reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

A oto i maluszek [emoji16]

1506492848-aaaaaa.jpeg

Napisane na HTC One_E8 w aplikacji Forum BabyBoom
Jak się zasłania :D nie chce żeby oglądać jego buzię :)

reklama
A jedyny plus jest taki że mam już 2 kg do przodu[emoji3]

p19ucsqvyg9mlpha.png
Kurde a ja 2 kg na minusie :D niewymiotujac ani razu (nie licząc migrenowego incydentu) [emoji14] wszyscy mówią ze to normalne że kobieta spada z wagi w pierwszych 3 miesiącach a dla mnie to dziwne jeśli nie przytulam się do WC... wtedy bym zrozumiała

Nie, nie mieszkam :) do Wiednia 1.5h drogi samochodem. Akurat w stolicy mieszka bardzo dużo Polaków i z tego co wyczytałam na topiku mam z Austrii mają tam nawet szpital z tzw przez nie polska porodówka. Po prostu tyle pielęgniarek i położnych z Polski tam pracuje, że nie ma problemu z dogadaniem się.
U mnie sytuacja zupełnie odwrotna. Króluje niemiecki w wersji austriackiej.

To jest skan 4d? u mnie tak ładnie nie widać :p

Paulina mówisz że masz 12 t i termin na 15tego.. to może ja też tak późno? Dodać 4 dni i będę w rocznicę ślubu rodziła xD

Według terminu miesiączki termin powinnam mieć na 08.04. Ze względu na dlugie cykle owulacja musiała się przesunąć i maluszek jest dobry tydzień młodszy.
Mój gin powiedział ze to 12t, w sumie w tych wszystkich kalkulatorach po wpisaniu daty porodu tez dostaje taka informacje

VegeMama to u Ciebie tak jak u mojego P w rodzinie każdy ma problem z kręgosłupem, teść przez biodro od dobrych 15 lat jest na rencie, starsza siostra P nie może dźwigać więcej niż 5kg, brat też często chodzi połamaney, a mój P ma kilka przepuklin w odcinku lędźwiowym, w tym roku miał iść na operację ale z racji mojej ciąży, nie chce mnie dodatkowo obciążać i chce zaczekać jeszcze rok. No nie wiem czy to taki dobry pomysł, ale się uparł i już[emoji53] ja w sumie od dziecka też miałam rehabilitację ale ja głównie ze względu na krzywy kręgosłup, a teraz walczę z plecami okrągłymi, zalecone ćwiczenia 2 razy dziennie, ale w ciąży musiałam zaprzestać. Ale nie doskwiera mi to jakoś bardzo, jedynie ze się trochę "garbie" .
Dagi89 no ja nie wiem jak to jest, z dziewczynkami mimo że wymiotowalam to waga skoczyła już od początku, teraz tylko raz wymiotowalam, i oczywiście mam wilczy apetyt, a waga dopiero teraz idzie do przodu.

p19ucsqvyg9mlpha.png

A tak w ogóle dziewczyny pytanie z innej beczki, jak jest u Was z libido? No u mnie zerowe poprostu, aż jestem w szoku bo w ciąży z dziewczynkami mój P nie mógł się ode mnie opedzić, a teraz na pocałunki nawet nie mam ochoty. Gdy że starsza byłam na podtrzymaniu od 22 Tyg. to do 36 tyg mieliśmy zakaz, to ja myślałam że to najgorsza katastrofa świata,. A teraz? Ahh te hormony.

p19ucsqvyg9mlpha.png

Kurde a ja 2 kg na minusie :D niewymiotujac ani razu (nie licząc migrenowego incydentu) [emoji14] wszyscy mówią ze to normalne że kobieta spada z wagi w pierwszych 3 miesiącach a dla mnie to dziwne jeśli nie przytulam się do WC... wtedy bym zrozumiała

Ja na samym początku też schudłam 2kg pomimo, że nie wymiotowalam.
Teraz się wyrównało i w 12t mam swoją wagę wyjsciowa, ktora ani drgnie. Metabolizm musial niezle przyspieszyc bo zawsze musialam bardzo uwazac na to co jem a teraz mogę sobie pozwolić na trochę więcej. Ja do szczupłych nie należę, wiec nie powinnam dużo przytyć (max 11kg)

reklama
Do góry