reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Mój balsam pachnie jakoś tak słodko orzechowo/czekoladowo ale mi nie przeszkadza. Mąż za to marudzi ale to już jego problem ;)

Co do YTba to wczoraj wzięłam i odsubskrybowałam chyba 70% kanałów bo kiedyś oglądałam te tutoriale makijażowe czy tam włosowe (i tak ich nigdy nie robiłam) a teraz już nie, to niech spadają. Poza tym właśnie większość poleca jakieś rzeczy dla bogaczy które im przysyłają za darmo.

Hahaha, no mnie kiedys dawno, wtedy jeszcze chlopak z lozka pod prysznic wygonil jak sie wysmarowalam na noc maslem Mango z Body Shopu :D:D:D Zasnac nie mogl ;) A orzechowo-czekoladowy zapach brzmi dobrze, to jakies specjalnie dedykowane mamom w ciazy? No z tym youtubem to prawda, tez wiekszosc odsubskrybowalam, bo nagle u wielu z funu z nagrywania zrobilo sie parcie na kase.

reklama
Już wstawiałam tutaj jaki ale przypomnę ;D
IF7LF8110356.jpg
Mąż alergik to zazwyczaj i tak zapachów nie czuje ale teraz jak te pyłki mijają to mi właśnie marudził że jedzeniem pachnę ;D

Super, dzieki!!!

Tak z innej beczki, czy u Was juz wszyscy wiedza o ciazy? Bo ja juz 12 tydzien, a rodzice ani tesciowe dalej nie wiedza.. Co prawda mieszkam w UK wiec niby latwiej "ukryc", ale i tak juz bylam dwa razy w Polsce bedac w ciazy, a w przyszly wtorek znowu lece i to na slub siostry, wiec raczej nie da sie ukryc. Oczywiscie chcialabym sie podzielic ze wszystkimi ta wiadomoscia, ale ciagle mam z tylu glowy, ze cos moze byc nie tak z dzidziusiem (mam 36 lat) i wiem, ze byloby to ogromnie stresujace dla moich Rodzicow (pierwszy wnuk/wnuczka), a teraz jeszcze ta jazda z prenatalnymi, ktorych prawdobobnie polozna nie zabukowala, mimo ze zaznaczalam, ze bede wyjezdzala.. Bede sie jeszcze starala to odkrecac.. Czy ktoras z Was robila prenatalne w Polsce prywatnie? Jaki jest mniej wiecej koszt? Chodzi mi o genetyczne USG i test PAPPA.

Ostatnia edycja:
Ja ogłosiłam moim rodzicom po 1 usg potwierdzającym, teściowie dowiedzieli się wcześniej bo po 2 teście domowym gdyż tata męża umierał i dowiedział się w swój ostatni dzień. Sama jestem z ciąży gdzie dziadek umarł przed porodem i mi tak miło, że chociaż o mnie wiedział, więc chciałam to samo zrobić dla swojego dziecka. Reszta rodziny miała nie wiedzieć ale teściowa puściła pare swojej siostrze a ona dalej swojemu synowi itd.. Mężowi na pogrzebie składano kondolencje i gratulacje... Babci (jedynej żyjącej) i cioci chrzestnej powiedziałam po wykonaniu prenatalnych a dzień później powiedziałam już w pracy (idę na zwolnienie) po czym ogłosiłam na FB gdyż bałam się że ludzie z pracy na moim FB szybciej to ogłoszą a wolałam zrobić to po swojemu. Po żadnej dalszej rodzinie nie dzwoniłam, pewnie dowiedzieli się z FB albo od innych członków rodziny ;) Nie mam zbytnio kontaktu z rodziną gdyż mieszkam w środku Polski a mama jest z Podlasia a tata z Lubuskiego. Do tego kawał rodziny siedzi w Niemczech i kilka sztuk we Francji. O dziecku kuzynki też się dowiedziałam po porodzie także nie będę się spinała i dzwoniła do niej (nigdy nie dzwoniłam i po śmierci babci nawet jej na oczy nie widziałam a to będzie już z 17 lat)

Pieknie zrobiliscie, ze powiedzieliscie tesciowi. Ja chyba nie bede miala wyjscia i powiem Rodzicom w przyszlym tygodniu, niezaleznie od tego czy bede po czy przed prenatalnymi. Poza tym troche mi glupio, bo wychodzi na to, ze rodzina sie dowie na slubie siostry, a to ma byc przeciez jej dzien... Z drugiej strony nie wiem czy uda mi sie ukryc brzuch w sukience. Jeszcze dwa tygodnie na slubie brata meza bylo OK (tak na marginesie wszyscy slubowalismy/slubujemy w tym roku), ale mam wrazenie, ze do 7 pazdziernika juz bedzie wiecej widac, poza tym nie bede pic alkoholu co w mojej rodzinie nie przejdzie bez echa... Aaa, no i jeszcze mam kilku wujkow, ktorzy tancza na weselach w stylu "zamaszystym", wiec tego tez sie troche boje..

Ja już od czwartku normalnych spodni nie mogę. Cisną za bardzo jak siadam. Zmieścić się to może i zmieszczę, ale bardzo niewygodnie. Ten brzuch teraz taki czuły na uciski aż dziwne ;) Rano jak wstaję to już też brzuszek widać a wieczorem wiadomo.. większy :) Jednak to jest pierwszy raz w życiu jak nie wstydzę się swojego brzucha :D Jest mi zupełnie obojętne że jest taki wielki a i tak czuję się ładnie :D

Z innych zmian to jeszcze mnie skóra swędzi... dekolt, cycki i brzuch. Kremuję się ale i tak swędzi :p
Tutaj w UK mowia ,ze jak skora swedzi w ciazy to szybko do lekarza. W sumie to nie wiem dlaczego

"Wiatr moze mocno wiac, ale gora i tak mu sie nie pokloni"

Odemnie jeszcze nikt nie wie pewnie dlatego ze siedze w niemczech :) bylam tez na dwoch weselach w polsce to na jedne pojechalam samochodem malo kto naciskal ale naciskali zeby zostac nocowac i wogle ale twardo mowilam ze niee :)
A na drugim to postawiam piwo obok siebie i chlopak gdy nikt nie widzial to odpijal po trochu i raz wody do kieliszka nalalam :) do zabawy to sie nie domyslili
Ale teraz jak pojedziemy w pazdzierniku to jak juz beda dopytac to powiem :)

Tutaj w UK mowia ,ze jak skora swedzi w ciazy to szybko do lekarza. W sumie to nie wiem dlaczego

"Wiatr moze mocno wiac, ale gora i tak mu sie nie pokloni"

Chyba chodzi o objawy cholestazy ciazowej, niebezpiecznej dla plodu choroby watroby, ale to raczej w pozniejszych miesiacach ciazy. Ja mam generalnie sucha skore i teraz w ciazy tez wszystko swedzi bardziej..

reklama
Do góry