reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

A oto i maluszek [emoji16]

1506492848-aaaaaa.jpeg

Napisane na HTC One_E8 w aplikacji Forum BabyBoom
Jak się zasłania :D nie chce żeby oglądać jego buzię :)

reklama
A jedyny plus jest taki że mam już 2 kg do przodu[emoji3]

p19ucsqvyg9mlpha.png
Kurde a ja 2 kg na minusie :D niewymiotujac ani razu (nie licząc migrenowego incydentu) [emoji14] wszyscy mówią ze to normalne że kobieta spada z wagi w pierwszych 3 miesiącach a dla mnie to dziwne jeśli nie przytulam się do WC... wtedy bym zrozumiała

Nie, nie mieszkam :) do Wiednia 1.5h drogi samochodem. Akurat w stolicy mieszka bardzo dużo Polaków i z tego co wyczytałam na topiku mam z Austrii mają tam nawet szpital z tzw przez nie polska porodówka. Po prostu tyle pielęgniarek i położnych z Polski tam pracuje, że nie ma problemu z dogadaniem się.
U mnie sytuacja zupełnie odwrotna. Króluje niemiecki w wersji austriackiej.

To jest skan 4d? u mnie tak ładnie nie widać :p

Paulina mówisz że masz 12 t i termin na 15tego.. to może ja też tak późno? Dodać 4 dni i będę w rocznicę ślubu rodziła xD

Według terminu miesiączki termin powinnam mieć na 08.04. Ze względu na dlugie cykle owulacja musiała się przesunąć i maluszek jest dobry tydzień młodszy.
Mój gin powiedział ze to 12t, w sumie w tych wszystkich kalkulatorach po wpisaniu daty porodu tez dostaje taka informacje

VegeMama to u Ciebie tak jak u mojego P w rodzinie każdy ma problem z kręgosłupem, teść przez biodro od dobrych 15 lat jest na rencie, starsza siostra P nie może dźwigać więcej niż 5kg, brat też często chodzi połamaney, a mój P ma kilka przepuklin w odcinku lędźwiowym, w tym roku miał iść na operację ale z racji mojej ciąży, nie chce mnie dodatkowo obciążać i chce zaczekać jeszcze rok. No nie wiem czy to taki dobry pomysł, ale się uparł i już[emoji53] ja w sumie od dziecka też miałam rehabilitację ale ja głównie ze względu na krzywy kręgosłup, a teraz walczę z plecami okrągłymi, zalecone ćwiczenia 2 razy dziennie, ale w ciąży musiałam zaprzestać. Ale nie doskwiera mi to jakoś bardzo, jedynie ze się trochę "garbie" .
Dagi89 no ja nie wiem jak to jest, z dziewczynkami mimo że wymiotowalam to waga skoczyła już od początku, teraz tylko raz wymiotowalam, i oczywiście mam wilczy apetyt, a waga dopiero teraz idzie do przodu.

p19ucsqvyg9mlpha.png

A tak w ogóle dziewczyny pytanie z innej beczki, jak jest u Was z libido? No u mnie zerowe poprostu, aż jestem w szoku bo w ciąży z dziewczynkami mój P nie mógł się ode mnie opedzić, a teraz na pocałunki nawet nie mam ochoty. Gdy że starsza byłam na podtrzymaniu od 22 Tyg. to do 36 tyg mieliśmy zakaz, to ja myślałam że to najgorsza katastrofa świata,. A teraz? Ahh te hormony.

p19ucsqvyg9mlpha.png

Kurde a ja 2 kg na minusie :D niewymiotujac ani razu (nie licząc migrenowego incydentu) [emoji14] wszyscy mówią ze to normalne że kobieta spada z wagi w pierwszych 3 miesiącach a dla mnie to dziwne jeśli nie przytulam się do WC... wtedy bym zrozumiała

Ja na samym początku też schudłam 2kg pomimo, że nie wymiotowalam.
Teraz się wyrównało i w 12t mam swoją wagę wyjsciowa, ktora ani drgnie. Metabolizm musial niezle przyspieszyc bo zawsze musialam bardzo uwazac na to co jem a teraz mogę sobie pozwolić na trochę więcej. Ja do szczupłych nie należę, wiec nie powinnam dużo przytyć (max 11kg)

reklama
Do góry