reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Hejka. My dzisiaj wrocilismy do domu. Wakacje udane, ale ciesze sie, ze juz jestesmy w domku!

Co do podnoszenia starszakow. Nie ma wyjscia. Corka 15 msc, akceptuje tylko moje ręce. U kazdego innego, nawet u taty, drze sie w niebiglosy. Po wakacjach wózek parzy w tylek, za reke isc nie chce... tylko biega. Biegnie do przodu, nie patrzy za siebie, przed siebie, w ogole nie patrzy. Byleby biec...

W piatek USG [emoji123] Juz sie stresujei nie mogę doczekać :)
Zazdroszczę tego USG w piątek ja na swoje muszę czekać do środy. Moje mają to samo z tym bieganiem. Na szczęście wózek jest ok, staram się je wymęczyć na placu zabaw to potem grzecznie siedzą. To chyba taki wiek że dziecko biegnie byle do przodu i na słowo zaczekaj czy stój reaguje tylko zwiększeniem tempa.

reklama
Patuśka nie sugerowali nic, ze moze torbiel albo cos?? Kurcze boje sie o ciebie.
Jeżeli byś mogła.. opiszesz jaki masz ból? Jajnika? Bez przerwy czy kłucie czasami? Przed ciążą też miałaś dolegliwości tego typu?
Byly bardziej ostrozne i nie chcialy nic sugerowac. Mysle, ze to nie ciaza, bo w jajniku to rzadko sie zagniezdza, raczej w jajowodzie. Cholera wie co to takiego.
Bole procz rozciagania to mam na srodku, w podbrzuszu, takie klucie. A jak w poprzedniej ciazy mialam duza torbiel na jajniku to powiem szczerze, ze czulam ten jajnik, nie byl to dotkliwy bol ale jednak. Mam nadzieję, ze jutro sie rozjasni sytuacja.

Byly bardziej ostrozne i nie chcialy nic sugerowac. Mysle, ze to nie ciaza, bo w jajniku to rzadko sie zagniezdza, raczej w jajowodzie. Cholera wie co to takiego.
Bole procz rozciagania to mam na srodku, w podbrzuszu, takie klucie. A jak w poprzedniej ciazy mialam duza torbiel na jajniku to powiem szczerze, ze czulam ten jajnik, nie byl to dotkliwy bol ale jednak. Mam nadzieję, ze jutro sie rozjasni sytuacja.
Tak na pocieszenie opowiem Ci o mojej znajomej. Na początku ciąży spędziła kilka dni w szpitalu bo nie wiedzieli co się dzieje. Miała coś na jajniku podejrzewał ciążę poza maciczna albo torbiel czy nawet guza. Jedno jajeczko było w macicy u się rozwijało prawidłowo beta rosła jak szalona. Dopiero po tygodniu czy nawet dłużej okazało się że to co było na jajniku to kolejne zapłodnione jajeczko tylko ciut później i jeszcze nie zeszło do macicy. Dziś ma ponad roczne bliźniaki. Ale stresu co się najadła to jej... trzymam kciuki i mam nadzieję że u Ciebie nie będzie to nic poważnego.

Mam bóle więc pojechalam.na ip. I nie podoba im sie.lewy jajnik, jakas zmiane tam wykryly dwie lekarki, nie byly pewne co to.. jutro ide tam znowu na marker nowotworowy i bete. Tylko ten marker to i tam podwyższony mi wyjdzie w ciazy.
Procz tego widzialy cos dziwnego w macicy, nie byly pewne czy to niejednorodne endometrium czy wiecej pecherzykow.
Ja też mam zmianę na jajniku, która się ciągle zmienia i każdy inaczej ją widzi. Nie martw się markerami przy zmianach na jajniku są często podwyższone, a przy zmianach endometrialnych mogą być kilkakrotnie wyższe nawet, będzie dobrze :*

Cześć Dziewczyny
Wczoraj robiłam test i wyszły 2 kreseczki
Pozdrawiam Wszystkie z rana [emoji295]️[emoji295]️[emoji295]️
Witamy gratulacje...
Ja czekam w kolejce na bete. Mam nadzieję że zdążę do pracy bo ludzi masa. Wyniki będą dzisiaj koło 14
[emoji110] [emoji110]
Czekamy ż niecierpliwością fajnie że Ci się udało dziś znaleźć czas na badanie.

reklama
Rozjasni sie, rozjasni... oby to byly pozytywne wiesci.

Do góry