reklama
Dżasta :)
Fanka BB :)
Dobrej nocy koleżanki! Śpijcie póki możecie, bo jak urodziny to już się nie wyśpimy. [emoji6]
Tobie również dobrej nocki Asiu
Słyszałam, że nie da rady wyspać się na zapas
porcelana
Cześć dziewczyny! Tak jak piszecie, jest weekend, to nie ma czasu.
Ja się tak fatalnie czuję... Załatwiłam się klimą totalnie. Nienawidzę takich upałów i całe dnie w domu pięć wiatraków chodzi, a w aucie klima na full. Nie mogę mówić, ból gardła mnie dobija, w nocy nie spałam prawie nic. Jak kaszlę, to jest jakiś dramat. Boli i wszystko się odrywa. Mam w domu pełną dawkę Duomoxu, on mi najbardziej na gardło pomaga, ale już zaczęliśmy się starać i nie chcę brać żadnego antybiotyku.
Znacie jakieś domowe sposoby na gardło? Wodą z solą płukałam i pomaga na chwilę. Albo jaki lek ewentualnie kupić?
Ja się tak fatalnie czuję... Załatwiłam się klimą totalnie. Nienawidzę takich upałów i całe dnie w domu pięć wiatraków chodzi, a w aucie klima na full. Nie mogę mówić, ból gardła mnie dobija, w nocy nie spałam prawie nic. Jak kaszlę, to jest jakiś dramat. Boli i wszystko się odrywa. Mam w domu pełną dawkę Duomoxu, on mi najbardziej na gardło pomaga, ale już zaczęliśmy się starać i nie chcę brać żadnego antybiotyku.
Znacie jakieś domowe sposoby na gardło? Wodą z solą płukałam i pomaga na chwilę. Albo jaki lek ewentualnie kupić?
patuśka
To sie zalatwilas :/ wspolczuje. Ciezarne moga tantum verde stosowac, wiec przy staraniach tez można bez problemu. A Ty chyba jesteś przed owu? Jak tak to bralabym tez cos silniejszego, na orofar. I świetny na podrażnione gardlo jest syrop prawoslazowy.Cześć dziewczyny! Tak jak piszecie, jest weekend, to nie ma czasu.
Lepiej się doleczyc teraz niz po ewentualnej implantacji... a infekcje moga powodowac wczesne poronienia.
U mnie odliczanie do testowania! Za tydzień w niedzielę pierwsza runda
Joannaa24
Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że rzeczywiście nie da się wyspać na zapas. Ale można malucha szybko uczyć by spał całą noc. [emoji4]Tobie również dobrej nocki Asiu
Słyszałam, że nie da rady wyspać się na zapas![]()
N
Natuś_ka
Gość
No właśnie jak to jest z tym spaniem, bo mój mały budził sie co 2 godziny regularnie, czasami przespał 3, wyspałam sie pierwszy raz tak pożądnie jak miał ponad rok, karmiony wyłącznie piersią do 6 miesiąca. Pokarmu miałam zawsze dużo ale teraz tak mysle ze może był malo tresciwy, miałam 20 lat i zero doświadczenia, no chyba ze taka była jego uroda bo kupki zawsze robił regularnie, nie cierpiał na kolki ani nic z tych rzeczy, tylko te pobudki.Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że rzeczywiście nie da się wyspać na zapas. Ale można malucha szybko uczyć by spał całą noc. [emoji4]
Teraz przy kolejnym mam nadzieje obrać jakąś strategie i nauczyć dziecko sprzesypiac przynajmniej wiekszosc nocy, licze na wasze rady i sposoby na rzyszły rok
Natalia91
O to to [emoji16] największy hit ciążowy "wyspij się na zapas" zwłaszcza w ostatnim trymestrze masz na to szansę jak latasz po nocy sikac sto razy dziennie a brzusio jest tak duży że ciężko się ułożyć a co dopiero zasnąć [emoji23][emoji6] ale to jest piękny czas mimo wszystko [emoji7][emoji1]Tobie również dobrej nocki Asiu
Słyszałam, że nie da rady wyspać się na zapas![]()
N
Natuś_ka
Gość
Z tego co wiem to zarodek jest chroniony przez 21 dni od zagnieżdżenia przez jakąś otoczkę, i branie leków na zaszkodzi, trzeba wybrać mniejsze zło, bo infekcja plus temperatura plus powikłania mogłyby później szumu narobić w całym cyklu, a tak jeśli juz jest po owulacji i staraniach to lepiej sie zaleczyć. No ale lekarzem nie jestem, pisze z własnego doświadczenia kiedy nawet nie wiedziałam ze jest ciąża a leki brać musialam, więc może lepiej spytac lekarzaCześć dziewczyny! Tak jak piszecie, jest weekend, to nie ma czasu.
reklama