reklama
alunia87
Fanka BB :)
Ja bym prosto w oczy zwróciła uwagę, ze jej uwagi o aborcji są nie na miejscu i nie pozwoliła się wtrącać w swoje życie.Pamiętam jak szwagierka zaszła z 3 w ciaze i jeszcze byli nie zadowoleni, bo nie planowane.Pamiętam jak to bolało jak teściowa w kółko opowiadała ,ze będą mieli trzeciego wnuka i i jak ona się czuje i jak jej brzuszek już urósł.Miałam dość słuchania o tym ,ale ja nikomu nie mówiłam o naszych problemach i o tym ,ze nie dawno poronilam.W końcu nie wytrzymałam i powiedziałam mężowi ,żeby powiedział swojej matce ,żeby nie poruszała przy mnie tematu czyjś ciąż.Sama odsunelam się na bok i tyle.Problemy z zajściem w ciążę to trudny temat ,ale nie można z tego powodu ingerować komuś życia ,bo komuś się udało ,a mi nie.Trzeba albo walczyć, albo przyjąć to z godnością.Ja tez mysle ze powinna jej prosto w oczy ppwoedziec co mysli. Jezeli teraz siostra jej proponuje aborcje (z zazdrosci) to ja bym sie bala ze moze temu dziecku cos zrobic w przyszlosci jak sprawy nie wyjasni. Dziewczyny wierzcie mi nie wiecie co dzieje sie z psycha jak nie mozna miec dzieci a sie chce... ja jeszcze bylam mocna psychicznie i walczylam caly czas i to mnie trzymalo a jej po prostu odbija albo moze odbic i to nie do konca musi byc bezpieczbe. Jak jest slaba (a skoro nie ma na tyle sily zeby wziasc m i postawic do pionu w sprawie leczenia) to nie sadze ze jest mocna z charakteru. Ja po tym co ona powiedziala bym sie jej bala. A unikac tez sie nie da w nieskonczonosc...
Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom
kredka82
Witaj. Dobrze trafilas bo kwietniowki to niezla kumulacja rozbieznosci[emoji16][emoji16][emoji16] ale chyba dzieki temu nie jest nudno i kazda sie tu dobrze czuje[emoji6] i wie ze moze powiedziec co mysli[emoji6]Hej. Chcialam sie przywitać. Pierwszy raz korzystam w ogóle z takiego czegoś jak forum czarna magia dla mnie. To moja druga ciaza obecnie 11t3d
Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
Powiedz cos wiecej o sobie
alunia87
Super wiadomość [emoji16].U mnie też plamienia ustały i zaczynam jutro drugi trymestr [emoji16].Teraz tylko trzeba pamiętać żeby zbytnio nie obciążać organizmu.Hej dziewczyny ja juz po wizycie u ginekolog. Mam dość niskie ciśnienie cały czas i to martwi lekarkę. Dzisiaj 100/60. Dzidzia duża i pięknie rośnie, ma 43mm. Serduszko bije co mnie mocno uspokoiło. Szyjka dluga, lozysko ladnie sie trzyma przedniej sciany macicy wiec nie powinnam miec juz plamien. Pobolewanie to powiekszajaca sie macica. Teraz wizyta dopiero w październiku i kolejna w listopadzie.
IsabellaSimon
FajnoU mnie powiedziała, że płeć dopiero za 3 tygodnie będzie mogła wstępnie podejrzeć. Mnie sie nie śpieszy. Mogłabym mieć niespodziankę ale partner chce koniecznie wiedzieć. Dzisiaj usg było dopochwowo o dziwo. Ale może temu, ze chciała dokładnie zobaczyć
A Dzidzia jest większa niż wychodzi z miesiączki. Dzisiaj 10tc i 5d jest dzisiaj a dzidzia 11tc i 4d
alunia87
Taka jest prawda z tym co mowi twoja babcia. Przykre ,ze nie ma oparcia w mężu,mój jak było trzeba oddał nasienie i jak by trzeba było kolejny raz to znowu by to zrobił.Poszedł by na konsultacje i sprawdził wszystkie możliwości ,a nie się poddał.Tylko tchórze tak robią inni walczą ile się da.kredka82 wiem że nie chodziło Ci o to żeby sprawić jej przykrość, tylko ja wiem ze jak bym jej ten brak dzieci wykrzyczala to tą przykrość bym jej sprawiła. Ja nie raz próbowałam jej powiedzieć że może warto zawalczyć, ale ona nie znosi ujawniać swoich problemów ze sfery intymnej, ona ma blokadę, dla niej np. seks jest tematem tabu,. Ja nawet gdybym teraz poszła do niej i powiedziała o tym jej zachowaniu i czemu ono takie jest to ona by mnie wysmiala i powiedziała że to nie prawda, depresja jesienna i że im bez dzieci dobrze. Nieraz tak było, najpierw musi sama przed sobą przyznać że to właśnie brak dziecka tak wpływa na jej zachowanie, dopiero ja mogę zacząć ingerować i spróbować jej pomóc. Ona może być najmadrzejsza i wiedzieć co dla kogoś innego jest dobre, ale sama nie może sobie poradzić że swoimi emocjami i sytuacja w jakiej jest. Oni ukrywają to że to jej mąż ma problemy z płodnością, ale nikt nie jest głupi. Moi bracia domyśli się dawno i stwierdzili że to nie bezpłodnośc jest wstydem tylko to że on jako facet nie jest na tyle silny żeby stawić temu czoło i walczyć.
k.d.30
Mam syna 3 lata. Obecnie siedzę w domu na zwolnieniu. Pierwsza ciaza zagrozona( 8 tc krwawienia, bóle, 31tc syn sie juz pchal na świat ale go powstrzymali i urodziłam dzien przed terminem CC po 16 godz od odejścia wód brak postępu porodu 7 cm i stop). Obecna ciaza krwawienie od6 tc brałam duphaston teraz biore tylko luteine. 3.10 mam prenatalneWitaj. Dobrze trafilas bo kwietniowki to niezla kumulacja rozbieznosci[emoji16][emoji16][emoji16] ale chyba dzieki temu nie jest nudno i kazda sie tu dobrze czuje[emoji6] i wie ze moze powiedziec co mysli[emoji6]
Powiedz cos wiecej o sobie
alunia87
Super na pewno teraz już będzie z górki tylko staraj się oszczędzać i odpoczywać jak masz okazję.Mam syna 3 lata. Obecnie siedzę w domu na zwolnieniu. Pierwsza ciaza zagrozona( 8 tc krwawienia, bóle, 31tc syn sie juz pchal na świat ale go powstrzymali i urodziłam dzien przed terminem CC po 16 godz od odejścia wód brak postępu porodu 7 cm i stop). Obecna ciaza krwawienie od6 tc brałam duphaston teraz biore tylko luteine. 3.10 mam prenatalne
reklama
kredka82
Ja myslalam ze tez drugibzaczynam a jednak to dopiero po skonczeniu 13 tygodnia hehe a ja dzisiaj 12t0d wiec jeszcze tydzien. To prawie mi prenatalne wyjdzie w pierwszym dniu drugiego trymestruSuper wiadomość [emoji16].U mnie też plamienia ustały i zaczynam jutro drugi trymestr [emoji16].Teraz tylko trzeba pamiętać żeby zbytnio nie obciążać organizmu.