o widzisz. a u mnie właśnie 3.2 i trzy razy ani drgnie zaczęłam się zastanawiac heheJa miałam urobilinogen podwyższony. Norma do 3,2 a u mnie był 17. Ginek zlecił badania wątroby ale wyszły ok. Gdybym mu nie powiedziała to nie zwrócił by na to uwagi bo mówi że ciąży nie zagraża.
dobrze ze u Ciebie wszystko ok z wątroba!
u mnie zawsze kazali na czczo i z tego co widze to najwięcej ludzi chodzi w godzinach porannych (podejrzewam że z tego właśnie względu-szybciej coś zjedzą po badaniu) na skierowaniu mam adresy labo i godziny poranne. parametry krwi się zmieniają w zależności od doby, ale jak widać co lekarz to opiniaMożna zjeść. Tylko cukier musi być na czczo. W poniedziałek byłam w lekarza, dostałam skierowanie akurat na morfologię i pani sama mi mówiła żeby przyjść po śniadaniu.
Link do: Jakie badania krwi należy robić na czczo? - Polki.pl
dokładnie jak @Magdalenams opisała to jest pochodną bilirubiny. dobrze ze masz nieobecne. u mnie są osobno te dwa parametry. przy urobilinogenie norma 3,2-16Urobilinogen to chodzi o bilirubine? Bo tak mam w wynikach moczu napisane. Caly czas mam nieobecne, gdzie zakres referencyjny jest nieobecne
jesli mogę, to odradzić wino z Piotra i Pawła czerwone już lepsze było musujące od nich, białego nie próbowałam.Z tego co ja się dopytywałam to morfologia na czczo.
Kobitki, ale za mną chodzi jakieś winko, drink... ogólnie alkohol, aż się dziwie ! Ale chce się tego, czego nie można mieć. Na pewno na dniach kupię sobie jakieś winko bezalkoholowe i wypróbuję, bo nigdy nie piłam.
Jeżeli macie ochotę się zapoznać z winami bezalkoholowymi i tym gdzie je kupić to wklejam fajny tekst
Link do: Wino bezalkoholowe - które najlepsze? (panel)
mi też brakuje wina, albo whisky z colą... ahh