reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Mieszkasz w Polsce? Może kiedyś pisałaś ale nie pamiętam [emoji4] bo tylko za granicą słyszałam że można zjeść śniadanie przed obciążeniem glukoza...To jest wtedy tylko dwa pobrania tak?
właśnie i Ja się zastanawiałam czy zmieniło się coś i teraz można chodzić na glukozę po jedzonku [emoji16]

reklama
Mnie powiedziano ze przed każdym badaniem mogę jeść lekkie śniadanie tylko nie przed glukoza. Wydaje mi się ze powinny być trzy pobrania (w końcu to ma być krzywa) a tak to odpada badanie „na czczo”...
Tak, w Polsce tak jest właśnie, ale za granicą np w Niemczech pobrania są dwa pije się roztwór 50 a nie 75 g glukozy i można zjeść śniadanie przed dlatego pytam czy Ewetka ma ciążę prowadzona w Polsce

Mieszkasz w Polsce? Może kiedyś pisałaś ale nie pamiętam [emoji4] bo tylko za granicą słyszałam że można zjeść śniadanie przed obciążeniem glukoza...To jest wtedy tylko dwa pobrania tak?
JA juz po na szczeście :o
Natalia91 Mieszkam w Niemczech. Normalnie musialam zjeść sniadanie potem dostałam cały plastikowy kubeczek tego ohydctwa i godzine czekałam na pobranie krwi i to wszystko.
Ale tak mnie mdliło przez ta godzinę okropnie i do tego było mi strasznie jakos tak zle i duszno, nie umiałam usiedzieć ...pobrali mi krew i zaraz potem mnie cofneło także co ja mogę :szok::yes: ale mam za sobą tą wstretną pomarańczową miksturę i na szczęscie moje dzidziorki nie dostały szoku po tym słodkim eksperymencie wyjatkowo spokojni byli :)

Boże dziewczyny ja dziś mam Usg połowkowe i już od rana mam mega stres... Jeszcze okazało się że mój P musi jechać do pracy, no cóż takie życie nie zawsze jest tak jak chcemy... Ale widzę,że się zdenerwował, chciał jechać z nami...
Jeszcze dzos odbieram posiew i to dodatkowy stres [emoji33][emoji33][emoji33], osiwieję niedługo, przysięgam.
Proszę trzymajcie kciuki, jak wrócę to wszystko opiszę w odpowiednich wątkach [emoji8]

Boże dziewczyny ja dziś mam Usg połowkowe i już od rana mam mega stres... Jeszcze okazało się że mój P musi jechać do pracy, no cóż takie życie nie zawsze jest tak jak chcemy... Ale widzę,że się zdenerwował, chciał jechać z nami...
Jeszcze dzos odbieram posiew i to dodatkowy stres [emoji33][emoji33][emoji33], osiwieję niedługo, przysięgam.
Proszę trzymajcie kciuki, jak wrócę to wszystko opiszę w odpowiednich wątkach [emoji8]
Powiedzenia

Kciuki zaciśnięte [emoji4]

Wszystko będzie git ;)

reklama
Na co robiłaś posiew ? Mi ten lekarz, u którego byłam na usg połówkowym robił posiew z pochwy (ostatnio źle napisałam na forum, że z szyjki ) i dziś dzwonił, że muszę dostać jakiś lek, wieczorem dzwoniła Pani z recepcji i podałam jej adres do wysyłki recepty. Ja już się tak denerwuję w tej ciąży, że aż jest mi żal małego bąbla. Najważniejsze, że co chwilę czuję jego ruchy, wtedy się uspokajam :)) Daj znać, co Ci wyszło :)

Do góry