reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

reklama
Ale mnie męczy żołądek. Czuje ze kolacja mi stoi gdzieś w przełyku i mdli okropnie, i chce się wymiotowac i nie. Nie mogę spać normalnie, leżę z miska obok i czekam :/

Ale mnie męczy żołądek. Czuje ze kolacja mi stoi gdzieś w przełyku i mdli okropnie, i chce się wymiotowac i nie. Nie mogę spać normalnie, leżę z miska obok i czekam :/
A ja bylam dzisiaj u lekarza. Okazalo sie ze mam za wysokie cisnienie i troche sie martwie. Kobieta ktora mi mierzyla cisnienie stwierdzila ze sie przejelam wizyta ale chyba mi wcale nie spada. Zreszta nie jestem jedna z panikar, ktore sie tak denerwuja. Jutro jeszcze zmierze mam nadzieje ze bedzie ok.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Kurde dopiero 5.10 mam szpital...
Ja musze w tym tygodniu endo ogarnąć.Do tego bakterie w moczu i czuje, ze te leki nie pomogą i cukier.Tylko morfologia nie kuleje i jest na dobrym poziomie.Cala ciążę pod górkę.Pewnie po wizycie 5.10 tez czeka mnie szpital.To juz będzie 4 pobyt na oddziale w tym roku.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak wyglądały Wasze pierwsze wizyty u ginekologa? Ja dowiedziałam się o ciąży w 4 tyg. Nie dostalam okresu, zrobilam 2 testy i byly pozytywne. Od razu poszlam do lekarza, powiedziala mi ze widzi pecherzyk i to moze oznaczac ciaze, ale mam przyjsc za 2 tyg. Poszlam w 6 tygodniu i powiedziala ze juz cos widac i umowila mnie na dzisiaj do siebie na NFZ. Bylam tez u niej w 8 tyg po zwolnienie. Za kazdym razem robila mi USG tym pretem wkladanym w pochwe, ale nie powiedziala mi jaki termin porodu, nie wazyla mnie, ogolnie raczej malo mowila. Dzisiaj mam dostac jakies skierowanie na badania ale mam wrazenie ze kobieta mi niewiele mowi, a ja nie wiem o co powinnam ja pytac. Zadnych lekow nie dostalam, mam tylko brac Prenatal Uno. Sam kwas foliowy bralam od marca.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie gin dopiero, po usłyszeniu serduszka zaczął działać.To był prawie 9 tc i dopiero wtedy dostałam skierowanie na wyniki.Jak zakładał kartę ciąży wpisał termin.Od 12 tc prawie zaczął sprawdzać wagę , mierzyć ciśnienie i ogólnie działać.

wow .juz 2 macie prenatalne a ja jeszcze prawie miesiac....:(
Tak dziś byłam wszystkie parametry w normie [emoji5].Ocena ryzyka bardzo niska.Przeziernosc karkowa tez jakaś tam bardzo dobra.Serce tez prawidłowo biło,pęcherz na swoim miejscu.Bobas przyjął super pozycję i dał się ładnie zbadać.Przyrodzenie zakrył nogą, ale doktor powiedział,że i tak raczej za wcześnie i za 2 tygodnie może nam podać płeć.Najwazniejsze,że dzidzia zdrowa.

reklama
Hej dziewczyny ja już po wizycie u ginekolog. Nie jestem zadowolona bo wyniki średnie. Krew i mocz w porządku. Toksoplazmozy nie przechodziłam i nie mam obecnie. Unikać musze kotów i wystrzegać się myć wszystkie warzywa owoce i niepasteryzowanego nabiału również unikać. Niestety wyniki różyczki nie przyszły pełne więc nie wiadomo do końca co i jak. Mam IgG wysokie IgM jeszcze nie ma, wiec nie wiadomo czy przeszłam niedawno i stad te przeciwciała czy przechodzę właśnie. Strasznie się martwię ale kurcze wiedziałabym chyba że mam różyczkę? Ostatnio nie mialam gorączki ani żadnej wysypki, można być chorym i nie wiedzieć? [emoji14] No i niestety cukier mam podwyższony norma to 95mg a ja mam 105mg, mam skierowanie do poradni diabetologicznej. Nigdy nie miałam problemów z cukrem. Zastanawiam sie czy nie powtórzyć testu sama, bo w nocy przed badaniem piłam kompot a mogłam wodę i może temu taki wynik. Nie wiem. Mam nadzieję tylko, ze ani różyczki ani cukrzycy ciążowej nie mam i ktoś się pomylił :(
Ciśnienie mam niskie ale ja mam takie zawsze 110/70 :) Przytyłam tylko 400g, zmierzyla mi miednice i bylo usg. Dzidziuś w porzadku, powoli się zaczyna ruszać mimo, że za wcześnie by cokolwiek czuć. Serduszko bije. Usg bylo przez powłoki brzuszne wiec taka nowość. A moja lekarka dzisiaj chyba miała zły dzień bo była wyjątkowo gburowata :/
Mi też wyszedł cukier podwyższony lekarz zalecił mi wykonanie testu z obciążeniem glukoza,ale nie mam złudzeń na bank cholera będzie.W czerwcu robiłam krzywa i wyszedł stan przedcukrzycowy, a ze byłam w szpitalu to wiadomo kolacja o 17. Powiedzial, że jak wyjdzie podwyższony to szpital i tam jeszcze będą sprawdzać [emoji20].

Do góry