reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

ja nie rozumiem całego tego szału kosmetykowego, moim zdaniem to tylko szkodzi, samo w sobie powoduje uczulenia I alergie.
jak się nie używa kosmetyków, to I nie ma od czego alergia wyskoczyć ;)
tak na chłopski rozum ;)

wiadomo, że pieluszek jednorazowych I chusteczek nie unikniemy

Neki - ja używałam mąki ziemniaczanej raptem pare razy, jak pupa się robiła lekko czerwona, ale jeszcze nie odparzona. żeby się nie ocierała o pieluchę I nie powodowała dodatkowego tarcia.
przy każdym przebieranie to chyba nie ma sensu, bo generalnie jak zasypiesz pudrem czy mąką to jak dziecko zrobi siku to ci się taki glut robi w pieluszce I trzeba zaraz zmieniać. sypałam tak naprawdę bardzo lekko, żeby zmniejszyć otarcia.
nigdy nie próbowałam pieluch wielorazowych I raczej ni e będę się w to bawić..

Brazowooka - a co dziadkowie lubią? co robią na codzień?
moja babcia lubiła słuchać radia (wiadomo jakiego ;) ) I nie mogła już zabardzo czytać książek ze wzgl na oczy to jej kiedyś kupiliśmy porządne radio z cd, a potem na kolejne imprezy dostawała ebooki na płytach I sobie książek uwielbiała słuchać.
może lubia chodzić na grzyby to jakiś fajny koszyk, lub coś na kółkach? ogólnie coś co się przyda moim zdaniem.

reklama
@Dominika81 moi dziadkowie mieszkają w leśniczówce więc można powiedzieć że mieszkają w środku lasu, więc temat odpada bo wszystko w tym temacie posiadają. Babcia i dziadek jednak wolą telewizję. Na dobrą sprawę maja wszystko, mieszkają z synem kawalerem więc on zaopatrza ich w wszystko co potrzebne.

p19ucsqvyg9mlpha.png

@Brazowooka ale wogole czyms smarujesz cialo np balsamem nawilzajacym czy wogole nic nie uzywasz? Pytam bo np w pierwszej ciazy smarowalam brzuch oliwka i rozstepow nie mialam a teraz w tej ciazy mam taki wstret do zapachow kosmetycznych ze do kapieli uzywam tylko mydla i pozniej nie dam rady sie niczym smarowac i boje sie ze teraz rozstepy sie pojawia :( co do prezentu dla dziadkow nie mam pomyslu nigdy nie bylam w tym dobra kiedys na rocznice slubu tesciow zamowilismy taka statuetke na allegro ale to juz i tak pewnie nie zdazy przyjsc jakbys cos takiego chciala

@Dominika81 moi dziadkowie mieszkają w leśniczówce więc można powiedzieć że mieszkają w środku lasu, więc temat odpada bo wszystko w tym temacie posiadają. Babcia i dziadek jednak wolą telewizję. Na dobrą sprawę maja wszystko, mieszkają z synem kawalerem więc on zaopatrza ich w wszystko co potrzebne.

p19ucsqvyg9mlpha.png
A jakiś voucher na masaż, zabiegi spa, czy pobyt w basenach z jacuzzi ?
Moi teście są w podeszłym wieku ( pewnie gdzieś wiekiem koło Twoich dziadków [emoji6][emoji13]) i bardzo się cieszyli z takiego pomysłu. Ale wiadomo każdy jest inny - a już wgl " Ci starsi ".

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

p19ucsqvyg9mlpha.png
To prawda - najciezej sie kupuje.komus co wszystko ma. [emoji6]

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

@Tiktak2018 niczym się nie smaruje, używam tylko balsamow pod prysznic. Ale to też nie regularnie.
@StKarolina odpada, moja babcia ma regularne masaże przez problemy ze stawami i mówi że tego nie cierpi.
Właśnie zadzwoniła moja siostra z propozycją kupna złotych łańcuszków z medalikami. Nie mają złotych, więc myślę że to byłby dobry prezent i świetna pamiątka.

p19ucsqvyg9mlpha.png

reklama
Brązowooka to niezły pomysł z tym teatrem. Albo może jakaś krioterapia? Albo kolacja w nietradycyjnej restauracji, np japońskiej albo francuskiej? To zawsze coś innego niż masaże. Ja uważam, że łańcuszki to niekoniecznie. To już starsi ludzie, niech jeszcze coś przeżyją ciekawego, spędzą czaś w nietypowy sposób, zrobią coś, czego sami by sobie nie zorganizowali... ciężki temat z takimi prezentami, myślę że i tak najważniejsza będzie Wasza obecność.
Idę do biblioteki uzupełnić zaspasy, bo już wszystko przeczytałam. Mój mąż też dziś w pracy, wraca jutro, więc leniwe popołudnie przede mną, książka i tv. Słodkie lenistwo.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry