reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2018

reklama
Ale mnie męczy żołądek. Czuje ze kolacja mi stoi gdzieś w przełyku i mdli okropnie, i chce się wymiotowac i nie. Nie mogę spać normalnie, leżę z miska obok i czekam :/

Ale mnie męczy żołądek. Czuje ze kolacja mi stoi gdzieś w przełyku i mdli okropnie, i chce się wymiotowac i nie. Nie mogę spać normalnie, leżę z miska obok i czekam :/
A ja bylam dzisiaj u lekarza. Okazalo sie ze mam za wysokie cisnienie i troche sie martwie. Kobieta ktora mi mierzyla cisnienie stwierdzila ze sie przejelam wizyta ale chyba mi wcale nie spada. Zreszta nie jestem jedna z panikar, ktore sie tak denerwuja. Jutro jeszcze zmierze mam nadzieje ze bedzie ok.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Kurde dopiero 5.10 mam szpital...
Ja musze w tym tygodniu endo ogarnąć.Do tego bakterie w moczu i czuje, ze te leki nie pomogą i cukier.Tylko morfologia nie kuleje i jest na dobrym poziomie.Cala ciążę pod górkę.Pewnie po wizycie 5.10 tez czeka mnie szpital.To juz będzie 4 pobyt na oddziale w tym roku.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak wyglądały Wasze pierwsze wizyty u ginekologa? Ja dowiedziałam się o ciąży w 4 tyg. Nie dostalam okresu, zrobilam 2 testy i byly pozytywne. Od razu poszlam do lekarza, powiedziala mi ze widzi pecherzyk i to moze oznaczac ciaze, ale mam przyjsc za 2 tyg. Poszlam w 6 tygodniu i powiedziala ze juz cos widac i umowila mnie na dzisiaj do siebie na NFZ. Bylam tez u niej w 8 tyg po zwolnienie. Za kazdym razem robila mi USG tym pretem wkladanym w pochwe, ale nie powiedziala mi jaki termin porodu, nie wazyla mnie, ogolnie raczej malo mowila. Dzisiaj mam dostac jakies skierowanie na badania ale mam wrazenie ze kobieta mi niewiele mowi, a ja nie wiem o co powinnam ja pytac. Zadnych lekow nie dostalam, mam tylko brac Prenatal Uno. Sam kwas foliowy bralam od marca.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie gin dopiero, po usłyszeniu serduszka zaczął działać.To był prawie 9 tc i dopiero wtedy dostałam skierowanie na wyniki.Jak zakładał kartę ciąży wpisał termin.Od 12 tc prawie zaczął sprawdzać wagę , mierzyć ciśnienie i ogólnie działać.

wow .juz 2 macie prenatalne a ja jeszcze prawie miesiac....:(
Tak dziś byłam wszystkie parametry w normie [emoji5].Ocena ryzyka bardzo niska.Przeziernosc karkowa tez jakaś tam bardzo dobra.Serce tez prawidłowo biło,pęcherz na swoim miejscu.Bobas przyjął super pozycję i dał się ładnie zbadać.Przyrodzenie zakrył nogą, ale doktor powiedział,że i tak raczej za wcześnie i za 2 tygodnie może nam podać płeć.Najwazniejsze,że dzidzia zdrowa.

reklama
Hej dziewczyny ja już po wizycie u ginekolog. Nie jestem zadowolona bo wyniki średnie. Krew i mocz w porządku. Toksoplazmozy nie przechodziłam i nie mam obecnie. Unikać musze kotów i wystrzegać się myć wszystkie warzywa owoce i niepasteryzowanego nabiału również unikać. Niestety wyniki różyczki nie przyszły pełne więc nie wiadomo do końca co i jak. Mam IgG wysokie IgM jeszcze nie ma, wiec nie wiadomo czy przeszłam niedawno i stad te przeciwciała czy przechodzę właśnie. Strasznie się martwię ale kurcze wiedziałabym chyba że mam różyczkę? Ostatnio nie mialam gorączki ani żadnej wysypki, można być chorym i nie wiedzieć? [emoji14] No i niestety cukier mam podwyższony norma to 95mg a ja mam 105mg, mam skierowanie do poradni diabetologicznej. Nigdy nie miałam problemów z cukrem. Zastanawiam sie czy nie powtórzyć testu sama, bo w nocy przed badaniem piłam kompot a mogłam wodę i może temu taki wynik. Nie wiem. Mam nadzieję tylko, ze ani różyczki ani cukrzycy ciążowej nie mam i ktoś się pomylił :(
Ciśnienie mam niskie ale ja mam takie zawsze 110/70 :) Przytyłam tylko 400g, zmierzyla mi miednice i bylo usg. Dzidziuś w porzadku, powoli się zaczyna ruszać mimo, że za wcześnie by cokolwiek czuć. Serduszko bije. Usg bylo przez powłoki brzuszne wiec taka nowość. A moja lekarka dzisiaj chyba miała zły dzień bo była wyjątkowo gburowata :/
Mi też wyszedł cukier podwyższony lekarz zalecił mi wykonanie testu z obciążeniem glukoza,ale nie mam złudzeń na bank cholera będzie.W czerwcu robiłam krzywa i wyszedł stan przedcukrzycowy, a ze byłam w szpitalu to wiadomo kolacja o 17. Powiedzial, że jak wyjdzie podwyższony to szpital i tam jeszcze będą sprawdzać [emoji20].

Do góry