reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Ile zaplacilyscie na te poczatkowe badania z krwi ? Pewnie ktoras robila je platnie ? Mi wlasnie przepadla pierwsza wizyta na nfz, nastepna za miesiac.... Musze wiec zalozyc kartę ciąży prywatnie i zrobic te badania, bo w szpitalu zrobili tylko podstawowa morfologie za 10zl i mocz.. karty ciazy tez nie zakladaja. O zgrozo co tu sie dzieje
Coś się wogole zmieniło, wiadomo już coś, czy nadal czekanie?

reklama
Mam do Was pytanko. Czy macie już jakieś przeczucia, albo wskazówki co do płci? Bo ja dziś zauważyłam na brzuchu włoski czarne i już na 90% wiem że to chłopiec. [emoji3]

Eh... ja dzisiaj po nieplanowanej wizycie u gina, przeraziłam się jak dzisiaj po południu wypadła ze mnie pomarańczowa kuleczka śluzu i potem jeszcze kilka takich zoltopomaranczowych glutow. Ale wytarłam to i przeszło, ale poleciałam do gina zbadać co to powiedział ze śluz faktycznie jest żółty ale pod mikroskopem nie widzi żadnej infekcji ani bakterii. Zarodek 2,75 cm i tętno 175 bmp. Niby wszystko w najlepszym porządku ale martwię się nadal skąd się wzięło coś w takim kolorze

Mam do Was pytanko. Czy macie już jakieś przeczucia, albo wskazówki co do płci? Bo ja dziś zauważyłam na brzuchu włoski czarne i już na 90% wiem że to chłopiec. [emoji3]
Hehe włoski czarne to mi wychodzą i bez ciąży:p
Ja sama zauwazylam tylko ze włosy nie są w jakimś super stanie ani paznokcie, cera zaczęła sie przetluszczac, czyli te niby "pobrzydzenie" tak jakby na dziewczynkę bo z chlopaczkiem to sie kwitnie ponoć:p no i kolezanka co ciążę odgadła po oczach dalej obstawia dziewczynkę wiec sie okaże czy miała racje. Mi to obojętne co, i to tak szczerze bez jakiś ukrytych marzeń na dnie serca o coreczce czy cos, pokocham wszystko co sie wykluje:) a z 3 mężczyznami w domu to bym była juz całkiem królową:)

A to jest coś takiego? Taka zależność? Aż zerknę :-). Ja jakoś od początku czuję, że to chłopczyk, nawet jak dawałam test mężowi to w męskiej czapeczce misia. Zawsze marzyła mi się córeczka a tu nawet przez moment nie mówię do brzucha jak do córki ;-). Będzie jeszcze niespodzianka :-). W sumie po naszym pierwszym doświadczeniu to chcemy żeby dzidziuś został z nami cały i zdrowy, a płeć tak naprawdę nie ma znaczenia. Dla dziewczynki mam imiona a dla chłopca nic mnie nie urzeka ;-). Póki co do brzucha mówię Ptyś albo Kaprys :-)

Eh... ja dzisiaj po nieplanowanej wizycie u gina, przeraziłam się jak dzisiaj po południu wypadła ze mnie pomarańczowa kuleczka śluzu i potem jeszcze kilka takich zoltopomaranczowych glutow. Ale wytarłam to i przeszło, ale poleciałam do gina zbadać co to powiedział ze śluz faktycznie jest żółty ale pod mikroskopem nie widzi żadnej infekcji ani bakterii. Zarodek 2,75 cm i tętno 175 bmp. Niby wszystko w najlepszym porządku ale martwię się nadal skąd się wzięło coś w takim kolorze

Miałam podobnie i nie zapowiedzianą wizytę dwa tygodnie temu. Wszystko, było w porządku, a skąd takie brudzenie nie wiadomo. Dostałam Duphaston. Jutro mam wizytę i zobaczymy co tam słychać.

Ja mam już synka więc zawsze marzyła mi się druga córeczka, generalnie jeśli chodzi o wygląd to i z synem i teraz na początku w 1 trymestrze miałam wysypana tłusta cerę. Chociaż wiecie co gdzieś w głębi czuje ze to dziewczynka :)

Heh czyli większość po prostu ma jakąś wewnętrzną intuicje :) u mnie niestety chyba nie działa bo nic nie podejrzewam, z synkiem chciałam dziewczynkę i po USG szok ze chlopczyk ale tym razem juz obojętne i nie mam żadnego przeczucia, tylko czuje sie bardziej ciazowo niż za pierwszym razem, wtedy gdyby nie brzuch to nic by nie było poznać.

reklama
Miałam podobnie i nie zapowiedzianą wizytę dwa tygodnie temu. Wszystko, było w porządku, a skąd takie brudzenie nie wiadomo. Dostałam Duphaston. Jutro mam wizytę i zobaczymy co tam słychać.
Ja nic nie dostałam ale to chyba dlatego ze po 10 tygodniach chyba już i tak nie ma sensu ładować w siebie hormonów bo i tak funkcje przejmuje łożysko. Chociaż mogę się mylić :)

Do góry