reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

A ja waze 52 i jak na poczatku meczyly mnie mdlosci to teraz juz mniej ale dzis caly dzien przytulam porcelane :/ jakos nie mam apetytu a juz 11t2d to myslalam ze to nie przyjdzie :)
A dziewczyny ta przeziarnistosc karkowa lekarz mi sprawdzi jak bede na wizycie w 12t4d ?

reklama
W koncu Was nadrobilam...
Ja po wizycie u gp. Mocz oddalam i bicie serduszka sprawdzila i bylo slychac wiec jak zwykle czuje sie spokojniejsza. Ppza tym sie dowiedzialam ze na pierwszej wizycie w szpitalu usg nie robia tylko ok 20tyg dopiero...
Dobrze ze chodze prywatnie bo bym oszalala.

Mi lekarka po zbadaniu powiedziala ze to przeziebienie i trzeba przetrwac i domowe sposoby

Getry z lidla super! Polecam. Tyle ze ja ta czesc na brzuch odwijam w polowie bo jeszcze mam je luzne.

Mi juz mdlosci prawie minely wiec mam nadzieje ze Wam tez mina szybko

Ja jestem miesozerca i uwielbiam mieso tyle ze teraz nie jem kurczaka bo jakos mnie odrzucilo ale swinke i krowke jak najbardziej
emoji16.png

Ja mam pierwsza wiz w szpitalu w 14tym tyg i nie bede moec wtedy usg tylko dopiero ok 20tyg.

Ja niestety tez... juz 4.5kg na plusie. Ale mam to gdzies

A nie mozesz isc prywatnie f2o polskiego gina na prenatalne?

No chyba nie bede miala wyjscia jak nic nie zalatwie... Ale strasznie mnie to wkurza, bo mialam nadzieje, ze bede wiedziala czy wszystko ok juz do tego wyjazdu do Polski, zeby moc powiedziec Rodzicom... Poza tym laski (sorki nie mam polskich liter;) nie robia, jest to ich obowiazek. Dziwne z tym Twoim USG, 12-14 tygodnia powinien byc tzw. dating scan oferowany wszystkim ciezarnym, ze strony NHS : "All pregnant women are offered an ultrasound scan at around 8-14 weeks of pregnancy. This scan is called the dating scan. It's used to see how far along in your pregnancy you are and check your baby's development."

Dziewczyny z UK, pomocy! Wlasnie skończyłam 12 tydzien. Prawie miesiąc temu byłam u GP i powiedział, ze zabukuje moje skany, ale nic ze szpitala nie przyszło. Po kolejnych dwóch tygodniach miałam spotkanie z położna i ona stwierdziła, ze na pewno nie zabukowal, bo nawet nie jestem w systemie i powiedziała, ze ona to zrobi. Przy okazji wspomniałam, ze nie bedzie mnie kraju od 3 do 10 października i zapewniła mnie, ze weźmie to pod uwagę podczas bukowania. Minęły prawie kolejne dwa tygodnie, a ja dalej nie dostałam żadnego listu.. Kto Wam bukowal skany? Do kogo mam teraz dzwonić, GP, położna czy szpital? Kurde jakbym mało stresu miała w ciazy to jeszcze nie wiem na czym stoję...
Mi bookowal gp -juz w 4 tyg ciazy a midwife pytala czy juz mam termin scanu...mi sie zdaje ze w ciagu max 2 tygodni mialam oba appts- polozna i scan a teraz mam 2 kolejne appts z polozona az do 4 stycznia zabookowane plus jeden appt z Obstetrician ( tez bookowany przez polozna) i 2 badania krwi.

wiesz w ktorym szpitalu bedziesz miala usg? ja mialam 2 do wyboru...
dzwon prosto do szpitala na radiology-jesli Cie nie maja w systemie to do GP.
powodzenia ;)

No chyba nie bede miala wyjscia jak nic nie zalatwie... Ale strasznie mnie to wkurza, bo mialam nadzieje, ze bede wiedziala czy wszystko ok juz do tego wyjazdu do Polski, zeby moc powiedziec Rodzicom... Poza tym laski (sorki nie mam polskich liter;) nie robia, jest to ich obowiazek. Dziwne z tym Twoim USG, 12-14 tygodnia powinien byc tzw. dating scan oferowany wszystkim ciezarnym, ze strony NHS : "All pregnant women are offered an ultrasound scan at around 8-14 weeks of pregnancy. This scan is called the dating scan. It's used to see how far along in your pregnancy you are and check your baby's development."
kredka82 jesli masz w 14tyg wizyte w szpitalu to bedziesz miala usg :)

Ale ja jestem w irlandii a tu jeszcze bardziej zacofani...
Ja mialam juz prywatnie 4 usg a w piatek ide na prenatalne wiec mi tak na tym usg nie zalezy w szpitalu.

reklama
Do góry