reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

W Polsce jest straszne parcie na leki w ciąży nic się nie dzieje a już profilaktycznie dają dupka... milion pięćset sto dziewięćset badań. Zdecydowanie za dużo tego, połowa z nas tu na forum bierze progesteron na dzień dobry i sporą część zacznie brać aspiryna za chwilę... USG robione przynajmniej raz w miesiącu pytanie na ile to wszystko jest obojętne dla dzidzi?
Mi lekarz wczoraj proponował Holtera jeszcze zanim stwierdził ciążę. Fakt ciśnienie.przed wizytą miałam spore Ale po wizycie już w normie. Tyle że ja poszłam do ginekologa a nie do kardiologa i powinien najpierw mnie ż badać a nie od razu proponować leki na ciśnie...

reklama
W Polsce jest straszne parcie na leki w ciąży nic się nie dzieje a już profilaktycznie dają dupka... milion pięćset sto dziewięćset badań. Zdecydowanie za dużo tego, połowa z nas tu na forum bierze progesteron na dzień dobry i sporą część zacznie brać aspiryna za chwilę... USG robione przynajmniej raz w miesiącu pytanie na ile to wszystko jest obojętne dla dzidzi?
Mi lekarz wczoraj proponował Holtera jeszcze zanim stwierdził ciążę. Fakt ciśnienie.przed wizytą miałam spore Ale po wizycie już w normie. Tyle że ja poszłam do ginekologa a nie do kardiologa i powinien najpierw mnie ż badać a nie od razu proponować leki na ciśnie...

Uspokoilas mnie.

Miałam przed ciążą holter. Ale oprócz tego co wiem, czyli tachykardii nic nie wyszło. Ja trafiam na lekarzy co nie faszerują lekami. Mój kardiolog powiedział, że bezsensu się faszerować. We wrześniu mam u niego wizytę.
A w ciąży nie biorę nawet witamin, także tym bardziej żadnych leków, żadnych apapów.

Gratulacje @patuśka super że serduszko było...

Ja dziś byłam w Aquaparku z maluchami i jestem umęczona. Maluchom się podobało bo to małe serduszko by wodne stwory... Teraz najchetniej poszłabym spać ale się nie da...
Aquapark super, zazdroszczę, tez bym poszla
Dziewczyny ja nie moge juz o tych badaniach myslec wszystkich. Juz sie zastanawiam czy lekarz dobry itp. nie ma co swirowac musze sie ogarnac. [emoji14] juz mnie tak nie mdli, ale brzuch boli. Tak samo o tych progesteronach sie naczytalam, a lekarz patrzyl na mnie jak na malpe jak mowilam, ze niski: skoro nic sie nie dzieje to spokojnie. Co sie ponakrecalam to szok. Wczesniej sie tak nie badali i mieli po 8 dzieci :D tylko spokojnie wdech wydech :D
Jak lekarz mowi ze wszystko w porządku to pewnie tak jest. A czy masz do niego jakies zastrzeżenia? Mysle, ze jesli masz taka możliwość to warto wybrać takiego, do którego ma sie zaufanie. Ja tego do którego chodzę obecnie mam z polecenia koleżanki, ktora nie miala "ksiazkowych" ciaz.
Super wieści!!! Jak Wam zazdroszczę tych wizyt... Ja dopiero 10 września [emoji43]
A ten zakaz seksu to ze względu na co?
To czekamy na wizyte razem, bo ja kolejna mam 12:) powiedzial ze seks zwieksza ryzyko poronienia, wole dmuchac na zimne a potem odbic sobie po 13 tygodniu:)

Aquapark super, zazdroszczę, tez bym poszlaJak lekarz mowi ze wszystko w porządku to pewnie tak jest. A czy masz do niego jakies zastrzeżenia? Mysle, ze jesli masz taka możliwość to warto wybrać takiego, do którego ma sie zaufanie. Ja tego do którego chodzę obecnie mam z polecenia koleżanki, ktora nie miala "ksiazkowych" ciaz.To czekamy na wizyte razem, bo ja kolejna mam 12:) powiedzial ze seks zwieksza ryzyko poronienia, wole dmuchac na zimne a potem odbic sobie po 13 tygodniu:)

Nie mam tu kolezanek, ktore byly w ciazy. Ta do ktorej chodze jest ok, nie traktuje ciazy jak choroby. Za bardzo sie sie naczytalam, mysle, ze czasem mniejsza wiedza daje wiekszy spokoj. Wiele rzeczy, ktore pisaly kobiety na mojej wizycie nie bylo o tym mowy.(doppler, leki profilaktycznie)- uwazam, ze to dobrze. Mysle, ze najwiekszy problem jest w nas samych, chcemy zastepowac lekarza, bo wiemy lepiej dlatego tak ciezko dobrac specjaliste :p

Aquapark super, zazdroszczę, tez bym poszlaJak lekarz mowi ze wszystko w porządku to pewnie tak jest. A czy masz do niego jakies zastrzeżenia? Mysle, ze jesli masz taka możliwość to warto wybrać takiego, do którego ma sie zaufanie. Ja tego do którego chodzę obecnie mam z polecenia koleżanki, ktora nie miala "ksiazkowych" ciaz.To czekamy na wizyte razem, bo ja kolejna mam 12:) powiedzial ze seks zwieksza ryzyko poronienia, wole dmuchac na zimne a potem odbic sobie po 13 tygodniu:)
Też mam wizytę 12 [emoji3] o której Twoja?

reklama
Do góry