reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Kurcze ;p chyba zamiast macica uciskać na pęcherz uparła mi się na nerw kulszowy ;p jakoś dam rade. Na szczęście nie jest to ciągły ból i występuje raz na jakiś czas. Oby gorzej nie bylo. Ale znając moje szczęście będzie;p nic... Wszystko wytrzymam dla mojej wyczekanej fasolki:) a powiedz mi.. jak sobie radzilas z bólem przez całą ciążę?? Miałaś jakieś witaminy przepisane czy co?? ;) Bo leki typu nolpaza odpadają a zwykły Apap nie pomoże. Chyba jedynie tylko leżeć i czekać aż przejdzie co? Teściową mówiła mi coś o miligammie . To są witaminy wstrzykiwane i podobno trochę pomagają.
Ja niestety nie mailem nic na to przepisane. Lekarz stwierdził że w ciazy i tak nie pomoże bo to macicy ucieka.
Nie było tak źle dlatego że właśnie nie jest to ból ciągłym poprostu uważałam jak wstaje ż fotela albo jak się obraca. najgorszy atak rwy miałam jednak po ciąży wtedy to ż łóżka wstać nie mogłam Ale też nic nie brałam bo córci karmiła.

reklama
Genetyczne po 35 roku życia są na nfz bądź jeśli się ma obciążenia genetyczne lekarz również może wypisać takie skierowanie.
To prenetalne. Jak byłam ostatnio na wizycie u swojego lekarza to mówił, że poleca swoim pacjentkom pappa. I mamy o tym pogadać na następnej wizycie. A ja jestem na nie...

Ostatnia edycja:
Nie wiem jzk tam u Ciebie, ale jak chodziłam na nfz to dostawałam skierowanie na takie usg.

Nie do końca. To jest czas na wykrycie ewentualnych wad, zespołów itp. Zwykłe dłuższe i dokładniejsze.

Jesli ide do lekarza, ktory bedzie mnie prowadzil to co on daje skierowanie do kogo innego, nie rozumiem ?

reklama
Kciuki, dziewczyny za wizyty! Ma już któraś termin na genetyczne? Mnie zapisali na 26 września. Będzie skończony 12tc.
Mnie też wypada pod koniec września, ale jeszcze się nie zapisałam. Ja będę robiła prywatnie to usg i PAPPA, więc będę płaciła około 500 zł. Jeszcze pogadam z moim lekarzem co on myśli o PAPPA, ale chcę to zrobić.

Do góry