reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy. Następne usg 19.10. Zmykam, u nas brak prądu bo przechodzi ten Orkan Ksawery, wichura niesamowita. Muszę oszczędzać baterie.

p19ucsqvyg9mlpha.png

reklama
Witaj @kati05 [emoji4]

@Brazowooka nie martw sie prosze ,nie zawsze jest tak jak mowia lekarze. W mojej poprzedniej ciazy corka miala sie urodzic bardzo chora bo lekarze wynalezli w glowce wade i w sercu. A finally moja cora jest zdrowa jak ryba .

@StKarolina chodzi o przeziernosc tak? To dobrze [emoji4] norma jest do 3.

"Wiatr moze mocno wiac, ale gora i tak mu sie nie pokloni"

No ze niby nie do konca wiedza co to.. pierwsze mysleli ze to cysta na tym gorszym usg a na tym lepszym to same mowily ze troche to dziwne. Ja mowilam ze mialam dwa zarodki podane i jeden zostal z nami i byl jeszcze drugi pecherzyk miesiac temu ale pusty i niby mial sie wchlonac i ostatnio nie bylo go widac ale one mowily ze to nie to. Powiedzieli mi ze sprawdzaja bo gdybym dostala jakis krwawien to beda wiedziec co i jak. Oby nie. ..
Ale nie zagraża to maluszkowi?? Kurcze faktycznie to dziwne[emoji50] a będą Ci robić dodatkowe badania, albo częstszy monitoring? Już tyle przeszłaś w walce o maluszka że nie potrzebne Ci jeszcze jakieś dodatkowe "atrakcje"[emoji35] trzymam kciuki aby się wchlonlo i było po sprawie[emoji5]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

@Patka15 witaj [emoji4]

@majorka1988 moja kuzynke cala ciaze nastraszyli wlasnie tym przodujacym lozyskiem. Nawet gdy zaczela sie akcja porodowa nie pozwolili jej przec bo dziecko mogloby sie zgniesc i wyobraz sobie zrobili jeszcze raz jakies badanie i okazalo sie,ze zadnego lozyska przodujacego nie ma i w sumie moze juz normalnie rodzic.

Parka łobuziaków już wchodzi mnie i m na głowę. Teraz będzie dziewuszka więc w domu przewaga bab
To tak jak u mnie [emoji4] tez parka , a teraz wstepnie ma byc chlopczyk [emoji4]

Dziewczyny mialam do nadrobienia 10 stron stad te moje wpisy ni z gruszki ni z pietruszki [emoji12]
Zycze wszystkim oby wszystkie problemy zamienily sie w radosne momenty [emoji4]

O i zauwazylam spor nawet [emoji6] @Dagi89 cisnienie w porzadku ? [emoji6] [emoji4]

Pozdrawiam i milej nocki zycze [emoji11]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ale nie zagraża to maluszkowi?? Kurcze faktycznie to dziwne[emoji50] a będą Ci robić dodatkowe badania, albo częstszy monitoring? Już tyle przeszłaś w walce o maluszka że nie potrzebne Ci jeszcze jakieś dodatkowe "atrakcje"[emoji35] trzymam kciuki aby się wchlonlo i było po sprawie[emoji5]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom
Nastepne usg w szpitalu mam 22.11 w 20tyg. Dopiero

Brazowooka - jestem z Tobą, trzymaj się mocno te 2 tygodnie, myśl pozytywnie I dużo spokoju życzę.

witam nowe mamusie!!

Neki - właśnie ja też podglądałam kiedyś marcowe forum, bo termin miałam na styku marca/ kwietnia, ale dziewczyny się tam chyba szybko zamknęły w forum zamkniętym I już nie za bardzo dało się dołączyć....
a to właśnie do tego 12-14 tygodnia jeszcze dużo może się wydarzyć z maluszkiem.

majorka - trzymam ckiuki żeby I u Ciebie wszystko się dobrze potoczyło
moja koleżanka tak miała, na początku, potem się podniosło, ale na sam koniec, praktycznie jak już jej wywoływali poród po terminie, łożysko się odkleiło I w 3 minuty była na stole I zrobili jej cc.
dzidzia I mama zdrowe I szczęsliwe, wszystko się bardzo dobrze skończyło.

kredka - super, ze na badaniach wszystko ok! :)

przepraszam, ze nie odpisuję wszystkim, ale padam na pyszczek ;)

reklama
Jeżeli nie podniesie się to wtedy jest łożysko przodujace, jest niebezpieczne i dla dziecka i dla matki. Aczkolwiek przy dobrym prowadzeniu i wykonywaniu polecen gina wszystko może skończyć się szczęśliwie....
A wizyte mam 6.11 o ile nie zaczne wcześniej choćby plamic, bo wtedy wizyta w trybie natychmiastowym

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017
Ciężka sytuacja [emoji53]pewnie Cię to kupę nerwów kosztuje.

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

Parka łobuziaków już wchodzi mnie i m na głowę. Teraz będzie dziewuszka więc w domu przewaga bab
Ale masz fajnie ,ze znasz już płeć [emoji4]. U mnie to dalej niewiadoma,bo mój lekarz się nie bierze za określanie płci na tak wczesnym etapie [emoji53].Musze iść gdzieś prywatnie ,bo kolejna wizyta 2 .11

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry