reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

1506084017-aaaaaa.png

reklama
Dziewczyny koncze jutro 13 tydzien czyli od niedzieli wchodze w drugi trymestr , a moje mdlosci ni cholery nie chca ustapic :( przed chwila M zrobil sobie kawe, a ja ucieklam do drugiego pokoju, bo nie moge z tym zapachem w jednym momencie wszystko stanelo mi w gardle. Wykoncze sie...

Mam syna 3 lata. Obecnie siedzę w domu na zwolnieniu. Pierwsza ciaza zagrozona( 8 tc krwawienia, bóle, 31tc syn sie juz pchal na świat ale go powstrzymali i urodziłam dzien przed terminem CC po 16 godz od odejścia wód brak postępu porodu 7 cm i stop). Obecna ciaza krwawienie od6 tc brałam duphaston teraz biore tylko luteine. 3.10 mam prenatalne

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj , trzymamy kciuki [emoji110][emoji110][emoji110] by tym razem bylo wszystko dobrze [emoji4]

Współczuję Wam dziewczyny dolegliwości.tez zastanawialam się jak to że mną będzie ale ja tylko do toalety chodzę bo mnie brzuch boli cały czas i cyce. W sumie nie mogę narzekać. Jak pracuje jest ok,jak zostaje w domu wsłuchuje się w każdą dolegliwośc :/ ciekawa jestem czy Wy zwolniliście tempo jak dowiedziałyście się o ciąży?mam na myśli np sport... Mnie lekarz Powiedział że ciąża to nie choroba i mogę dalej sobie biegać... A ja się trochę boje... A już czuje w kościach to moje zasiedzenie...A jeszcze tyle przede mną..:( czy któraś z was kłuje brzuch czasem,szczegolnie jak wezmę głęboki oddech wysoko pod piersiami. Zdarza mi się czasem i juz na Googlach szukam diagnozy ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dziewczyny koncze jutro 13 tydzien czyli od niedzieli wchodze w drugi trymestr , a moje mdlosci ni cholery nie chca ustapic :( przed chwila M zrobil sobie kawe, a ja ucieklam do drugiego pokoju, bo nie moge z tym zapachem w jednym momencie wszystko stanelo mi w gardle. Wykoncze sie...

Ja myślałam, że mi mdłości przeszły dopóki mama nie jadła śledzi. Jak mnie zemdlilo. Myślałam, ze zwymiotuje jak stałam. Tez ucieklam do drugiego pokoju :/
Także spokojnie z czzsem minie troszkę ale na zapachy bedziemy reagować chyba cala ciążę [emoji14]

Dowiedziałam sie, ze wymioty ustępują zazwyczaj po 14 tyg. , ale u niektórych mogą trwać dluzej nawet czasem do końca ciąży..

Współczuję Wam dziewczyny dolegliwości.tez zastanawialam się jak to że mną będzie ale ja tylko do toalety chodzę bo mnie brzuch boli cały czas i cyce. W sumie nie mogę narzekać. Jak pracuje jest ok,jak zostaje w domu wsłuchuje się w każdą dolegliwośc :/ ciekawa jestem czy Wy zwolniliście tempo jak dowiedziałyście się o ciąży?mam na myśli np sport... Mnie lekarz Powiedział że ciąża to nie choroba i mogę dalej sobie biegać... A ja się trochę boje... A już czuje w kościach to moje zasiedzenie...A jeszcze tyle przede mną..:( czy któraś z was kłuje brzuch czasem,szczegolnie jak wezmę głęboki oddech wysoko pod piersiami. Zdarza mi się czasem i juz na Googlach szukam diagnozy ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ja mam takie kłucie w brzuchu tylko jak sie przemecze... To dla mnie sygnał ze mam odpoczac.
Jeśli chodzi o ćwiczenia w ciazy to i owszem ale mi lekarz i moja pielegniarka prowadząca doradzili żebym zaczela w 12 tyg gdyż wtedy mozliwosc poronienia spada do 1% wiec jest wtedy bardziej bezpiecznie.

reklama
Nie wiem czy wy tez tak macie dziewczyny ale ja zaczynam martwic się o mój biust. Boli mnie odkąd chyba doszło do zaplodnienia i to bym chyba zniosła, gdyby nie fakt ze rośnie mi w nieopanowanym tepie, z B/B+ najpierw na C a teraz to juz D musze, bo C za ciasny.
A dziś mam dopiero 12 tydzień, wiec boje sie co bedzie dalej?
Czy któraś z was tez z tym sie wzmaga?

Do góry