reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

reklama
Ja myslalam ze tez drugibzaczynam a jednak to dopiero po skonczeniu 13 tygodnia hehe a ja dzisiaj 12t0d wiec jeszcze tydzien. To prawie mi prenatalne wyjdzie w pierwszym dniu drugiego trymestru
Oj ja na ten drugi trymestr czekałam jak na wygraną w totka.Jeszcze mi aplikacja pokazuje ,ze w drugim trymestrze ryzyko poronienia spada o 98%.Myślę ,ze to fajny będzie czas jeszcze jak płeć się pozna to wiadomo i zakupy dla bobasa pod płeć.To masz szanse poznać płeć u mnie było za wcześnie no 11 tc 6dz.

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja nie wiem jak to liczyć [emoji14] Według ostatniej miesiączki czy według wielkości dziecka te trymestry?
Niby 13 tc to początek drugiego trymestru licząc od om,ale jak ,komuś się ciąża nie pokrywa z tym terminem to już schody [emoji6].

Oj ja na ten drugi trymestr czekałam jak na wygraną w totka.Jeszcze mi aplikacja pokazuje ,ze w drugim trymestrze ryzyko poronienia spada o 98%.Myślę ,ze to fajny będzie czas jeszcze jak płeć się pozna to wiadomo i zakupy dla bobasa pod płeć.To masz szanse poznać płeć u mnie było za wcześnie no 11 tc 6dz.

Zazdroszcze bo tez wyczekuje tego drugiego trymestru. A plec to mi tydzien temu lekarz powiedzial ze dwie kuleczki widac ale to nie na 100% wiec wszystko sie moze zdarzyc[emoji6] mi to obojetne czy chlopczyk czy dziewczynka byle by zdrowe bylo!

I z tymi trymestrami to gdzieś tu na BB czytałam że są aż 3 sposoby liczenia który tydzień to który trymestr ;) Ja mam ciążę tydzień młodszą to chyba do 2 trymestru jeszcze 2 tyg?
No to właśnie wtedy dziwne jest,ale jeszcze bobas może ostatecznie nadrobić.Mi się pokrywa z tygodniami ,bo ja nawet wiedziałam kiedy owu była.Lepiej pewnie u Ciebie narazie liczyć z tymi opóźnieniem tak ,żebyś wiedziała kiedy na połówkowe sie umówić.

Zazdroszcze bo tez wyczekuje tego drugiego trymestru. A plec to mi tydzien temu lekarz powiedzial ze dwie kuleczki widac ale to nie na 100% wiec wszystko sie moze zdarzyc[emoji6] mi to obojetne czy chlopczyk czy dziewczynka byle by zdrowe bylo!
Wiadomo zdrowie najważniejsze.Mi też obojętne, ale jesteśmy ciekawi co będzie.

reklama
Do góry