reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Oj jak mnie denerwują rowerzyści na chodnikach :D Z tego co wiem to po chodniku można jeździć do 9r.ź. :p
Ja tam tez jezdze chodnikiem jesli nie ma sciezki rowerowej. Boje sie ze wjedzie we mnie pijany kierowca, ktos bedzie pisal smsa albo z przeciwka ktos bedzie wyprzedzal i ktos we mnie wjedzie. Naogladalam sie akt z wypadkow i mam w dupie czy ludziom to sie podoba czy nie. [emoji14] po prostu nie ufam ludziom.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja tez jeżdżę po chodniku, ale mieszkam na wsi więc nie ma za dużego ruchu. Teraz nie jeżdżę, gin powiedział że lepiej nie, musze chyba w końcu prawko zrobić, bo nie mam jak się poruszać.
Jestem że starsza w domu, ale ona zajmuje się sama sobą, więc jak by dziecka nie było.
Ja teraz patrzyłam na badania z poprzednich ciąż i w drugiej miałam tylko brany posiew z pochwy. Ale pamiętam że gin mi pobrał w gabinecie, ale sama musiałam zawieźć do szpitala.

p19ucsqvyg9mlpha.png

Oj jak mnie denerwują rowerzyści na chodnikach :D Z tego co wiem to po chodniku można jeździć do 9r.ź. :p
ale ja swiafomie chodnikiem bo nie chce zeby mnie w ciazy potracil jakis samochod-poza tym ja nie gowniarz smigajacy na jednym kole tylko wolniej niz idacy czlowiek jade na malym rowerku ( bo to dziecinny ;) boczkiem zreszta juz nawet nie z plyt tylko takim dobetonowanym paskiem.poza tym chodnik akurat szerszy niz ulica bo auta zaparkowane po obu stronach...a facet od ra u bitch f*ing this and that z jazgoczacym srajacym na chodniku kundlem !!! szkoda mojej sliny na takiego typa ;)

Hej dziewczyny ja już po wizycie u ginekolog. Nie jestem zadowolona bo wyniki średnie. Krew i mocz w porządku. Toksoplazmozy nie przechodziłam i nie mam obecnie. Unikać musze kotów i wystrzegać się myć wszystkie warzywa owoce i niepasteryzowanego nabiału również unikać. Niestety wyniki różyczki nie przyszły pełne więc nie wiadomo do końca co i jak. Mam IgG wysokie IgM jeszcze nie ma, wiec nie wiadomo czy przeszłam niedawno i stad te przeciwciała czy przechodzę właśnie. Strasznie się martwię ale kurcze wiedziałabym chyba że mam różyczkę? Ostatnio nie mialam gorączki ani żadnej wysypki, można być chorym i nie wiedzieć? [emoji14] No i niestety cukier mam podwyższony norma to 95mg a ja mam 105mg, mam skierowanie do poradni diabetologicznej. Nigdy nie miałam problemów z cukrem. Zastanawiam sie czy nie powtórzyć testu sama, bo w nocy przed badaniem piłam kompot a mogłam wodę i może temu taki wynik. Nie wiem. Mam nadzieję tylko, ze ani różyczki ani cukrzycy ciążowej nie mam i ktoś się pomylił :(
Ciśnienie mam niskie ale ja mam takie zawsze 110/70 :) Przytyłam tylko 400g, zmierzyla mi miednice i bylo usg. Dzidziuś w porzadku, powoli się zaczyna ruszać mimo, że za wcześnie by cokolwiek czuć. Serduszko bije. Usg bylo przez powłoki brzuszne wiec taka nowość. A moja lekarka dzisiaj chyba miała zły dzień bo była wyjątkowo gburowata :/

Hej dziewczyny ja już po wizycie u ginekolog. Nie jestem zadowolona bo wyniki średnie. Krew i mocz w porządku. Toksoplazmozy nie przechodziłam i nie mam obecnie. Unikać musze kotów i wystrzegać się myć wszystkie warzywa owoce i niepasteryzowanego nabiału również unikać. Niestety wyniki różyczki nie przyszły pełne więc nie wiadomo do końca co i jak. Mam IgG wysokie IgM jeszcze nie ma, wiec nie wiadomo czy przeszłam niedawno i stad te przeciwciała czy przechodzę właśnie. Strasznie się martwię ale kurcze wiedziałabym chyba że mam różyczkę? Ostatnio nie mialam gorączki ani żadnej wysypki, można być chorym i nie wiedzieć? [emoji14] No i niestety cukier mam podwyższony norma to 95mg a ja mam 105mg, mam skierowanie do poradni diabetologicznej. Nigdy nie miałam problemów z cukrem. Zastanawiam sie czy nie powtórzyć testu sama, bo w nocy przed badaniem piłam kompot a mogłam wodę i może temu taki wynik. Nie wiem. Mam nadzieję tylko, ze ani różyczki ani cukrzycy ciążowej nie mam i ktoś się pomylił :(
Ciśnienie mam niskie ale ja mam takie zawsze 110/70 :) Przytyłam tylko 400g, zmierzyla mi miednice i bylo usg. Dzidziuś w porzadku, powoli się zaczyna ruszać mimo, że za wcześnie by cokolwiek czuć. Serduszko bije. Usg bylo przez powłoki brzuszne wiec taka nowość. A moja lekarka dzisiaj chyba miała zły dzień bo była wyjątkowo gburowata :/
Powtorz sama te badania to bedziesz spokojniejsza.
A mialas rozyczke w dziecinstwie?

A ktory masz tydzien ze juz przez brzuch usg?

Można przechodzić i nie wiedzieć. Ale bez sensu, że robione tylko igg, bo stres tylko narasta :/
Kompot o ile nie był pity do dwóch godzin przed badaniem nie ma wpływu. Lepiej skontrolować bo niestety z tym nie ma żartów.
Ja mam cukier 96 i będę na własną rękę wbijać się do diabetologa.

Z braniem Wit D na własną rękę też lepiej uważać. Niedobór daje brzydkie objawy, ale w drugą stronę też nie jest najlepiej. Dawka 4000 to już przy sporym niedobrze, osteoporozie itd. Najpierw badanie potem dawka.

Rowerzystów to ja wcale nie lubie, od kiedy mi nie wyjechał taki jeden na ulicy jadąc 70 km na godzinę i nie wbił się w mój samochód. Wrr

Ale mi dziś zimno :/ wrrr

Napisane na MI MAX w aplikacji Forum BabyBoom

IgM będzie na kolejnej wizycie wynik, masz racje stres jest. Ja mam skierowanie w trybie pilnym wiec chyba nie żart :/ jest na czerwono napisane "na Cito!"
No nic dieta i w poniedzialek pojadę do poradni

reklama
IgM będzie na kolejnej wizycie wynik, masz racje stres jest. Ja mam skierowanie w trybie pilnym wiec chyba nie żart :/ jest na czerwono napisane "na Cito!"
No nic dieta i w poniedzialek pojadę do poradni
No na cito, bo ciąża. Bez ciąży czeka się wieki :/ bardzo dobrze, że działa :)
Na pocieszenie napisze że w poprzedniej ciąży miałam bardzo źle wyniki cytomegalii. Wynikało że właśnie przechodzę. Dopiero awidnosc (dodatkowe badanie wykonywane w takich przypadkach) wykazało że jest ok. Także czasem te wyniki dają fałszywy obraz sytuacji.
Duże miałaś to igg? Powyżej tysiąca wskazuje na świeże zakażenie, co nie zmienia faktu że wyjaśni to igm

Napisane na MI MAX w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry