kredka82
Fanka BB :)
No wlasnie nie...Progesteron - o różnej porze dnia może wyjść iinny wynik. Ale sam wynik jest w normie.
Masz możliwość pójść do endokrynologa?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No wlasnie nie...Progesteron - o różnej porze dnia może wyjść iinny wynik. Ale sam wynik jest w normie.
Masz możliwość pójść do endokrynologa?
Sorry, może gdzieś nie doczytałam - bierzesz euthyrox lub letrox? Generalnie to musisz to skonsultować z endo, ale jeśli to Cię pocieszy to lepsze za niskie tsh niż za wysokie - za wysokie może prowadzić do upośledzenia umysłowego u dziecka. Ciąża to taki stan w którym tsh spada- ma to związek z poziomem bhcg w organiźmie kobiety. Ja teraz mam 0,3. Byłam u endo we wtorek i powiedziała, że nisko, ale Ok i nie zmieniła mi dawki.Dziewczyny zslamka...
tsh wyszlo <0.1 [emoji21]
T4 15.9
T3 3.85 (1.3-3.1 norma)
Nie wiem czy mam z tym cos robic?
Spadl mi progesteron bo mialam 76.1 a teraz 63.3nmol/L
Wiec moze nie odstawiam tego progesteronu tylko 2x dziennie bede brac? Co myslicie?
Nic nie biore bo nikt mi nigdy nie przrpisalSorry, może gdzieś nie doczytałam - bierzesz euthyrox lub letrox? Generalnie to musisz to skonsultować z endo, ale jeśli to Cię pocieszy to lepsze za niskie tsh niż za wysokie - za wysokie może prowadzić do upośledzenia umysłowego u dziecka. Ciąża to taki stan w którym tsh spada- ma to związek z poziomem bhcg w organiźmie kobiety. Ja teraz mam 0,3. Byłam u endo we wtorek i powiedziała, że nisko, ale Ok i nie zmieniła mi dawki.
Dlatego niestety najlepsze rozwiązanie to wizyta u endo, bo stężenia tsh się zmieniają i zaleca się kontrolę tsh co 4 tyg. Dość fajnie i przyswajalnie można poczytać o tarczycy tutaj:Link do: Tarczyca a ciąża | Endokrynologia - dr med. Jacek Belowski, KrakówBlackberry - u mnie odwrotnie - w ciazy tsh mi rośnie.....
kredka - a progesteron nie powinien juz byc nizszy na tym etapie ciazy?
Nie znam sie
Tsh mi tez ostatnie lata dobrze wychodzi, około 2,5-3, kiedys mi bardzo rósł i brałam latami eutyrox. Ale ty masz chyba odwrotnie - nisko...
A ft3, ft4 juz nie pamietam jak ma być... jeszcze do pełnej diagnostyki bada sie 'apo' czy jakoś tak...