reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

reklama
Someone - jak skóra swędzi w ciąży to jest podejrzenie cholestazy, ciężarne są bardziej narażone, i lekarz wtedy zleca próby wątrobowe.
Tylko wtedy ciągle swędzi skóra, nie przechodzi.

Nukame - usg to koszt ok 200-300 zl, a pappa 250, wiec nie tak zle. Tylko na wyniki pappa czeka sie chyba 2 tygodnie.

Ja dziś pospałam rano z synkiem, bo jakoś spać w nocy nie mogłam.
Zabieramy sie za remont, bo mamy teraz 2 sypialnie, a bedziemy miec 4 + pokój dzienny, juz sie mega nie mieścimy a jakos zebrać się nie migliśmy i ciąża troche nas mobilizuje, póki jeszcze mam siłe ;) wzielam sie dzis za pakowanie, w piatek tesc przyjezdza i ma pomóc jeden pokój robić, bo tam troche jest przeróbek z którymi on sobie da radę. Pozostałe 2 trzeba tapety zerwać, wygładzić i pomalować to może wezmiemy kogoś do pomocy.

Someone - jak skóra swędzi w ciąży to jest podejrzenie cholestazy, ciężarne są bardziej narażone, i lekarz wtedy zleca próby wątrobowe.
Tylko wtedy ciągle swędzi skóra, nie przechodzi.

Nukame - usg to koszt ok 200-300 zl, a pappa 250, wiec nie tak zle. Tylko na wyniki pappa czeka sie chyba 2 tygodnie.

Ja dziś pospałam rano z synkiem, bo jakoś spać w nocy nie mogłam.
Zabieramy sie za remont, bo mamy teraz 2 sypialnie, a bedziemy miec 4 + pokój dzienny, juz sie mega nie mieścimy a jakos zebrać się nie migliśmy i ciąża troche nas mobilizuje, póki jeszcze mam siłe ;) wzielam sie dzis za pakowanie, w piatek tesc przyjezdza i ma pomóc jeden pokój robić, bo tam troche jest przeróbek z którymi on sobie da radę. Pozostałe 2 trzeba tapety zerwać, wygładzić i pomalować to może wezmiemy kogoś do pomocy.

Kurde ja chce na początku roku robić remont ale jakoś słabo to widzę. Przeraża mnie to bo tu jest co robić, a jak robiłam wstępne rozeznanie to chyba jakąś nerkę trzeba sprzedać... :/

Oj tak. Wiem o tym doskonale. Tylko nie chce byc znowu pierwsza jak na styczniowkach 2016:( termin na 3.01 a po ciazy bylam juz 12.11

To możemy się umówić, że to ja będę przecierać szlaki;) mam termin na 29.03 - 01.04 święta i mam nadzieję że albo zdążę urodzić albo przenoszę do 02.04:rofl2: znając życie to nasze bobasy same zdecydują a my sobie możemy planować i planować:-p

A jak u was z wagą i aplikacjami? Ja wpisuje sobie co kilka dni do aplikacji i ona mi truje du*e za przeproszeniem, że mam niedowagę i mam się skonsultować z ginekologiem bo powinnam ważyć wg niej więcej już. Jem sporo i wcale się nie oszczędzam i co mam zrobić że nie tyję? Na siłe smalec wpierdzielać i kijem popychać?:D

A co to za aplikacja? Mi niestety waga szybko zaczęła rosnąć - aż mnie to przeraża:baffled:

Super, dzieki!!!

Tak z innej beczki, czy u Was juz wszyscy wiedza o ciazy? Bo ja juz 12 tydzien, a rodzice ani tesciowe dalej nie wiedza.. Co prawda mieszkam w UK wiec niby latwiej "ukryc", ale i tak juz bylam dwa razy w Polsce bedac w ciazy, a w przyszly wtorek znowu lece i to na slub siostry, wiec raczej nie da sie ukryc. Oczywiscie chcialabym sie podzielic ze wszystkimi ta wiadomoscia, ale ciagle mam z tylu glowy, ze cos moze byc nie tak z dzidziusiem (mam 36 lat) i wiem, ze byloby to ogromnie stresujace dla moich Rodzicow (pierwszy wnuk/wnuczka), a teraz jeszcze ta jazda z prenatalnymi, ktorych prawdobobnie polozna nie zabukowala, mimo ze zaznaczalam, ze bede wyjezdzala.. Bede sie jeszcze starala to odkrecac.. Czy ktoras z Was robila prenatalne w Polsce prywatnie? Jaki jest mniej wiecej koszt? Chodzi mi o genetyczne USG i test PAPPA.

U mnie już wiedzą wszyscy - to znaczy wszyscy najbliżsi i przyjaciele, w pracy też - natomiast dalszymi krewnymi w ogóle się nie przejmuję;)

Tutaj w UK mowia ,ze jak skora swedzi w ciazy to szybko do lekarza. W sumie to nie wiem dlaczego

"Wiatr moze mocno wiac, ale gora i tak mu sie nie pokloni"

Chyba chodzi o cholestazę ciążową która jest groźna. Objawia się m.in uporczywym swędzeniem - chyba głównie dłoni. Trzeba byłoby o tym więcej poczytać bo ja aż tak się nie orientuję:)

U okulisty ok. - moge rodzić naturalnie:D

Weszłam właśnie na kompa od niepamiętnych czasów i widzę Wasze suwaczki :rolleyes: piękne są - szkoda że w tel nie widać:unsure:

Iwona - no własnie ja też tylko częściowy remont, bo jeszcze trzeba by było zrobić całą łazienkę i chcę zmienić układ całego domu - kuchnie z góry przenieść na dół i zburzyć jedną scianę żeby miec większą jadalnię... alw to juz mega remont nie na teraz, sama łazienka 10 tys, nie mowiąc o kuchni...

reklama
To możemy się umówić, że to ja będę przecierać szlaki;) mam termin na 29.03 - 01.04 święta i mam nadzieję że albo zdążę urodzić albo przenoszę do 02.04:rofl2: znając życie to nasze bobasy same zdecydują a my sobie możemy planować i planować:-p

Ja mam termin niby na 01.04 ale co lekarz to po swojemu coś wyznacza. Od 29.03 do 02.04. Niby każdy patrzy w te same ściągawki z suwaczkami ale skąd oni to biorą to tego nie wiem.

A co to za aplikacja? Mi niestety waga szybko zaczęła rosnąć - aż mnie to przeraża:baffled:

U mnie już wiedzą wszyscy - to znaczy wszyscy najbliżsi i przyjaciele, w pracy też - natomiast dalszymi krewnymi w ogóle się nie przejmuję;)

Chyba chodzi o cholestazę ciążową która jest groźna. Objawia się m.in uporczywym swędzeniem - chyba głównie dłoni. Trzeba byłoby o tym więcej poczytać bo ja aż tak się nie orientuję:)

U okulisty ok. - moge rodzić naturalnie:D

Weszłam właśnie na kompa od niepamiętnych czasów i widzę Wasze suwaczki :rolleyes: piękne są - szkoda że w tel nie widać:unsure:

Do góry