reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

To ja mam najmłodsza ciążę w takim razie [emoji14]
Mi mdlosci mijają na jeden dzien a nastepnego jest apogeum i ze zdwojona siłą uderza.. Juz 4kg mniej waze nic na poczatku ciąży
No ja na szczęście nie wymiotujw... waga duża bo przytulam przez wakacje mam znakomitą tendencję do tego [emoji21]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tak sobie tu odliczamy kiedy która rodzi a i tak okaże się w praniu ;D Jak moja matka wyrodna była ze mną w ciąży to uciekła ze szpitala po terminie ( w koszuli nocnej) bo ona nienawidzi szpitali (panicznie się ich boi) a mi się nie spieszyło ;D
Oj tak. Wiem o tym doskonale. Tylko nie chce byc znowu pierwsza jak na styczniowkach 2016:( termin na 3.01 a po ciazy bylam juz 12.11

A jak u was z wagą i aplikacjami? Ja wpisuje sobie co kilka dni do aplikacji i ona mi truje du*e za przeproszeniem, że mam niedowagę i mam się skonsultować z ginekologiem bo powinnam ważyć wg niej więcej już. Jem sporo i wcale się nie oszczędzam i co mam zrobić że nie tyję? Na siłe smalec wpierdzielać i kijem popychać?:D
Moja aplikacja na szczescie nie marudzi :) jabym to olala.. Kazdy organizm inaczej reaguje.. Jedne tyja 40kg inne 8kg

A jak u was z wagą i aplikacjami? Ja wpisuje sobie co kilka dni do aplikacji i ona mi truje du*e za przeproszeniem, że mam niedowagę i mam się skonsultować z ginekologiem bo powinnam ważyć wg niej więcej już. Jem sporo i wcale się nie oszczędzam i co mam zrobić że nie tyję? Na siłe smalec wpierdzielać i kijem popychać?:D
Moja aplikacja na szczescie nie marudzi :) jabym to olala.. Kazdy organizm inaczej reaguje.. Jedne tyja 40kg inne 8kg

Ja zaczęłam z wagi ciężkiej, teraz bilans waga ciężka -6kg. Nie przeszkadza mi to absolutnie , jedynie śmiech u położnych jak po 3 razy muszę się ważyć. A brzuch rośnie-wieczorem gigantyczny bywa,rano nie-,dzis wbilam sie w stare spodnie.

Ja już od czwartku normalnych spodni nie mogę. Cisną za bardzo jak siadam. Zmieścić się to może i zmieszczę, ale bardzo niewygodnie. Ten brzuch teraz taki czuły na uciski aż dziwne ;) Rano jak wstaję to już też brzuszek widać a wieczorem wiadomo.. większy :) Jednak to jest pierwszy raz w życiu jak nie wstydzę się swojego brzucha :D Jest mi zupełnie obojętne że jest taki wielki a i tak czuję się ładnie :D

Z innych zmian to jeszcze mnie skóra swędzi... dekolt, cycki i brzuch. Kremuję się ale i tak swędzi :p

No ja wczesnie przestałam sie mieścić, bo na samym początku miałam wzdęcia i we wszystkich spodniach musiałam guzik odpinac jak siadałam. Kupiłam dwie pary ciążowych spodni z h&m, jedne jeansy boyfriendy i jedne takie materiałowe granatowe w prążek bardziej eleganckie. Na swędzenie i zapobieganie rozstępom zaopatrzyłem sie w Mama mio tummy rub polecany przez jedna z youtuberek. Cena przegięcie chociaż na Amazonie można dorwać dużo taniej, zobaczymy jak bedzie sie sprawował.

W totka jeszcze nie wygrałam :D Ja stosuje krem Palmersa i jestem zadowolona. Skóra nie jest sucha itp ale jakoś jednak tak trochę swędzi może to w sumie wina trądziku...

No niestety youtube to zloooo. Kiedys i tak ogladalam wiecej i kupowalam wiecej, teraz juz sporadycznie i tylko wybrane dziewczyny. Z Palmersa uwielbialam ich olejek do ciala, mam tez jakis balsam, ale pachnie bardzo bardzo kokosowo, a ja cos w ciazy nie moge wytzrymac tego zapachu.

reklama
Do góry