reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

madagos witaj! Spokojnej ciąży. [emoji4]
Mujer gratulacje i witamy!

Ja wreszcie mam objaw ciąży! Piersi mnie mrowią jak jasna...
A i mam pytanie. Dużo z Was wspomina o usg genetycznym. Czy to jest badanie dla każdej ciężarnej? Bo ja nie miałam w pierwszej ciąży...
Joanna24 to moze byc dopiero poczatek objawow :-) :).
Usg genetyczne to jest to gdzie sprawdzaja obecnosc kosci nosowej i przeziernosc karkowa. Tak jak juz kolezanka wyzej napisala miedzy 11 a 14 tygodniem ciazy. Jak cos zle wychodzi to wtedy sie robi dodatkowe badania, jakies testy PAPPA, amniopunkcje. W pierwszej ciazy nie mialam tego usg. W drugiej mialam.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja w pierwszej ciazy miałam to USG w 12 tygodniu, było już widać dzieciątko w całej okazałości jak sobie skacze, a ja tego nie czulam :p dodatkowo wszystkie testy, na HIV, na zespół Downa i inne schorzenia tego typu

Jak myślicie , jeśli w mojej pracy są dni , w których pracujemy po 12 godzin , to praca po 8 godzin dziennie będzie obowiązywała mnie dopiero po otrzymaniu zaświadczenia od ginekologa ? Czy ustne powiadomienie o ciąży też ma jakieś znaczenie ?

Jak myślicie , jeśli w mojej pracy są dni , w których pracujemy po 12 godzin , to praca po 8 godzin dziennie będzie obowiązywała mnie dopiero po otrzymaniu zaświadczenia od ginekologa ? Czy ustne powiadomienie o ciąży też ma jakieś znaczenie ?
U mnie np zmiany max 8-godzinne będę mieć teraz po powrocie do pracy. Nie miałam niczego takiego jak byłam w ciąży. Jedynie mogłam liczyć na to że kierowniczka która wiedziała o ciąży będzie mieć rozpisywać na krótkie zmiany. Na początku wystarczyło ustne poinformowanie. Ale myślę że skoro u Ciebie jest o tyle dobrze że już możesz mieć krótsze zmiany to będą chcieli zaświadczenia

Właśnie w tym problem , że wizytę u ginekologa mam dopiero za kilka tygodni. A pracować w tym systemie muszę już teraz ... A czuje się średnio , zasypiam na stojąco w ciągu dnia

Właśnie w tym problem , że wizytę u ginekologa mam dopiero za kilka tygodni. A pracować w tym systemie muszę już teraz ... A czuje się średnio , zasypiam na stojąco w ciągu dnia
A jakbyś poszła do rodzinnego lekarza? On też może Ci wypisać takie zaświadczenie, powiesz mu że z lekarzem jest tak a nie inaczej i myślę że będzie dobrze. No chyba że masz jakiegoś lekarza innego który by Cię przyjął wcześniej?

Hej dziewczynki :) jak mija Wam weekend ??

Tyle nas się tu zrobiło , że ja już wszystkich nie pamiętam i dziś rano rozkminiałam jakie nazwy nowych osób i niewiele mi się przypomniało, ale te nowe dziewczyny co w niedługim czasie do nas przyszły , napiszcie z jakich województw jesteście ? :D

Hej dziewczynki :) jak mija Wam weekend ??

Tyle nas się tu zrobiło , że ja już wszystkich nie pamiętam i dziś rano rozkminiałam jakie nazwy nowych osób i niewiele mi się przypomniało, ale te nowe dziewczyny co w niedługim czasie do nas przyszły , napiszcie z jakich województw jesteście ? :D
Hej hej [emoji4] u mnie dzisiaj intensywnie mamy w mieście pokazy lotnicze więc pewnie się wybierzemy, do tego zakupy, obiad, sprzątanie, i o może grill wieczorem [emoji4]

Ja jestem z Warszawy. Dzisiaj przyjeżdża do mnie rodzina i średnio mi się to teraz widzi. Nic mi się nie chcę, a trzeba ogarnąć dom i zająć się gośćmi. Pewnie z tydzień będą. Na działkę też się wybierzemy, bo u nas upał.

reklama
Do góry