 KB · Wyświetleń: 558
Ja już raz po prenatalnych usłyszałam że jest źle więc też zawsze czekam na nie najbardziej i mam nadzieję że teraz tak jak przy ostatniej ciąży będzie wszystko dobrze i dzidzia zdrowa. Mi na prenatalnych powiedzieli jaka jest płeć ale to już na samym końcu jak już wiadomo było że synek zdrowy rośnie [emoji4]
Ja po pierwszych prenatalnych też usłyszałam złe wieści. Na szczęście te badania to loteria i wszystko się skończyło dobrze. Wszystko z dzieckiem było ok oprócz przeziernosci która to zmieniła prawdopodobieństwo wystąpienia chorób. Na szczęście badania z krwi już były lepsze.
Wtedy się trochę podlamalam. Dlatego teraz myślę pozytywnie. Nie dostarcze więcej dziecku takiego stresu. Potem i tak miałam problemy w ciąży i syn się urodził w 35 tc z malutkimi komplikacjami. Nic nie przewidzisz dlatego trzeba myśleć i być nastawionym pozytywnie.

W moim mieście aby mieć dobra opiekę trzeba wybrać się prywatnie, tak też chodzę. Każda wizyta +usg to 120zl. Z cytologia było droższe chyba o 50zl. Do krwi znalazłam laboratorium w przychodni na wsi gdzie mieszkam mają chyba najtańsze ceny w całym powiecie. Najbardziej kosztowne są leki. Po każdej wizycie recepta na około 150zl (starczy zawsze równo do kolejnej wizyty). Wczoraj kupilam pierwsze spodnie ciazowe, ulga bo nie ciśna mnie w pasie. Minus, gumka kończy się na żołądku... od wczoraj mdłości jakby trochę odpuscily, ale zgaga jest nie do wytrzymania, moje slinianki produkują hektolitry śliny, która podraznia mi przelyk i nia najczęściej wymiotuje... :( jakieś rady na zgage?

reklama
W moim mieście aby mieć dobra opiekę trzeba wybrać się prywatnie, tak też chodzę. Każda wizyta +usg to 120zl. Z cytologia było droższe chyba o 50zl. Do krwi znalazłam laboratorium w przychodni na wsi gdzie mieszkam mają chyba najtańsze ceny w całym powiecie. Najbardziej kosztowne są leki. Po każdej wizycie recepta na około 150zl (starczy zawsze równo do kolejnej wizyty). Wczoraj kupilam pierwsze spodnie ciazowe, ulga bo nie ciśna mnie w pasie. Minus, gumka kończy się na żołądku... od wczoraj mdłości jakby trochę odpuscily, ale zgaga jest nie do wytrzymania, moje slinianki produkują hektolitry śliny, która podraznia mi przelyk i nia najczęściej wymiotuje... :( jakieś rady na zgage?

Migdały? Siemię lniane? Nigdy nie miałam, ale słyszałam ze to pomaga.

Do góry