reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Lilumi pięknie wyglądałas :)
Jeszcze raz wszystkiego najlepszego :*

Mnie coś dziś boli jak by szyjka.Wysłałam męża po torbę do teściowej,bo mamy same duże,a w razie jak by było coś nie tak jutro na wizycie wole być spakowana.Bo pewnie od razu da mi skierowanie na szpital ,a później w biegu zawsze pół rzeczy nie zabiorę.To jest takie dziwne kłucie jak by ktoś szpilke wbijał i ciagniecie do dołu.

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

Mam nadzieje, ze nie będziesz jednak musiala jechać do szpitala, ale z torbą to masz rację. Lepiej być przygotowanym. Mnie też decyzja lekarza zaskoczyła a później pakowałam wszystko w biegu i stresie.

Myślę, ze będę z tych zajęć w szkole rodzenia zadowolona i może poznam jakas fajna przyszła mamę (w Austrii pośród moich znajomych nikt akurat nie spodziewa się dziecka, w Polsce natomiast babyboom)
Leżałam 3 dni na ginekologii gdzie pracuja tez lekarze i pielęgniarki z oddziału polozniczego. Może dlatego nie boje się porodu bo personel jest świetny a szpital chociaz spory to w sumie bardziej jak hotel. Musze się do nich zgłosić na kontrolę w 38t, która traktują jako zarezerwowanie terminu porodu. Tutaj to standard, że trzeba się wczesniej zameldować. Nie można od tak przyjechać na porodowke. We Wiedniu podobno w niektórych szpitalach mają takie oblężenie ze trzeba to zrobić już do 12-14t.

reklama
@SOMEON tez jestem za
@Lilumi gratulacje:) szczęścia Wam życzę :)

Tez mi sie moj slub cywilnu przypomnial.. Bylam wtedy w 6msc :)

Kurcze ja ide na usg w 11t3d boje sie ze za szybko ale na 18 musze miec wynik a potem nie bylo terminu juz :(
0d1yskjot8xw5dpx.png

Alunia
Mnie coś dziś boli jak by szyjka.Wysłałam męża po torbę do teściowej,bo mamy same duże,a w razie jak by było coś nie tak jutro na wizycie wole być spakowana.Bo pewnie od razu da mi skierowanie na szpital ,a później w biegu zawsze pół rzeczy nie zabiorę.To jest takie dziwne kłucie jak by ktoś szpilke wbijał i ciagniecie do dołu.

Trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego. I czekamy na wieści z wizyty.

mysiaka92 mi lekarz powiedział że robi się od 11 tyg, w drugiej ciąży miałam robione właśnie w 11tyg i 3 d. I wszystko super lekarz pomierzył. Też bym miała w tamtym tygodniu ale mój gin był na jakimś szkoleniu i zapisał mnie na ten tydzień.

p19ucsqvyg9mlpha.png

Lilumi - wyglądałaś przecudnie [emoji7] [emoji7] [emoji173] [emoji173] super że zdecydowałaś sie na tradycyjną białą.

Ja jestem generalnie za zamkniętym, ale może jeszcze poczekajmy z parę tygodni. Myśle ze jeszcze troche mam dołączy. Dużo osób jeszcze pracuje itp. Jak zrobimy zamknięty to tu rozmowy ucichną i bedzie gorzej dołączyć komuś nowemu (a może jeszcze ktoś "stary"wróci [emoji6]

Może zrobie liste kwietniówek z planowanym tp i płcią jak już ktoś zna? Taka propozycja ;)

SOMEONE - też jestem za grupa zamknięta.

Lilumi - ślicznie wygladaliscie. [emoji8]
Wszystkiego dobrego.

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Ok dzieko dziewczyny mam nadzieje ze sie zalapie :) jeszcze na ta przeziarnistosc
A dlugosc szyjki lekarz bada na kazdej wizycie :) ?
Bo ja sie przyznam mialam tylko jedna narazie taka powazna :) nawet nie mam karty narazie ale bede miec z data 9t4d bo lekarz mi powiedzial ze nie moze mi zalozyc jak badan nie mam zrobionych
@alunia87 trzymam kciuki ✊✊✊ mam nadzieje ze to macica a nie szyjka

Lilumi - wyglądałaś przecudnie [emoji7] [emoji7] [emoji173] [emoji173] super że zdecydowałaś sie na tradycyjną białą.

Ja jestem generalnie za zamkniętym, ale może jeszcze poczekajmy z parę tygodni. Myśle ze jeszcze troche mam dołączy. Dużo osób jeszcze pracuje itp. Jak zrobimy zamknięty to tu rozmowy ucichną i bedzie gorzej dołączyć komuś nowemu (a może jeszcze ktoś "stary"wróci [emoji6]

Może zrobie liste kwietniówek z planowanym tp i płcią jak już ktoś zna? Taka propozycja ;)
Mozemy tez zostawic wiadomosc dla innych, ze jesli beda chcialy dolaczyc to do admina sie zglaszac [emoji4]

"Wiatr moze mocno wiac, ale gora i tak mu sie nie pokloni"

reklama
Ok dzieko dziewczyny mam nadzieje ze sie zalapie :) jeszcze na ta przeziarnistosc
A dlugosc szyjki lekarz bada na kazdej wizycie :) ?
Bo ja sie przyznam mialam tylko jedna narazie taka powazna :) nawet nie mam karty narazie ale bede miec z data 9t4d bo lekarz mi powiedzial ze nie moze mi zalozyc jak badan nie mam zrobionych
@alunia87 trzymam kciuki [emoji110][emoji110][emoji110] mam nadzieje ze to macica a nie szyjka
U mnie raz na jakiś czas ,a tak to usg.Jak się nie zgłasza problemu to nie bada.Mnie zastanawia kiedy cytologia zrobi ,bo miałam w listopadzie ,a w ciąży chyba też przysługuje.

Do góry