reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Wiesz co, myślałam, że fajnie by było pisać z kimś, kto jest na tym samym etapie ze swoim maluchem, ale teraz już raczej nie ma opcji. Jak miałabym swobodnie pisać z kimś, kto ma jakieś 'ale' do mnie, mimo że nic o mnie nie wie. Jestem wyrzucona z grona przez to, że ktoś inny się nie udziela? Fajne kryteria doboru.
Ech. No i chyba wszystko poszło się jbac.
Ja nie jestem za taką izolacją. Nowe osoby poznaje się przez całe życie.
A charakterkiem to Ty pasujesz do grupy ;)

reklama
Wiesz co, myślałam, że fajnie by było pisać z kimś, kto jest na tym samym etapie ze swoim maluchem, ale teraz już raczej nie ma opcji. Jak miałabym swobodnie pisać z kimś, kto ma jakieś 'ale' do mnie, mimo że nic o mnie nie wie. Jestem wyrzucona z grona przez to, że ktoś inny się nie udziela? Fajne kryteria doboru.
Ech. No i chyba wszystko poszło się jbac.
Ja nie jestem za taką izolacją. Nowe osoby poznaje się przez całe życie.
A charakterkiem to Ty pasujesz do grupy ;)

Moim zdaniem wystarczyło od tego zacząć ;)
Irytacja i sarkazm nie mają nic wspólnego z arogancją. Spowodowane były brakiem odpowiedzi bardziej niż odmową przyjęcia. Po co pisać co mnie gryzie tutaj, w martwym wątku? Czasem warto pamiętać, że po drugiej stronie jest tylko osoba, która czasem po ciężkim dniu chciałaby porozmawiać tak zwyczajnie o nowej codzienności.

@Ika88 @Magdalenams hej dziewczynki, jak się macie? Dziwne, chyba nigdy nie pisałam na tym wątku, a forum mi wyświetliło powiadomienie. Jak się sprawują Wasze maluchy? Ja dopiero teraz zaczynam powoli ogarniać życie. Mój Marceli z każdym dniem coraz bardziej boski, jestem w nim totalnie zakochana. Wiecie co słychać u pozostałych dziewczyn z wątku skurczowo-szyjkowego?

@Ika88 @Magdalenams hej dziewczynki, jak się macie? Dziwne, chyba nigdy nie pisałam na tym wątku, a forum mi wyświetliło powiadomienie. Jak się sprawują Wasze maluchy? Ja dopiero teraz zaczynam powoli ogarniać życie. Mój Marceli z każdym dniem coraz bardziej boski, jestem w nim totalnie zakochana. Wiecie co słychać u pozostałych dziewczyn z wątku skurczowo-szyjkowego?
Ooo super ze się odezwałaś :) u nas wszystko jest ok. Bartosz jest kochany, bardzo dużo się uśmiecha, już się fajnie bawimy, złapie zabawkę i wkłada do buzi. Ja się z dwójką chyba lepiej ogarniam niż z pierwszym synem :D 5 sierpnia skończy 4 m-ce. Ja czasem pisze na wątku szyjkowym ale "stare" dziewczyny się raczej nie udzielają.

Hej @Naysan :) Tak, na szyjkach rotacja i już "naszych" tam nie ma.
Kuba dużo gada, mało śpi i jeszcze mniej je, a od kiedy nauczył się toczyć na brzuch nie można zostawić go na chwilę samego, bo za szybko zmienia położenie :p

Hej @Naysan :) Tak, na szyjkach rotacja i już "naszych" tam nie ma.
Kuba dużo gada, mało śpi i jeszcze mniej je, a od kiedy nauczył się toczyć na brzuch nie można zostawić go na chwilę samego, bo za szybko zmienia położenie :p
Już się przekreca? A ile Kuba skończył? Mój jeszcze nie czai żeby głowę zabrać i się tylko wygina :D
Na szyjkowym była @Zzzzzz i jeszcze jedna dziewczyna ale nie pamiętam... Basia?

Już się przekreca? A ile Kuba skończył? Mój jeszcze nie czai żeby głowę zabrać i się tylko wygina :D
Na szyjkowym była @Zzzzzz i jeszcze jedna dziewczyna ale nie pamiętam... Basia?
Widzę po pasku, że dzień starszy od Twojego :) Na plecy przekręcał się jak miał 1,5 miesiąca, na brzuch od dwóch tygodni.
Niesamowite, że dopiero co liczyliśmy tygodnie do bezpiecznego, a teraz liczymy tygodnie maluchów :D

reklama
Widzę po pasku, że dzień starszy od Twojego :) Na plecy przekręcał się jak miał 1,5 miesiąca, na brzuch od dwóch tygodni.
Niesamowite, że dopiero co liczyliśmy tygodnie do bezpiecznego, a teraz liczymy tygodnie maluchów :D
Ok tak :) i obserwować postępy i słodkie uśmieszki sama przyjemność :)

Do góry