reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

Dziewczyny jestem w szoku! Jak on strasznie urosl w 2 tyg od ostatniego usg! No i na 99% chlopczyk[emoji7][emoji7][emoji7] pokazal sie pieknie i centralnie jajeczka bylo widac[emoji4] ale oczywiscie lekarz jeszcze mowil ze dopiero za jakis czas na 100% potwierdzi. Ale jakie ma nogi dlugie! I jak sie ruszal caly czas no i na koniec nogi skrzyzowal[emoji4][emoji7][emoji7][emoji7]
A w którym tygodniu jestes?

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

reklama
Wg usg 11t1d a wg ostatniej @ 10t4d
Z tego co pamiętam i czytałam w Internecie i ksiazkach to w 10tyg dopiero tworza sie narządy rozrodcze... i dopiero chyba najwcześniej w 13-14tyg można "znaleźć" jajeczka i siusiaka.
Mi lekarka w 14tyg powiedziała ze Bedzie chłopak..... nawet spojrzałam z ciekawości na usg syna i corki z 12tyg i kurcze, wygladali między nogami dosc podobnie...
Odpoczywaj - mam nadzieję że to nic poważnego. Jeżeli cmienie nie minie to jedz na IP - będziesz spokojniejsza.

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

Hej :) ja dopiero wychodzę z silnego przeziębienia ;/ myślałam że padnie ;/ wczoraj jeszcze gorączka 39 ale dzisiaj już lepiej i mogłam Was w końcu poczytać :)

Ja mam mega niski próg bólu, nawet zwykłe pobranie krwi mnie boli wiec o porodzie na razie nie myślę [emoji14] obawiam się go [emoji14] chciałabym naturalnie a czy mi wyjdzie to się okaże :D [emoji23]

Co do ciążowych objawów to dalej nie toleruje mięsa i chyba najlepiej to smakuje mi chleb z masłem i duszone ziemniaki :D [emoji23] śmieje się z moim ze zaoszczędzimy na bąbelka :) hehehe

Kredka gratuluję! Mam nadzieje ze się tak utrzyma do końca i będzie zdrowy chłop :)

U mnie ciąg dalszy no-spa, dalej ćmi ale już jest znośnie. Chodzę i nawet coś zjadłam. Nie chce panikowac na zapas. Mam nadzieję, ze minie. Nie wiem czy to pomaga, przynajmniej dla mnie psychicznie lepiej, ale mówię fasolce ze musi być dzielna i sie mocno trzymać bo wszyscy na nią czekamy

Mnie dziś ciągle mdli. Nawet chleba rano nie mogłam jeść bo mi nie smakował O_O Jakiś dziwny dzień się zapowiada. Przez t, że nie mogę jeść mdli mnie nawet bardziej :/
Mi pomaga spacer.Dzis tez niestety źle się czułam.Niby 12 tc, ale i tak pewnych pokarmów mój organizm nie toleruje,a później mdłości.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Z tego co pamiętam i czytałam w Internecie i ksiazkach to w 10tyg dopiero tworza sie narządy rozrodcze... i dopiero chyba najwcześniej w 13-14tyg można "znaleźć" jajeczka i siusiaka.
Mi lekarka w 14tyg powiedziała ze Bedzie chłopak..... nawet spojrzałam z ciekawości na usg syna i corki z 12tyg i kurcze, wygladali między nogami dosc podobnie...

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017
Ja sie nie znam ale byly dwie wyrazne kuleczki i one takie jasne byly ze od razu bylo widac. Zobaczymy co za 2 tygodnie bedzie[emoji16]

Ja sie nie znam ale byly dwie wyrazne kuleczki i one takie jasne byly ze od razu bylo widac. Zobaczymy co za 2 tygodnie bedzie[emoji16]
Kurcze, u mnie były w środku czarne, bo jaderka stepuja w późniejszym okresie ciąży nie od razu. Nawet na polowkowym wyglądało to trochę jak czaska z pustymi oczodolami bo jeszcze jaderka byly w środku....
U córy byly kuleczki-buleczki białe[emoji6]

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

reklama
1505591524-aaaaaa.jpeg

Tak wyglądają narządy w 11 tc. Bardzo odważny lekarz, że pokusił się określenia :)

Napisane na MI MAX w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry