reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Delicious mnie tez bardzo nie boli, ale tak wlasnie jakbym miala dostac @ [emoji15][emoji849]
Ale jesteś już po terminie @? Ból jak na @ jest typowy, często jest na początku ciąży. I tak się też zaczynają skurcze porodowe. Ból jak na @. Ja tego w pierwszej ciąży nie wiedziałam (ale naiwna...). Oczekiwałam sama nie wiem jakiego bólu.

reklama
Patuśka nie sugerowali nic, ze moze torbiel albo cos?? Kurcze boje sie o ciebie.
Jeżeli byś mogła.. opiszesz jaki masz ból? Jajnika? Bez przerwy czy kłucie czasami? Przed ciążą też miałaś dolegliwości tego typu?

Ale jesteś już po terminie @? Ból jak na @ jest typowy, często jest na początku ciąży. I tak się też zaczynają skurcze porodowe. Ból jak na @. Ja tego w pierwszej ciąży nie wiedziałam (ale naiwna...). Oczekiwałam sama nie wiem jakiego bólu.

Dziś mam termin @. Zadnych plamien. Tylko taki bol jak @ (taki ciezki brzuch). Wiec moze to normalne.

A nosicie starszaki?

Dziś mam termin @. Zadnych plamien. Tylko taki bol jak @ (taki ciezki brzuch). Wiec moze to normalne.

A nosicie starszaki?
Ja póki co swoje noszę, jeszcze kiepsko chodzą i trzeba je wyjąć i włożyć do łóżeczka czasem przenieść jak usną na łóżku. Staram się jak najmniej Ale noszę. Myślę że póki co jeszcze można. Ciąża tak mała że jej to nie zaszkodzi. Na tym etapie można jeszcze nie wiedzieć że się jest w ciąży.

A nosicie starszaki?
Jak ból nie jest silny i nie ma plamien to raczej normalne na początku ciąży. Maciuś się rozciąga, zarodek się zagniezdza.

Ja mam 11 miesięczna córkę i ja normalnie noszę. Na szczęście waży max 8,5kg więc nie tak dużo. Ale zdazy mi się też podnieść starszego syna czyli ok 18kg.

Ja nosze mojego 12-to kilogramowego synka. Ale jak brzuch urośnie to będę starała się jak najmniej go podnosić.

Natalia91 jutro czekamy na twoją betę i na Patuśki wyniki.
Jutro któraś jeszcze idzie na betę? Wiem! Ta która idzie po 72h! Ale nie pamiętam nicku ;). Tyle nas jest...

Hejka. My dzisiaj wrocilismy do domu. Wakacje udane, ale ciesze sie, ze juz jestesmy w domku!

Co do podnoszenia starszakow. Nie ma wyjscia. Corka 15 msc, akceptuje tylko moje ręce. U kazdego innego, nawet u taty, drze sie w niebiglosy. Po wakacjach wózek parzy w tylek, za reke isc nie chce... tylko biega. Biegnie do przodu, nie patrzy za siebie, przed siebie, w ogole nie patrzy. Byleby biec...

W piatek USG [emoji123] Juz sie stresujei nie mogę doczekać :)

reklama
Do góry