reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Zleci szybko:) ja mam 10.10 ale u położonego, juz po wyniki testu Pappa, krwi itd itd i następne skierowania pewnie. W pierwszej ciąży mi sie dłużyło od wizyty do wizyty a teraz wydaje mi sie ze tak jakoś leci, może dlatego ze jest sie czym zająć przez ten czas a wtedy było za dużo wolnego:p
Pewnie właśnie tak jest [emoji2]

reklama
Ile zaplacilyscie na te poczatkowe badania z krwi ? Pewnie ktoras robila je platnie ? Mi wlasnie przepadla pierwsza wizyta na nfz, nastepna za miesiac.... Musze wiec zalozyc kartę ciąży prywatnie i zrobic te badania, bo w szpitalu zrobili tylko podstawowa morfologie za 10zl i mocz.. karty ciazy tez nie zakladaja. O zgrozo co tu sie dzieje

Zapewne masz ogólne badanie glukozy, na tym etapie. Ja właśnie odebrałam internetowo swoje wyniki i z tego co tu poszukuję to wszystko jest w porządku: na czczo 88mg/dl po 1h 137, a po 2h 121. W czwartek mam wizytę i mam już być z wynikami. W moczu nie podobają mi się bakterie, choć żadnej infekcji nie odczuwam, muszę powtórzyć badanie może coś przy pobraniu poszło nie tak, choć staram się zachować wszystkie wytyczne.

Co do czasu to ja jestem na zwolnieniu i w domu póki co zamiast szkrabów biega trójka psów, stąd czas jest, jeśli tylko mdłości pozwalają ;-)
Tak dziewczyny macie rację teraz sprawdziłam i mam mieć badanie ogólne. Jak dobrze, że jesteście obeznane w temacie :)

Umówiłam się na prenatalne 08.10. Teraz byle do tej wizyty.
Do kogo idziesz? Ja jeszcze poszukuję, ale już pasuje się umówić.
W ogóle to zdaje się, że jesteśmy w tym samym tyg. i dniu ciąży ;)

Witam się i ja. Podczytuje Was troszkę. I w końcu postanowiłam napisać. Jestem już na forum wrześniówek 2017 - mam synka z 20 września, także jeszcze trochę i roczek. Jeszcze go kp.
Aktualnie jestem w 3 ciąży (1 straciłam w 7 tygodniu, też miałam wtedy termin na kwiecień)
Teraz jestem w 8 tygodniu z terminem z om na 18 kwietnia. Byłam już na pierwszej wizycie, maleństwo troszkę mniejsze niż wychodzi z OM ma 8mm i bijące serduszko. Czeka mnie kolejne cc z racji wąskiej miednicy.
Trochę się boję, bo z natury jestem raczej panikarą [emoji16]
Życzę nam spokojnych ciąż i pięknych, zdrowych maleństw. [emoji4]

Tak dziewczyny macie rację teraz sprawdziłam i mam mieć badanie ogólne. Jak dobrze, że jesteście obeznane w temacie :)

Do kogo idziesz? Ja jeszcze poszukuję, ale już pasuje się umówić.
W ogóle to zdaje się, że jesteśmy w tym samym tyg. i dniu ciąży ;)
Ja jadę do homedu w Głogowie, już tam byłam i naprawdę fajni lekarze tam badają, odpowiadają na każde pytanie, nie spieszą się, nie czujesz się jak "na taśmie" jest chyba trzech specjalistów z tego co kojarzę. U mnie dzisiaj 6t6d [emoji4] fajnie być razem w tym samym terminie [emoji2]

Witam się i ja. Podczytuje Was troszkę. I w końcu postanowiłam napisać. Jestem już na forum wrześniówek 2017 - mam synka z 20 września, także jeszcze trochę i roczek. Jeszcze go kp.
Aktualnie jestem w 3 ciąży (1 straciłam w 7 tygodniu, też miałam wtedy termin na kwiecień)
Teraz jestem w 8 tygodniu z terminem z om na 18 kwietnia. Byłam już na pierwszej wizycie, maleństwo troszkę mniejsze niż wychodzi z OM ma 8mm i bijące serduszko. Czeka mnie kolejne cc z racji wąskiej miednicy.
Trochę się boję, bo z natury jestem raczej panikarą [emoji16]
Życzę nam spokojnych ciąż i pięknych, zdrowych maleństw. [emoji4]
Hej, ja z październikowek 2017. Synus 03.10 bedzie miał rok a teraz termin na 02.04 :) Jak się czujesz? Trzymam kciuki żeby ta ciąża była straaasznie nuuudna :)

Hej, ja z październikowek 2017. Synus 03.10 bedzie miał rok a teraz termin na 02.04 :) Jak się czujesz? Trzymam kciuki żeby ta ciąża była straaasznie nuuudna :)
O to też będziesz miała wesoło [emoji4]
Ja szczerze mówiąc średnio się czuję. Nie powinnam nosić małego a wiadomo jak to wygląda... Miałam plamienia i trochę się boję. Wciąż chce mi się spać, jeść i mnie mdli.
Mam nadzieję, że szybko zleci. Z synkien ostatnie 4msc musiałam leżeć plackiem przez skracającą się szyjkę. Mam nadzieję, że teraz będzie lepiej. [emoji4]a Ty jak? Mały daje w kość?

A ja właśnie podjęłam decyzję, że pojadę na wizytę nie jutro, tylko 10 września. Będe wtedy w połowie 8 tygodnia więc serduszko wtedy już będzie na pewno przy moich cyklach. 5 dni mnie nie zbawi, a nie chce nerwów znowu.
Ktoś jeszcze nie był na pierwszej wizycie?

Alcarin no właśnie mam ten sam problem z noszeniem. Czuje, ze nie powinnam no ale co mam zrobić... Mnie juz te najgorsze objawy zniknęły, juz nie śpię w ciągu dnia, nie marudzę az tak bardzo. Małemu teraz idą dwójki i trójki górne na raz i strasznie cierpi a my razem z nim + uczy się chodzic powoli i co chwile jakies upadki, siniaki, płaczki. Mam strasznie dużo lęków i stresu jak to będzie jak już urodzę albo jak będę musiała leżeć pod koniec ciąży ze względu na dobro drugiego dziecka itp. Na razie mąż pomaga jak może. Jak tylko jest w domu to bardzo mnie odciaza.
Ogólnie ta druga ciąża jakos o wiele spokojniej i na luzie przebiega. Mam nadzieję, ze i Tobie wszystko szybko minie i ta ciąża bedzie spokojniejsza niż poprzednia :) Twój maluch juz chodzi?

reklama
Alcarin no właśnie mam ten sam problem z noszeniem. Czuje, ze nie powinnam no ale co mam zrobić... Mnie juz te najgorsze objawy zniknęły, juz nie śpię w ciągu dnia, nie marudzę az tak bardzo. Małemu teraz idą dwójki i trójki górne na raz i strasznie cierpi a my razem z nim + uczy się chodzic powoli i co chwile jakies upadki, siniaki, płaczki. Mam strasznie dużo lęków i stresu jak to będzie jak już urodzę albo jak będę musiała leżeć pod koniec ciąży ze względu na dobro drugiego dziecka itp. Na razie mąż pomaga jak może. Jak tylko jest w domu to bardzo mnie odciaza.
Ogólnie ta druga ciąża jakos o wiele spokojniej i na luzie przebiega. Mam nadzieję, ze i Tobie wszystko szybko minie i ta ciąża bedzie spokojniejsza niż poprzednia :) Twój maluch juz chodzi?
U nas też zęby na tapecie teraz.. Do tego kiepsko śpi w nocy...
Nie chodzi jeszcze. Przy meblach ok ale nic poza tym.
Mam nadzieję, że u mnie też teraz będzie spokojniejsza ciąża [emoji4]

Do góry