reklama
alunia87
Fanka BB :)
Oj ja na ten drugi trymestr czekałam jak na wygraną w totka.Jeszcze mi aplikacja pokazuje ,ze w drugim trymestrze ryzyko poronienia spada o 98%.Myślę ,ze to fajny będzie czas jeszcze jak płeć się pozna to wiadomo i zakupy dla bobasa pod płeć.To masz szanse poznać płeć u mnie było za wcześnie no 11 tc 6dz.Ja myslalam ze tez drugibzaczynam a jednak to dopiero po skonczeniu 13 tygodnia hehe a ja dzisiaj 12t0d wiec jeszcze tydzien. To prawie mi prenatalne wyjdzie w pierwszym dniu drugiego trymestru
Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom
alunia87
Niby 13 tc to początek drugiego trymestru licząc od om,ale jak ,komuś się ciąża nie pokrywa z tym terminem to już schody [emoji6].A ja nie wiem jak to liczyć [emoji14] Według ostatniej miesiączki czy według wielkości dziecka te trymestry?
kredka82
Ja licze wg wielkosci dziecka tylko ze u mnie to wszystko troche innaczej bo ja przy ivf to wiem dokladnie kiedy co i jakA ja nie wiem jak to liczyć [emoji14] Według ostatniej miesiączki czy według wielkości dziecka te trymestry?
kredka82
Zazdroszcze bo tez wyczekuje tego drugiego trymestru. A plec to mi tydzien temu lekarz powiedzial ze dwie kuleczki widac ale to nie na 100% wiec wszystko sie moze zdarzyc[emoji6] mi to obojetne czy chlopczyk czy dziewczynka byle by zdrowe bylo!Oj ja na ten drugi trymestr czekałam jak na wygraną w totka.Jeszcze mi aplikacja pokazuje ,ze w drugim trymestrze ryzyko poronienia spada o 98%.Myślę ,ze to fajny będzie czas jeszcze jak płeć się pozna to wiadomo i zakupy dla bobasa pod płeć.To masz szanse poznać płeć u mnie było za wcześnie no 11 tc 6dz.
alunia87
No to właśnie wtedy dziwne jest,ale jeszcze bobas może ostatecznie nadrobić.Mi się pokrywa z tygodniami ,bo ja nawet wiedziałam kiedy owu była.Lepiej pewnie u Ciebie narazie liczyć z tymi opóźnieniem tak ,żebyś wiedziała kiedy na połówkowe sie umówić.I z tymi trymestrami to gdzieś tu na BB czytałam że są aż 3 sposoby liczenia który tydzień to który trymestr Ja mam ciążę tydzień młodszą to chyba do 2 trymestru jeszcze 2 tyg?
alunia87
Wiadomo zdrowie najważniejsze.Mi też obojętne, ale jesteśmy ciekawi co będzie.Zazdroszcze bo tez wyczekuje tego drugiego trymestru. A plec to mi tydzien temu lekarz powiedzial ze dwie kuleczki widac ale to nie na 100% wiec wszystko sie moze zdarzyc[emoji6] mi to obojetne czy chlopczyk czy dziewczynka byle by zdrowe bylo!
reklama
kredka82
Tylko niekoniecznie tego dnia doszlo do zaplodnienia. Nie da sie dokladnie ustalic przy poczeciu naturalnymJa wiem którego dnia zmajstrowaliśmy, ale nie wiem jak wtedy była owulacja czy przed czy po