reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

Hej dziewczyny ja juz po wizycie u ginekolog. Mam dość niskie ciśnienie cały czas i to martwi lekarkę. Dzisiaj 100/60. Dzidzia duża i pięknie rośnie, ma 43mm. Serduszko bije co mnie mocno uspokoiło. Szyjka dluga, lozysko ladnie sie trzyma przedniej sciany macicy wiec nie powinnam miec juz plamien. Pobolewanie to powiekszajaca sie macica. Teraz wizyta dopiero w październiku i kolejna w listopadzie.

reklama
Brazowooka mi nie chodzilo o to zeby konus sprawic przykrosc ale musisz pomyslec o sobie.
Piszesz ze zachowuje sie jak oblakana - to jest nieradzenie sobie ze swoim zyciem...

Gdybym ja miala 11 lat mlodsza siostre z trzevim dzieckiem w drodze a do tego sama bylabym bez dzieci bo m nie chcialby sie leczyc to bym oszalala i pewno siedziala w psychiatryku...
Jej trzeba pomoc bo ona jest ma to wszystko za slaba psychicznie zeby przejsc to w pojedynke..

kredka82 wiem że nie chodziło Ci o to żeby sprawić jej przykrość, tylko ja wiem ze jak bym jej ten brak dzieci wykrzyczala to tą przykrość bym jej sprawiła. Ja nie raz próbowałam jej powiedzieć że może warto zawalczyć, ale ona nie znosi ujawniać swoich problemów ze sfery intymnej, ona ma blokadę, dla niej np. seks jest tematem tabu,. Ja nawet gdybym teraz poszła do niej i powiedziała o tym jej zachowaniu i czemu ono takie jest to ona by mnie wysmiala i powiedziała że to nie prawda, depresja jesienna i że im bez dzieci dobrze. Nieraz tak było, najpierw musi sama przed sobą przyznać że to właśnie brak dziecka tak wpływa na jej zachowanie, dopiero ja mogę zacząć ingerować i spróbować jej pomóc. Ona może być najmadrzejsza i wiedzieć co dla kogoś innego jest dobre, ale sama nie może sobie poradzić że swoimi emocjami i sytuacja w jakiej jest. Oni ukrywają to że to jej mąż ma problemy z płodnością, ale nikt nie jest głupi. Moi bracia domyśli się dawno i stwierdzili że to nie bezpłodnośc jest wstydem tylko to że on jako facet nie jest na tyle silny żeby stawić temu czoło i walczyć.

p19ucsqvyg9mlpha.png

Hej dziewczyny ja juz po wizycie u ginekolog. Mam dość niskie ciśnienie cały czas i to martwi lekarkę. Dzisiaj 100/60. Dzidzia duża i pięknie rośnie, ma 43mm. Serduszko bije co mnie mocno uspokoiło. Szyjka dluga, lozysko ladnie sie trzyma przedniej sciany macicy wiec nie powinnam miec juz plamien. Pobolewanie to powiekszajaca sie macica. Teraz wizyta dopiero w październiku i kolejna w listopadzie.
Super brawo dla dzidzi :)

Brazowooka ja jestem z tych co wola cos zrobic niz czekac na rozwoj wydarzen. Dlatego bym sie tej Twojej siostry po prostu bala.. bo jej ewidentnie trzeba pomoc

Wczoraj byłam na wizycie u gin w celu omówienia wszystkich wynikow: morfologia, mocz, witaminy, tarczyca, usg etc. Dużo tego było. Jeszcze więcej tematów pobocznych... w każdym razie ogląda lekarka usg, kiwa głową "dobrze, dobrze, prawidłowo " i za chwilę dodaje "o dziewczynka":).
Pytam skąd ta pewność, czy dlatego że w okienku płeć było wpisane "female", myślałam że to chodzi o mnie.... A ona nieco się zmieszala, trochę zaczerwieniła i powiedziała że nie wie (choć nie sądzę)....
Poprosiłam koleżankę, która ma synka i która tam gdzie ja nie dalej niż rok temu robiła usg, żeby sprawdziła co ma w opisie.
Okazało się, że miała wpisane "other". Przy czym lekarz powiedział że na pewno chłopak będzie bo się ładnie "rozkraczył". Badanie u koleżanki robione w 12 tc. Ja miałam w 11t3dc. Ja wiem wiem że to może być za wcześnie, i że wszystko może się zmienić.... Ale byłoby fajnie :)

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie powiedziała, że płeć dopiero za 3 tygodnie będzie mogła wstępnie podejrzeć. Mnie sie nie śpieszy. Mogłabym mieć niespodziankę ale partner chce koniecznie wiedzieć. Dzisiaj usg było dopochwowo o dziwo. Ale może temu, ze chciała dokładnie zobaczyć ;)
A Dzidzia jest większa niż wychodzi z miesiączki. Dzisiaj 10tc i 5d jest dzisiaj a dzidzia 11tc i 4d

reklama
U mnie powiedziała, że płeć dopiero za 3 tygodnie będzie mogła wstępnie podejrzeć. Mnie sie nie śpieszy. Mogłabym mieć niespodziankę ale partner chce koniecznie wiedzieć. Dzisiaj usg było dopochwowo o dziwo. Ale może temu, ze chciała dokładnie zobaczyć ;)
A Dzidzia jest większa niż wychodzi z miesiączki. Dzisiaj 10tc i 5d jest dzisiaj a dzidzia 11tc i 4d

O u mnie z miesiaczki tez dzis 10t5d
Wazne ze zdrowa :):):)

Do góry