reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Mama 1990 - ja myślę, że to ciąża bo faktycznie nie powinna się druga pojawić bez hcg !
Też mi się wydaje, że to ciąża. Można gratulować [emoji4] Na ulotkach zawsze piszą, że wynik po upływie 5 minut się nie liczy, ale to wtedy ta kreska jest ledwo widoczna a nie taka wyraźna jak u Ciebie. Ja kiedyś taką sytuację miałam w maturalnej klasie. Już ryczałam i panikowalam, a mój ówczesny chłopak, który był tylko rok ode mnie starszy prawie zawału dostał haha [emoji23]

reklama
Dobry wieczór moje Panie. [emoji4]
Jak minął dzień? Ja byłam u Teściów na urodzinach Teścia. Także się wygościłam, chociaż nie tak jak zwykle bo mnie mdłości męczyły. I to po mojej ukochanej KAWIE! Będę musiała odstawić. No i ogólnie to w ciągu dnia i rano jestem nie do życia. Dopiero na wieczór mam trochę energii, a tak to mi słabo i duszno...
Ja dzisiaj leniuchowalam i odpoczywalam cały dzień. Moja siostra, która ma dwuletniego syna do mnie dzwoniła i się pytała co robię. Powiedziałam jej dosłownie "Aaa leniuchuje i sobie odpoczywam" a ona, że nie mam jej denerwować, bo ona od kiedy jest mały na świecie to nienawidzi tych dwóch słów [emoji23] Serio tak to jest?

Ja dzisiaj leniuchowalam i odpoczywalam cały dzień. Moja siostra, która ma dwuletniego syna do mnie dzwoniła i się pytała co robię. Powiedziałam jej dosłownie "Aaa leniuchuje i sobie odpoczywam" a ona, że nie mam jej denerwować, bo ona od kiedy jest mały na świecie to nienawidzi tych dwóch słów [emoji23] Serio tak to jest?
Ja jestem typem aktywnym, nie lubie lezec, lubie byc w ruchu. Najbardziej lubie miec napiety dzien pod wzgledem roznych spraw, wtedy jestem najbardziej "wydajna" ;), organizacja najlepsza! Dlatego dzieci nie odebraly mi tego odpoczynku, czy relaksu, ktorego i tak nie potrzebuje nigdy :laugh2:. Bardzo lubie tez cos robic dla dzieci, a przy tym z nimi razem. Wole isc z nimi na plac zabaw, do zoo, do kulek niz lezec w domu.

To chyba zależy od tego jak bardzo masz parcie aby w domu było czysto i wszystko na swoim miejscu. Bo przy dzieciach nie da się mieć super porządku i odpocząć. Ja mimo dwójki 15m dzieci odpoczywam... szczególne jak małż w domu, bo on kocha ogarniać dzieciaki... Ale porządku to u mnie nie ma i pranie nie prasowane dobrze jak wogle poprane i powieszone.... także da się odpocząć i poleniuchować. No albo chatę pucować kto co woli...

Ja jestem typem aktywnym, nie lubie lezec, lubie byc w ruchu. Najbardziej lubie miec napiety dzien pod wzgledem roznych spraw, wtedy jestem najbardziej "wydajna" ;), organizacja najlepsza! Dlatego dzieci nie odebraly mi tego odpoczynku, czy relaksu, ktorego i tak nie potrzebuje nigdy :laugh2:. Bardzo lubie tez cos robic dla dzieci, a przy tym z nimi razem. Wole isc z nimi na plac zabaw, do zoo, do kulek niz lezec w domu.
Ja mam właśnie to samo. Im więcej mam na głowie i spraw do załatwienia, tym mi wszystko lepiej wychodzi. I lubię mieć porządek, umiem dużo spraw pogodzić i chociaż czasami padam na pysk wieczorem, to zazwyczaj spełniona i spokojna. A moja siostra to znowu totalne przeciwieństwo więc to taki typ już. Ona w weekend zawsze spała do 11, a ja do 7 i miałam już milion spraw ogarniętych a ona dopiero do siebie dochodziła po 12 godzinach spania.

To chyba zależy od tego jak bardzo masz parcie aby w domu było czysto i wszystko na swoim miejscu. Bo przy dzieciach nie da się mieć super porządku i odpocząć. Ja mimo dwójki 15m dzieci odpoczywam... szczególne jak małż w domu, bo on kocha ogarniać dzieciaki... Ale porządku to u mnie nie ma i pranie nie prasowane dobrze jak wogle poprane i powieszone.... także da się odpocząć i poleniuchować. No albo chatę pucować kto co woli...
Dokładnie tak jak piszesz [emoji108]
Dużo też zależy od natury człowieka. Siostra jest z natury leniem od dziecka.

Ja mam właśnie to samo. Im więcej mam na głowie i spraw do załatwienia, tym mi wszystko lepiej wychodzi. I lubię mieć porządek, umiem dużo spraw pogodzić i chociaż czasami padam na pysk wieczorem, to zazwyczaj spełniona i spokojna. A moja siostra to znowu totalne przeciwieństwo więc to taki typ już. Ona w weekend zawsze spała do 11, a ja do 7 i miałam już milion spraw ogarniętych a ona dopiero do siebie dochodziła po 12 godzinach spania.
To tak jak ja! Tez wczesnie wstaje, nawet lubie wczesniej przed dziecmi, wtedy jak one wstana jestem juz dla nich. Mam tez czas na ksiazke czy film (nigdy w dzien nie ogladam tv, bo nie lubie, preferuje na spokojnie wieczorkiem), nie jest tak, ze nic dla siebie nie robie, tylko sie "poswiecam" dzieciom. Ale czasem jak mamy taki nudny dzien bez planu to ja nie wytrzymuje, musze cos wykombinowac, bo jak sie nudze to mnie szlag trafia. Wiec duzo zalezy od czlowieka co lubi, jaki styl zycia. Jezeli spanie do 11 i leniuchowanie to wiadomo, ze bobas troche namiesza. Ja lubilam nocne pobudki na karmienie :-) :). Nie bylam przez nie nawet zmeczona.

reklama
To ja znowu lubię długo spać. Nienawidzę z rana wstawać. I to jest moja katorga. Tylko teraz o 22:00 już idę spać, więc lepiej mi się wstaje. Kiedyś byłam nocnym markiem.
I przy dzieciach faktycznie nie ma czasu na odpoczynek. Ale moje raz na jakiś czas jadą do babci, a ja robię co chcę ;)
Trochę jeszcze poczytam i idę spać. Polecam książkę "jak mówić żeby maluchy nas słuchały". Fajnie napisana i wiele już wdrożyłam w awaryjnych sytuacjach i o dziwo się sprawdziło :p

Do góry