reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

#Biegi93 masakra jakaś. Przeciez to nie Twoja wina a intuicja Cię nie zawiodła. U mnie w mieście też są tacy lekarze, że jak nic się nie dzieje to jest cacy a jak są problemy to najlepiej wypad babo. Najgorsze jest to, że w szpitalu też tak jest. Nie bez przyczyny mówią, że jest umieralnią. Dlatego mimo, że mam 2 metry do tego szpitala, rodzić chce w mieście obok.
W ogole musze mojego też przycisnąć, bo ostatnio jak się pytałam o szyjke to mi powiedział, że jest w porządku, ale po Waszych przypadkach i mam też dobra koleżankę co teraz leżała w szpitalu też ze skracajacą się szyjką, już mu nie odpuszcze słowa w porządku, tylko będę chciala znac rozmiary itd.

reklama
Nie przejmuj się lekarzem jeśli zostajesz u rodziców to logicznym jest ze zmienisz lekarza i nie będziesz jeździła na wizyty specjalnie do innego miasta. Każdy lekarz chciałby bez problemowa pacjentke ale czasami tak niestety nie jest i wiadomo każda z nas chce czuć się bezpiecznie u swojego lekarza tym bardziej jak wydajesz nie małe sumy za wizyty. Moja dr też bierze sporo pieniędzy ale wiem że jest świetna specjalistka z każdym problemem mogę do niej zawsze zadzwonić i pracuje w szpitalu gdzie zajęła się mną rewelacyjnie przy pierwszym porodzie, dlatego teraz nie miałam wątpliwości u kogo chce prowadzić ciążę. Mam nadzieję że ten nowy lekarz spełni Twoje oczekiwania w 100% :)
Tak naprawdę to jest nowy stary :D to u niego zakładałam 5 lat temu spirale i do niego chodziłam właśnie jak mieszkałam jeszcze w Częstochowie. Nie wiedziałam ze tak awansował w szpitalu. Poznałam go na pierwszym obchodzie :p wiec tak naprawdę to wracam na stare śmieci

Chciałabym mieć swojego lekarza w szpitalu. W prawdzie mój pracuje ale 40 km ode mnie i tylko 1 dzień tam ma dyżur. A od tych lekarzy z mojego szpitala w mieście się ucieka gdzie pieprz rośnie...

Dariusz Curyło. Nie mówię ze jest złym ginekologiem bo jeśli chodzi o badania dzidzi to był bardzo dokładny . Ma te wszystkie certyfikaty Apropos kości nosowej itd. Dobry sprzęt. Ale jak zaczynaja się problemy to mam wrażenie ze zaczyna się dystansować, co by na wszelki wypadek jak coś się stanie nie miała do niego pretensji. Odpisał mi właśnie na SMS ze takich problemów nie omawia się przez tel. A zapytałam tylko czy ma jakieś rady po krążku.
No to wyszło szydło z worka. Fundusz mu odcinasz, byłaś dobra skarbonka. Teraz może jeszcze masz zapłacić jak za zwykłą wizytę bo chcesz porozmawiać o krążku? Równie dobrze możesz isc do szpitala i pogadać z lekarzem który będzie Cię prowadził. Dramat. Ja zmieniłam w 9tc ginekologa z prywatnego na innego którego mam w ubezpieczeniu. Oboje pracują w szpitalu i okazało się przyjaźnią się z 20 lat, nikt nie robił takich akcji i mogę polegać leżąc w szpitalu na mega opiekę obojga lekarzy. Jestem dla nich ciężkim przypadkiem, zawsze leczenie konsultuja ze sobą. Po polowkowych będzie debata czy będę rodzic u siebie w miescie czy jak dziecko osiągnie 2kg dostanę skierowanie do Poznania na ul. Polna i tam będę czekać do końca na poród.
Także teraz ciesz się że będziesz z mega opieka. Ordynator ma zawsze najlepiej traktowanych pacjentów! :)

Dziewczyny mam pytanie.
Jeżeli mam 17+0 to zaczął się 18 tydzień czy 17?
Aplikacja preglife pokazuje mi początek 18 tygodnia. Poradnik książkowy, że 18 tydzień to już 5 miesiąc, a w 5 miesiąc wejdę dopiero za tydzień. W końcu jak jest ?
17+0 to już 18 tydzień. Ale od połowy jest on początkiem 5 miesiąca. Już kiedyś pisaliśmy ze najlepiej liczyć po dacie porodu czyli ja mam na 13.04 czyli 13.11 wejdę w 5 miesiąc. Tak Ci będzie łatwiej zapamiętać bo u lekarza i tak podajesz tygodnie. Ich miesiąc nie interesuje.

Dziewczyny słyszałyście o paście fitolizyn.a? Koleżanka mi wczoraj mówiła, że w 1 ciąży miała cały czas bakterie w moczu, wieczne grzybice i inne infekcje. Całą ciążę prawie na antybiotyku. A w 2 ciąży lekarz jej zalecil picie tego właśnie i mówiła że miała dobre wyniki moczu i żadna grzybica jej nie złapała. Może któraś z Was stosuje bądź stosowała? Zapytam się gina co sądzi o tym za tydzień.
A wczoraj był u nas na Śląsku wstrząs. Wszyscy wystraszeni że w kopalni. A w mieszkaniu - przechylily się wszystkie meble, lampy dyndały masakra.

Dariusz Curyło. Nie mówię ze jest złym ginekologiem bo jeśli chodzi o badania dzidzi to był bardzo dokładny . Ma te wszystkie certyfikaty Apropos kości nosowej itd. Dobry sprzęt. Ale jak zaczynaja się problemy to mam wrażenie ze zaczyna się dystansować, co by na wszelki wypadek jak coś się stanie nie miała do niego pretensji. Odpisał mi właśnie na SMS ze takich problemów nie omawia się przez tel. A zapytałam tylko czy ma jakieś rady po krążku.

aa no tak, czyli wszystko jasne, chcesz pogadać jasne zapraszam ale czy się stoi czy się leży 200 zł się należy :D
kojarzę on chyba w ginemedica przyjmuje?
lub medfemina coś takiego :)

reklama
Dziewczyny słyszałyście o paście fitolizyn.a? Koleżanka mi wczoraj mówiła, że w 1 ciąży miała cały czas bakterie w moczu, wieczne grzybice i inne infekcje. Całą ciążę prawie na antybiotyku. A w 2 ciąży lekarz jej zalecil picie tego właśnie i mówiła że miała dobre wyniki moczu i żadna grzybica jej nie złapała. Może któraś z Was stosuje bądź stosowała? Zapytam się gina co sądzi o tym za tydzień.
A wczoraj był u nas na Śląsku wstrząs. Wszyscy wystraszeni że w kopalni. A w mieszkaniu - przechylily się wszystkie meble, lampy dyndały masakra.
Moj tata ma kamienie na nerkach i to stosuje. Mama od czasu do czasu jak tylko czuje zbliżające się zapalenie pęcherza również uzywa. Kiedyś mi zaproponowała jak miałam zapalenie nerek i się porzygalam haha to było najgorsze paskudztwo do wypicia, widziałam że teraz jest w tabletkach :D

Do góry