reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Ja miałam urobilinogen podwyższony. Norma do 3,2 a u mnie był 17. Ginek zlecił badania wątroby ale wyszły ok. Gdybym mu nie powiedziała to nie zwrócił by na to uwagi bo mówi że ciąży nie zagraża.
o widzisz. a u mnie właśnie 3.2 i trzy razy ani drgnie zaczęłam się zastanawiac hehe ;)
dobrze ze u Ciebie wszystko ok z wątroba!
Można zjeść. Tylko cukier musi być na czczo. W poniedziałek byłam w lekarza, dostałam skierowanie akurat na morfologię i pani sama mi mówiła żeby przyjść po śniadaniu.
u mnie zawsze kazali na czczo i z tego co widze to najwięcej ludzi chodzi w godzinach porannych (podejrzewam że z tego właśnie względu-szybciej coś zjedzą po badaniu) ;) na skierowaniu mam adresy labo i godziny poranne. parametry krwi się zmieniają w zależności od doby, ale jak widać co lekarz to opinia ;)
Link do: Jakie badania krwi należy robić na czczo? - Polki.pl
Urobilinogen to chodzi o bilirubine? Bo tak mam w wynikach moczu napisane. Caly czas mam nieobecne, gdzie zakres referencyjny jest nieobecne
dokładnie jak @Magdalenams opisała :) to jest pochodną bilirubiny. dobrze ze masz nieobecne. u mnie są osobno te dwa parametry. przy urobilinogenie norma 3,2-16
Z tego co ja się dopytywałam to morfologia na czczo.

Kobitki, ale za mną chodzi jakieś winko, drink... ogólnie alkohol, aż się dziwie ! Ale chce się tego, czego nie można mieć. Na pewno na dniach kupię sobie jakieś winko bezalkoholowe i wypróbuję, bo nigdy nie piłam.
Jeżeli macie ochotę się zapoznać z winami bezalkoholowymi i tym gdzie je kupić to wklejam fajny tekst
Link do: Wino bezalkoholowe - które najlepsze? (panel)
jesli mogę, to odradzić wino z Piotra i Pawła czerwone :D już lepsze było musujące od nich, białego nie próbowałam.

mi też brakuje wina, albo whisky z colą... ahh ;)

reklama
Z tego co ja się dopytywałam to morfologia na czczo.

Kobitki, ale za mną chodzi jakieś winko, drink... ogólnie alkohol, aż się dziwie ! Ale chce się tego, czego nie można mieć. Na pewno na dniach kupię sobie jakieś winko bezalkoholowe i wypróbuję, bo nigdy nie piłam.
Jeżeli macie ochotę się zapoznać z winami bezalkoholowymi i tym gdzie je kupić to wklejam fajny tekst
Link do: Wino bezalkoholowe - które najlepsze? (panel)
O rany dzieki za link! Wlasnie od dobrych dwoch tygodni myslalam o winie bezalkoholowym :D

Dzisiaj bylam ogladac wozki z mama i babcia. Powiem Wam tylko jedno dobrze, ze nas wiecej nie bylo ;). Mozna oszalec i dostac oczoplasu :D wszystkie piekne i jak tu wybrac. Czeka nas chyba kolejny maraton po sklepach. Mi zalezy na duzym usztywnionym koszu zasuwanym na zamek od przodu, ciezko z tym. ( Moja psiunia dama bedzie z nami jezdzila, cyrk :D) zebym chociaz do sklepu mogla z nia wejsc, bo ten pies jest chyba gorszy niz dziecko :p

u mnie zawsze kazali na czczo i z tego co widze to najwięcej ludzi chodzi w godzinach porannych (podejrzewam że z tego właśnie względu-szybciej coś zjedzą po badaniu) ;) na skierowaniu mam adresy labo i godziny poranne. parametry krwi się zmieniają w zależności od doby, ale jak widać co lekarz to opinia ;)
Link do: Jakie badania krwi należy robić na czczo? - Polki.pl

Ja jednak wole linki opatrzone referencjami ;) Link do: Czy krew na badanie morfologii musi być pobierana na czczo? - Wyniki morfologii krwi - Hematologia i onkologia - 5000 pytań z pediatrii - Medycyna Praktyczna dla lekarzy.

słyszałam, że wszystkie wina musujące smakują jak kompoty :/ tak Was tylko strzegę zanim zainwestujecie miliony

ja sugeruje się tym co mi lekarz mówi - a każdy zalecał tak samo, jeszcze nie zdarzyło mi się usłyszeć że morfologie robi się po śniadaniu.
z tego co czytałam to dużo dziewczyn też szło rano , ja słucham się zaleceń i wolę iść z rana na czczo, ale jeśli u Ciebie mówią że nie trzeba, to chodź po śniadaniu :)

@sky_84 w sumie to piszą że nie ma zaleceń, ale w pkt 1 i 3 że posiłek wpływa na wynik kilku parametrów.
a w podsumowaniu dopisane, że warto powtórzyć badanie na czczo jeśli wyjdą graniczne wartości, bo jednak jest mniej doprecyzowanie po posiłku.

ale nie jestem lekarzem, niech każda robi jak uważa :D ja robię na pusty żołądek, bo tak zawsze mi zalecali :) jestem staroświecka :D

reklama
Racja. Ale lekarz już mnie straszy. I mówi że skoro pierwsze 2tyg przed terminem rodziłam to drugie pewnie też. Że to już taka moja uroda.
2 tygodnie przed lub dwa tygodnie po to raczej taki możliwy margines, a jeśli córeczka będzie tak ładnie przybierać to wcześniejszy poród nie zaszkodzi:) też slyszalam ze jak przy pierwszym jest wczesniej to drugi moze być podobnie, to samo w drugą stronę wiec ja sie znowu martwie ze będę sie kulac dłużej niż powinnam:p

Do góry