reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Dzieci napisały list do Mikołaja. Masakra :D
Ja zawsze uwielbiałam jak Córcia pisała list do Mikołaja :biggrin2: czesto super kreatywnie wycinała obrazki z gazety i przyklejała do listy, żeby ten Mikołaj się przypadkiem nie pomylił :-D:-D
A teraz ma już 10 lat i listów nie ma :baffled: ostatnio wspominała jakie to zawsze akcje z mężem robiliśmy po kolacji wigilijnej :laugh2: mała szła z mężem na dół do łazienki się myć a mama zostawała u góry i dziwnym trafem zawsze wtedy Mikołaj przynosił prezenty :laugh2::-D albo w pierwsze Święta jak mała miała 1 m-c i byliśmy w PL to był Mikołaj....i jakoś dziwnie, bo miał takie same ręce jak tatuś :laugh2:, takie same oczy i zegarek :laugh2::-D Boże jakie te dzieci spostrzegawcze :laugh2::-D

reklama
@Mujer jaki wspaniały list!! Banan? Jejku :-D:-D. Adaś wózek dla lalek? Ha ha, słodkie dzieciaki :laugh2:.
Moje już dawno napisały, jak zwykle z 1000 zł na prezenty pójdzie. Kamper barbie, zestawy klocków. Reklama robi swoje. Jestem z nich dumna, bo tyle gazetek przejrzały, trochę w tv widziały, a nie chcą po 10 rzeczy tylko skromnie max po 2 zabawki. Najpierw po jednej chciały, ale później coś tam dopisały jeszcze, bo je zachęciłam :-D. Ale starsza napisała też, że prosi o ubranka dla dzidziusia, co było słodkie :rolleyes:.

@Mujer jaki wspaniały list!! Banan? Jejku :-D:-D. Adaś wózek dla lalek? Ha ha, słodkie dzieciaki :laugh2:.
Moje już dawno napisały, jak zwykle z 1000 zł na prezenty pójdzie. Kamper barbie, zestawy klocków. Reklama robi swoje. Jestem z nich dumna, bo tyle gazetek przejrzały, trochę w tv widziały, a nie chcą po 10 rzeczy tylko skromnie max po 2 zabawki. Najpierw po jednej chciały, ale później coś tam dopisały jeszcze, bo je zachęciłam :-D. Ale starsza napisała też, że prosi o ubranka dla dzidziusia, co było słodkie :rolleyes:.
Moj malzonek wczoraj mi powiedzial ze naszej tez wpadl w oko ten kamper:) ale on chyba z 500 zl kosztuje? [emoji33]

Ja dzisiaj mam gości, więc biorę się za zakupy (zwlekałam do tej godziny :-D) i za robotę. Nela szaleje w brzuchu na całego, chyba robi podkop :-D.
Ostatnio przechwalałam się, że mnie nic nie boli... Cofam te słowa :rofl2:. Z tyłu mnie zaczęła boleć kość ogonowa oraz brzuch czasami po boku trochę ciągnie. I po co się tak chwaliłam :cool2:.

Koty to są dziwne stworzenia :D może masz w domu jakiegoś nowego dużego kwiata, nowy mebel?? Czasem coś takiego potrafi kotu w głowie namieszać i z tego oto powodu zacznie sikać gdzie jemu się podoba a nie gdzie kuweta stoi :D warto byłoby zbadać mu mocz bo to też może być przyczyną. Nie polecam dawania leków na własną rękę bo chcemy pomóc a możemy jeszcze bardziej zaszkodzić :(

tak, czytałam że koty to niezle schizy są :D
stres u nich może wywołać cokolwiek co dla nas jest nieistotne.. kuweta stała w łazience gdzie miał intymnośc :D po zmianie żwirku było ok więc raczej nie to, wyczyscilismy ja 2 dni temu od zera bo też im może przeszkadzać.. otworzyliśmy klapę, potem zdjelismy dach bo miał kuwete zakryta (stwierdziliśmy że może jest mu tam mało miejsca ma już tyle futra i ogólnie chlopaczyna jest duży).. przestawilismy tam ociekacz aby mu zatamowac, to leje na ociekacz na buty (choć wolę to niż na panele..) a ampułki były dla niego razem z paszportem i książeczka, nie dawalismy mu ich bo nie chcieliśmy go faszerowac ale może on musi być na jakiś uspokaja zach mimo że kastrat.. i have no idea naprawdę. ale dziękuję za podpowiedzi!

@Ewunia1981 dziękuje za radę :) w poniedziałek zadzwonię do fundacji i wypytam co dokładnie miał badane zanim go będę ciągnąć po weterynarzach.. może one coś podpowiedzą.. karmy używamy purina steril dla kastratow :D nieraz mięso surowe skroimy, saszetki mokre dla kastratow większość. nasz kot je wszystko akurat :D twarog, ser żółty, ser plesniowy, trzęsie się na ser wędzony jak sobie skroilam na przekąskę.. dasz mu jogurt, on cały zje (weterynarz zaleca jogurt dla kota ponoć jest dobrze dla mruczka).. no ogólnie nie jest wybredny może dlatego że jak go ściągnęli z Ukrainy to tam się tułał i nie miał co jeść.. ale napewno będę patrzeć w tym kierunku co napisałaś jeśli dalej będzie problem.. :)

Moj malzonek wczoraj mi powiedzial ze naszej tez wpadl w oko ten kamper:) ale on chyba z 500 zl kosztuje? [emoji33]
Ja już kupiłam. Za 320 zł przez internet. Był wczoraj w empiku właśnie w tej cenie. Cena rośnie niemal codziennie. Dzisiaj jest już za 344 w empiku. Trzeba śledzić i się trafi okazja.

Magnez jest na skurcze. Ja Spytam czy jeszcze nie zwiększyć bo też zaczyna mi się stawiac brzuch przeważnie w nocy i nogi mnie bolą.

Co do kluc to ja mam od dłuższego czasu, sporadycznie bo kilka razy zakuje ale na badaniach ok. Czasami mam też wrażenie takiego ucisku jakbym miała zaraz urodze dzis też jakis dyskomfort taki ale trochę sprzatalam i wczoraj też się narobilam

@Mujer piąteczka... U mnie to samo[emoji23][emoji23]
Wszystkie zabawki na podłodze ubrania też... nie mówiąc o butach. Ja już nawet nie składam im ubrań szkoda roboty jak są przez godzinę w szufladach to dobrze...
Dzieci jak to dzieci muszą się bawić. A bałagan jest częścią zabawy...

reklama
Byłam w aptece. Kupiłam magnez+b6. Pani powiedziała, że nie zaszkodzi, wrecz jest zalecany w ciaży. A ból i kłucie są normalne, bo wszystko się rozciaga i rośnie.

Do góry