reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Ja za wizytę place 100 zł teraz podnieśli na 110 za USG w pierwszym trymestrze płaciłam 150 zł w Lublinie na połówkowe dopiero się będę umawiać na grudzień :)

reklama
z pappa prawie pół tysia :elvis:
Screenshot_20181108-103701.jpg

Załączniki

• Screenshot_20181108-103701.jpg
    Screenshot_20181108-103701.jpg
    185,5 KB · Wyświetleń: 341
Hej dziewczyny ! Odzywamy się ze szpitalnych czeluści. Dzisiaj dostaje wypis do domu, bo crp ujemne, wymaz dobry. Miałam palpacyjne badanie ginekologiczne. Stwierdzono ze szyjka jest zwarta i zamknięta i nie nadaje się do szycia (w sensie ze jest za dobra) i jutro idziemy prywatnie założyć pessar. Mam nadzieje ze już wszystko będzie dobrze. Zostaje do porodu u rodziców w domu wiec będę miala wszystko podstawiane pod gębę :p mogę leżeć i czekać na Michaśke moja

Hej dziewczyny ! Odzywamy się ze szpitalnych czeluści. Dzisiaj dostaje wypis do domu, bo crp ujemne, wymaz dobry. Miałam palpacyjne badanie ginekologiczne. Stwierdzono ze szyjka jest zwarta i zamknięta i nie nadaje się do szycia (w sensie ze jest za dobra) i jutro idziemy prywatnie założyć pessar. Mam nadzieje ze już wszystko będzie dobrze. Zostaje do porodu u rodziców w domu wiec będę miala wszystko podstawiane pod gębę :p mogę leżeć i czekać na Michaśke moja

to dobre wieści :) !
zdecydowaliscie się na Michaline?
mi się to imię bardzo podobało :)

a ja melduję że niedzielne odczucie w kościele to już raczej był Maksiu.
bo od tamtej pory w poniedziałek, wtorek wieczór jak przyloze rękę kiedy leżę spokojnie to czuję jak pod spodem się coś powoli przesuwa :D
wczoraj rano i wieczór, dziś też rano to czuję. wykluczam jelita bo odczuwam inaczej, no i prawie na samym dole brzuszka :) wiem już na czym się skupiać i nieraz w dzień uda mi się to wychwycić ❤️
ale żadnego stukania, babelkow nie czuję, na stojąco też ciężko to wychwycić, pewnie ze względu na łożysko z przodu. ale myślę że kwestia tygodni aż się rozkręcić i urośnie :)

no i czuję nieraz mega rozpieranie po lewej lub po prawej stronie brzucha jak chodzę, siedzę, zmieniam pozycje, czasami to sprawia duży dyskomfort... ale zazwyczaj jak przyłożę rękę to właśnie w tym miejscu czuję tego małego lokatora ;)

Ostatnia edycja:
to dobre wieści :) !
zdecydowaliscie się na Michaline?
mi się to imię bardzo podobało :)
Tak, mąż kategorycznie nie zgodził się na Kalinę, powiedział ze kojarzy mu się z prostytutkami zza wschodniej granicy :p ale Michalina nam się obojgu podoba, do tego mój tato to Michał wiec mała ma imie po dziadku :p w ogóle śmiesznie, mama się śmieje bo mamy w Domu tatę Michała, kota Miśka i będzie mała Miśka :D Będzie wołać „Miśki na obiad ! :D „.

Słuchajcie w ogóle naoglądałam się tutaj tyle tragedii, ze psychicznie jestem wykończona. Wczoraj dziewczyna 20 tygodni musiała urodzić swojego jeszcze żywego maluszka bo odeszły jej wody i wdała się jakaś infekcja bo crp strasznie wysokie. Coś po prostu okropnego, wymiotować mi się chciało jak byłam świadkiem tej sytuacji. Dzisiaj dziewczynie w 25 tygodniu szyjka w ciągu 4 dni skróciła się o 10 mm , dzisiaj już miała tylko 7 mm i decyzja czy próbują zakładać szew ale jest ryzyko przebicia błon i zakończenia ciazy czy podają sterydy na płucka i czekają na cud. Mam nadzieje ze żadna z nas nie będzie stała przed takim wyborem.

reklama
Do góry