reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

To ja mam najmłodsza ciążę w takim razie [emoji14]
Mi mdlosci mijają na jeden dzien a nastepnego jest apogeum i ze zdwojona siłą uderza.. Juz 4kg mniej waze nic na poczatku ciąży
No ja na szczęście nie wymiotujw... waga duża bo przytulam przez wakacje mam znakomitą tendencję do tego [emoji21]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tak sobie tu odliczamy kiedy która rodzi a i tak okaże się w praniu ;D Jak moja matka wyrodna była ze mną w ciąży to uciekła ze szpitala po terminie ( w koszuli nocnej) bo ona nienawidzi szpitali (panicznie się ich boi) a mi się nie spieszyło ;D
Oj tak. Wiem o tym doskonale. Tylko nie chce byc znowu pierwsza jak na styczniowkach 2016:( termin na 3.01 a po ciazy bylam juz 12.11

A jak u was z wagą i aplikacjami? Ja wpisuje sobie co kilka dni do aplikacji i ona mi truje du*e za przeproszeniem, że mam niedowagę i mam się skonsultować z ginekologiem bo powinnam ważyć wg niej więcej już. Jem sporo i wcale się nie oszczędzam i co mam zrobić że nie tyję? Na siłe smalec wpierdzielać i kijem popychać?:D
Moja aplikacja na szczescie nie marudzi :) jabym to olala.. Kazdy organizm inaczej reaguje.. Jedne tyja 40kg inne 8kg

A jak u was z wagą i aplikacjami? Ja wpisuje sobie co kilka dni do aplikacji i ona mi truje du*e za przeproszeniem, że mam niedowagę i mam się skonsultować z ginekologiem bo powinnam ważyć wg niej więcej już. Jem sporo i wcale się nie oszczędzam i co mam zrobić że nie tyję? Na siłe smalec wpierdzielać i kijem popychać?:D
Moja aplikacja na szczescie nie marudzi :) jabym to olala.. Kazdy organizm inaczej reaguje.. Jedne tyja 40kg inne 8kg

Ja zaczęłam z wagi ciężkiej, teraz bilans waga ciężka -6kg. Nie przeszkadza mi to absolutnie , jedynie śmiech u położnych jak po 3 razy muszę się ważyć. A brzuch rośnie-wieczorem gigantyczny bywa,rano nie-,dzis wbilam sie w stare spodnie.

Ja już od czwartku normalnych spodni nie mogę. Cisną za bardzo jak siadam. Zmieścić się to może i zmieszczę, ale bardzo niewygodnie. Ten brzuch teraz taki czuły na uciski aż dziwne ;) Rano jak wstaję to już też brzuszek widać a wieczorem wiadomo.. większy :) Jednak to jest pierwszy raz w życiu jak nie wstydzę się swojego brzucha :D Jest mi zupełnie obojętne że jest taki wielki a i tak czuję się ładnie :D

Z innych zmian to jeszcze mnie skóra swędzi... dekolt, cycki i brzuch. Kremuję się ale i tak swędzi :p

No ja wczesnie przestałam sie mieścić, bo na samym początku miałam wzdęcia i we wszystkich spodniach musiałam guzik odpinac jak siadałam. Kupiłam dwie pary ciążowych spodni z h&m, jedne jeansy boyfriendy i jedne takie materiałowe granatowe w prążek bardziej eleganckie. Na swędzenie i zapobieganie rozstępom zaopatrzyłem sie w Mama mio tummy rub polecany przez jedna z youtuberek. Cena przegięcie chociaż na Amazonie można dorwać dużo taniej, zobaczymy jak bedzie sie sprawował.

W totka jeszcze nie wygrałam :D Ja stosuje krem Palmersa i jestem zadowolona. Skóra nie jest sucha itp ale jakoś jednak tak trochę swędzi może to w sumie wina trądziku...

No niestety youtube to zloooo. Kiedys i tak ogladalam wiecej i kupowalam wiecej, teraz juz sporadycznie i tylko wybrane dziewczyny. Z Palmersa uwielbialam ich olejek do ciala, mam tez jakis balsam, ale pachnie bardzo bardzo kokosowo, a ja cos w ciazy nie moge wytzrymac tego zapachu.

reklama
Do góry