reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Heda ja polecam moją gin, będę u niej już prowadzić drugą ciążę Karolina Spychała Śliwińska, co jest wg mnie dużym plusem, to pracuje w dwóch warszawskich szpitalach. Wydaje mi się że przyjmuje tylko prywatnie, ja do niej chodzę w ramach lux med.

Od dłuższego czasu się nie odzywałam, bo jakoś stresowałam się czy wszystko ok, a wizytę mam dopiero 5września. W końcu dziś poszłam do innego gin, bo moja na urlopie i ufff wszystko ok, jest serduszko 8t3d :-)

reklama
Dziewczyny a jak u was wymiary zarodków? U mnie w 8t2d było 1,46 cm i zastanawiam się czy to nie jest za mało. Bicie serca było Ok 150. Jak wasze doświadczenia ?
Mój maluszek w 7+1 miał 1,26 cm , USG skorygowalo wiek na 7+4. Teoretycznie rośnie teraz milimetr na dzień więc na dzień dzisiejszy 8+4 powinien mieć juz ok 2 cm:) oby tak wzorowo sobie tam rósł
Z tą wielkością to różnie chyba bywa, juz mowilam ze widziałam u dziewczyn ten sam rozmiar zarodka w ponad 8 tygodniu kiedy ja byłam w 7 dlatego mowiłam ze wielkoludka nosze chyba:p

No i super że wszystko się zgadza [emoji3] a nie żałujesz że poszłaś za wcześnie?
Nie [emoji4] po pierwsze już wiem że dzidzia jest w macicy po drugie że jest pecherzyk zoltkowy a po trzecie że nie mam infekcji bakteryjnej a poszłam też ze względu na mały dyskomfort. Ale biorę luteine i to ona jest winowajca. Teraz spokojnie mogę czekać na wizytę za tydzień [emoji4]

Dziewczyny proszę powiedzcie co byście zrobiły bo się zastanawiam. Czy pojechać dziś na szpital czy czekać jutro na wizytę (prywatną więc zapłacić trzeba)?

Mój maluszek w 7+1 miał 1,26 cm , USG skorygowalo wiek na 7+4. Teoretycznie rośnie teraz milimetr na dzień więc na dzień dzisiejszy 8+4 powinien mieć juz ok 2 cm:) oby tak wzorowo sobie tam rósł
Z tą wielkością to różnie chyba bywa, juz mowilam ze widziałam u dziewczyn ten sam rozmiar zarodka w ponad 8 tygodniu kiedy ja byłam w 7 dlatego mowiłam ze wielkoludka nosze chyba:p
Może chłopiec :D

reklama
Do góry