reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

reklama
Ja myslalam ze tez drugibzaczynam a jednak to dopiero po skonczeniu 13 tygodnia hehe a ja dzisiaj 12t0d wiec jeszcze tydzien. To prawie mi prenatalne wyjdzie w pierwszym dniu drugiego trymestru
Oj ja na ten drugi trymestr czekałam jak na wygraną w totka.Jeszcze mi aplikacja pokazuje ,ze w drugim trymestrze ryzyko poronienia spada o 98%.Myślę ,ze to fajny będzie czas jeszcze jak płeć się pozna to wiadomo i zakupy dla bobasa pod płeć.To masz szanse poznać płeć u mnie było za wcześnie no 11 tc 6dz.

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja nie wiem jak to liczyć [emoji14] Według ostatniej miesiączki czy według wielkości dziecka te trymestry?
Niby 13 tc to początek drugiego trymestru licząc od om,ale jak ,komuś się ciąża nie pokrywa z tym terminem to już schody [emoji6].

Oj ja na ten drugi trymestr czekałam jak na wygraną w totka.Jeszcze mi aplikacja pokazuje ,ze w drugim trymestrze ryzyko poronienia spada o 98%.Myślę ,ze to fajny będzie czas jeszcze jak płeć się pozna to wiadomo i zakupy dla bobasa pod płeć.To masz szanse poznać płeć u mnie było za wcześnie no 11 tc 6dz.

Zazdroszcze bo tez wyczekuje tego drugiego trymestru. A plec to mi tydzien temu lekarz powiedzial ze dwie kuleczki widac ale to nie na 100% wiec wszystko sie moze zdarzyc[emoji6] mi to obojetne czy chlopczyk czy dziewczynka byle by zdrowe bylo!

I z tymi trymestrami to gdzieś tu na BB czytałam że są aż 3 sposoby liczenia który tydzień to który trymestr ;) Ja mam ciążę tydzień młodszą to chyba do 2 trymestru jeszcze 2 tyg?
No to właśnie wtedy dziwne jest,ale jeszcze bobas może ostatecznie nadrobić.Mi się pokrywa z tygodniami ,bo ja nawet wiedziałam kiedy owu była.Lepiej pewnie u Ciebie narazie liczyć z tymi opóźnieniem tak ,żebyś wiedziała kiedy na połówkowe sie umówić.

Zazdroszcze bo tez wyczekuje tego drugiego trymestru. A plec to mi tydzien temu lekarz powiedzial ze dwie kuleczki widac ale to nie na 100% wiec wszystko sie moze zdarzyc[emoji6] mi to obojetne czy chlopczyk czy dziewczynka byle by zdrowe bylo!
Wiadomo zdrowie najważniejsze.Mi też obojętne, ale jesteśmy ciekawi co będzie.

reklama
Do góry