Rwa kulszowa , chyba raczej nie, z tego co wiem boli niemiłosiernie. Może faktycznie jakis nerw. Może idź do lekarza rodzinnego?Dziewczyny mam mały problem [emoji853] od jakiś 2 tygodni odczuwam "ból" biodra (tylko lewe - biodro i kawałek uda). Doskwiera mi on najczęściej jak leżę lub próbuje wstać. Co jakiś czas czuje na biodrze jakby ktoś oblewał mi je bardzo gorąca wodą i po chwili czuje pieczenie. Skóra jest w tym miejscu tak jakby znieczulenia. Zmian skórnych nie ma. Gdy dotykam ręką nic nie boli. Moja gin nie zareagowala jak jej zglosilam ten ból. Chociaż nie jest on jakiś bardzo mocny aby brać przeciwbólowe. Bardziej taki nieprzyjemny i uciążliwy. Na Internecie szukałam i jedyne co znalazłam to że może być związane z nerwem i np.rwą kulszową?
Czy któraś może coś takiego miała? Lub może poradzić czym to złagodzić?
reklama
N
Natuś_ka
Gość
Rwa boli przeważnie od krzyża przez posladek i z tylu uda, u mnie czasami dochodzi za kolano. Jest to bol jakby miało sie nóż wbity w posladek którego nie da sie wyjąć, przynajmniej ja to tak odczuwam. Przy dzwiganiu, pochylaniu, schylaniu bol sie nasila. Lekarz ostatnio mi powiedział ze jeśli juz naprawdę mocno będzie bolec to nawet po ibuptofen mam sięgnąć... No ale póki co sie trzymam. To co @zmurka opisujesz moze poprostu być związane z innym nerwem, który jest uciskany. Ja kiedys polowy uda nie czulam, cala skora była jakby zdretwiala i po jakimś miesiacu samo przeszło, choć do teraz nie wiem czym to było spowodowane
CoffeS
Fanka BB :)
Ja właśnie czuje takie drętwienie i poprzedza je takie gorąco i pieczenie. Tak jak pisałam jest to ból do zniesienia po prostu jest nieprzyjemny i niekomfortowy. A myślicie że mogę to biodro próbować czymś smarować? Jakieś olfen lub kwaśną wodą?Rwa boli przeważnie od krzyża przez posladek i z tylu uda, u mnie czasami dochodzi za kolano. Jest to bol jakby miało sie nóż wbity w posladek którego nie da sie wyjąć, przynajmniej ja to tak odczuwam. Przy dzwiganiu, pochylaniu, schylaniu bol sie nasila. Lekarz ostatnio mi powiedział ze jeśli juz naprawdę mocno będzie bolec to nawet po ibuptofen mam sięgnąć... No ale póki co sie trzymam. To co @zmurka opisujesz moze poprostu być związane z innym nerwem, który jest uciskany. Ja kiedys polowy uda nie czulam, cala skora była jakby zdretwiala i po jakimś miesiacu samo przeszło, choć do teraz nie wiem czym to było spowodowane
N
Natuś_ka
Gość
Sprobuj dojść do tego w jakiej pozycji pojawia się ten bol najczęściej, w ten sposób sie dowiesz czy to jakiś ucisk na nerw i będziesz mogła to lagodzic, jeśli niezmiennie od pozycji to może faktycznie niedobór jakiegoś minerału.
Załączniki
N
Natuś_ka
Gość
Łaaał jakie luksusy będzie się dzisiaj dzialo@Biegi93 to Ty na zdjęciu? Zastanawiałam się kiedyś.
@zmurka już może Ci dziecko uciskać na nerw. Moja mama miała tak w ciąży od jakiegoś 5 miesiąca już do porodu. Kulała cały czas.
A my mamy z mężem wypad za miasto na jedną dobę. Dzieci u babci
Mąż właśnie szykuje wodę do wanny, jest tu taka fajna, podwójna
CoffeS
Fanka BB :)
Zdecydowanie jest to siedzenie i leżenie. Zapisze się do rodzinnego może coś podpowie.Sprobuj dojść do tego w jakiej pozycji pojawia się ten bol najczęściej, w ten sposób sie dowiesz czy to jakiś ucisk na nerw i będziesz mogła to lagodzic, jeśli niezmiennie od pozycji to może faktycznie niedobór jakiegoś minerału.
@Mujer ale zazdroszczę. Marzę o takiej kąpieli [emoji175]
reklama
Ja bym spróbowała póki co z magnezem póki nie pójdziesz, tylko mi jedną tabletka nie pomagała na początku nawet 4 w ciągu dnia brałam. Właśnie podczas odpoczynku pojawiło się to odretwienie, tak to nie zwracałam uwagi. Ale faktycznie jakoś nerw.Zdecydowanie jest to siedzenie i leżenie. Zapisze się do rodzinnego może coś podpowie.
@Mujer ale zazdroszczę. Marzę o takiej kąpieli [emoji175]
My mamy na następny weekend zaplanowany wyjazd, ale powiem wam że jakaś taka nie spawiedzliwosc czuje , że młody U babci zostanie A ten w brzuchu pojedzie tak tak wiem głupie