reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Ja jadę do homedu w Głogowie, już tam byłam i naprawdę fajni lekarze tam badają, odpowiadają na każde pytanie, nie spieszą się, nie czujesz się jak "na taśmie" jest chyba trzech specjalistów z tego co kojarzę. U mnie dzisiaj 6t6d [emoji4] fajnie być razem w tym samym terminie [emoji2]
Dziewczyny czy wy jesteście spod Rzeszowa i mówicie o homedzie w Głogowie Małopolskim? :D

reklama
Ile zaplacilyscie na te poczatkowe badania z krwi ? Pewnie ktoras robila je platnie ? Mi wlasnie przepadla pierwsza wizyta na nfz, nastepna za miesiac.... Musze wiec zalozyc kartę ciąży prywatnie i zrobic te badania, bo w szpitalu zrobili tylko podstawowa morfologie za 10zl i mocz.. karty ciazy tez nie zakladaja. O zgrozo co tu sie dzieje

380 zł razem z HIV, różyczka i cała reszta zakaźnych.

Witam nowe mamy :)

Byłam dzisiaj u swojego lekarza. Założył mi kartę ciąży, pobrał na cytologie. Chciał dać skierowanie na pappa, ale nie chcę. Pytał czy zrobić usg, ale też nie chciałam. Dostałam skierowanie na badania. Kolejna wizyta 4 października. 26 września usg genetyczne.

Rudna . A Homedzie już 2 ciążę prowadzę. U doktor Homy , ja osobiście ja polecam. Zawsze wytłumaczy, jest miła, pamięta pacjentki , zawsze zapyta co słychać. Usg robi dokładnie.
Może spotkamy się kiedyś na wizycie ;)
Super, to jest nas już 4 z Podkarpacia :) ja jestem z Łańcuta i jest jeszcze jedna dziewczyna z okolic Przeworska :)

Rudna . A Homedzie już 2 ciążę prowadzę. U doktor Homy , ja osobiście ja polecam. Zawsze wytłumaczy, jest miła, pamięta pacjentki , zawsze zapyta co słychać. Usg robi dokładnie.
Może spotkamy się kiedyś na wizycie ;)
Ja Mielec [emoji16] to jest nas już 4 z Podkarpacia więc jak dobrze pójdzie to jakieś spotkanie można zorganizować. Ja ciążę prowadzę w Mielcu tylko na prenatalne będę w Głogowie i u jakiegoś gościa z nazwiskiem na "B" [emoji16]

Kurczę właśnie wyszłam od dentysty...najprawdopodobniej kanałowka do leczenia [emoji21] a że znieczulenia mi nie da to mam plukac dentoseptem...oby to pomogło.

Ja Mielec [emoji16] to jest nas już 4 z Podkarpacia więc jak dobrze pójdzie to jakieś spotkanie można zorganizować. Ja ciążę prowadzę w Mielcu tylko na prenatalne będę w Głogowie i u jakiegoś gościa z nazwiskiem na "B" [emoji16]

Kurczę właśnie wyszłam od dentysty...najprawdopodobniej kanałowka do leczenia [emoji21] a że znieczulenia mi nie da to mam plukac dentoseptem...oby to pomogło.
Ja u kobitki w Łańcucie leczyłam normalnie zęby w poprzedniej ciazy, a kanalowego mi nie robila ze wzgledu na to, ze musiala zrobic zdjecie rtg. Moze lekarstwo niech wsadzi?

W poprzedniej ciąży, jak miałam skierowanie to przyjeżdżał specjalista skądś tam , z3 swoim sprzętem , jeśli to o te badania chodź i bo mi już się myli po tym co dziewczyny piszą:)

Współczuję z zębem, oby przeszło

reklama

Kanałowe możesz robić i możesz mieć znieczulenie, tylko bez adrenaliny. Rtg zrobi po porodzie.

Do góry