reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Dziewczyny jestem w szoku! Jak on strasznie urosl w 2 tyg od ostatniego usg! No i na 99% chlopczyk[emoji7][emoji7][emoji7] pokazal sie pieknie i centralnie jajeczka bylo widac[emoji4] ale oczywiscie lekarz jeszcze mowil ze dopiero za jakis czas na 100% potwierdzi. Ale jakie ma nogi dlugie! I jak sie ruszal caly czas no i na koniec nogi skrzyzowal[emoji4][emoji7][emoji7][emoji7]
A w którym tygodniu jestes?

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

reklama
Wg usg 11t1d a wg ostatniej @ 10t4d
Z tego co pamiętam i czytałam w Internecie i ksiazkach to w 10tyg dopiero tworza sie narządy rozrodcze... i dopiero chyba najwcześniej w 13-14tyg można "znaleźć" jajeczka i siusiaka.
Mi lekarka w 14tyg powiedziała ze Bedzie chłopak..... nawet spojrzałam z ciekawości na usg syna i corki z 12tyg i kurcze, wygladali między nogami dosc podobnie...
Odpoczywaj - mam nadzieję że to nic poważnego. Jeżeli cmienie nie minie to jedz na IP - będziesz spokojniejsza.

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

Hej :) ja dopiero wychodzę z silnego przeziębienia ;/ myślałam że padnie ;/ wczoraj jeszcze gorączka 39 ale dzisiaj już lepiej i mogłam Was w końcu poczytać :)

Ja mam mega niski próg bólu, nawet zwykłe pobranie krwi mnie boli wiec o porodzie na razie nie myślę [emoji14] obawiam się go [emoji14] chciałabym naturalnie a czy mi wyjdzie to się okaże :D [emoji23]

Co do ciążowych objawów to dalej nie toleruje mięsa i chyba najlepiej to smakuje mi chleb z masłem i duszone ziemniaki :D [emoji23] śmieje się z moim ze zaoszczędzimy na bąbelka :) hehehe

Kredka gratuluję! Mam nadzieje ze się tak utrzyma do końca i będzie zdrowy chłop :)

U mnie ciąg dalszy no-spa, dalej ćmi ale już jest znośnie. Chodzę i nawet coś zjadłam. Nie chce panikowac na zapas. Mam nadzieję, ze minie. Nie wiem czy to pomaga, przynajmniej dla mnie psychicznie lepiej, ale mówię fasolce ze musi być dzielna i sie mocno trzymać bo wszyscy na nią czekamy

Mnie dziś ciągle mdli. Nawet chleba rano nie mogłam jeść bo mi nie smakował O_O Jakiś dziwny dzień się zapowiada. Przez t, że nie mogę jeść mdli mnie nawet bardziej :/
Mi pomaga spacer.Dzis tez niestety źle się czułam.Niby 12 tc, ale i tak pewnych pokarmów mój organizm nie toleruje,a później mdłości.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Z tego co pamiętam i czytałam w Internecie i ksiazkach to w 10tyg dopiero tworza sie narządy rozrodcze... i dopiero chyba najwcześniej w 13-14tyg można "znaleźć" jajeczka i siusiaka.
Mi lekarka w 14tyg powiedziała ze Bedzie chłopak..... nawet spojrzałam z ciekawości na usg syna i corki z 12tyg i kurcze, wygladali między nogami dosc podobnie...

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017
Ja sie nie znam ale byly dwie wyrazne kuleczki i one takie jasne byly ze od razu bylo widac. Zobaczymy co za 2 tygodnie bedzie[emoji16]

Ja sie nie znam ale byly dwie wyrazne kuleczki i one takie jasne byly ze od razu bylo widac. Zobaczymy co za 2 tygodnie bedzie[emoji16]
Kurcze, u mnie były w środku czarne, bo jaderka stepuja w późniejszym okresie ciąży nie od razu. Nawet na polowkowym wyglądało to trochę jak czaska z pustymi oczodolami bo jeszcze jaderka byly w środku....
U córy byly kuleczki-buleczki białe[emoji6]

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

reklama
1505591524-aaaaaa.jpeg

Tak wyglądają narządy w 11 tc. Bardzo odważny lekarz, że pokusił się określenia :)

Napisane na MI MAX w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry