reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

reklama
lucky 789 jak tak moj pierwszy dziec sledzilam od 11 tyg usg co 2 tygodnie zeby plec poznac a tak sie skubaniec wykrecal ze i tak dopiero na drugim szpitalnyn usg w 20 ktoryms tygodniu wyszlo ;) ale powodzenia w srode :) mi na tym pierwszym usg szpitalnym wydawalo sie ze to chlopiec i nawet pytalam sonographera a on ze nie moze powiedziec jeszcze ;)

Witam moze pozno pisze ale bylam dzis znowu u lekarza i tam zNwou potem na krew i wogle. Moze ktoras z Pań mi powie co to jest test podwojnego ryzyka z krwi i usg i czy taki robia w kazdym miescie bo ja to po wizycie juz nic nie wiem ?:) dziekuje i pozdrawian i zycze bardzo duzo zdrowia :*
No to sa chyba prenatalne usg i pappa ale nie jestem na 100% pewna

Witam dziewczyny.
Wczoraj miałam i endo i prenatalne. Przy mojej tak wysokiej wyjściowej biedoczynnosc tarczycy jest naprawdę super - 0.5.
Co do prenatalnych jestem mega zadowolona ze poszłam - oczywiście były obawy ale co ma być to będzie. Ocena ryzyka bardzo niska - wszystkie wyniki ok. Piękne bicie serca dzidzi. Gin powiedział że przy takiej ocenie ryzyka nie widzi potrzeby iść na testy PAPPA.
Wczoraj miałam taki ból głowy, że myślałam że skończy się szpitalem.[emoji22]
Co można brać na ból głowy w ciąży?

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
A to tsh 0.5?

Kurde ja sie boje o ta moja tarczyce... tsh 0.02 pprazka2

lucky 789 jak tak moj pierwszy dziec sledzilam od 11 tyg usg co 2 tygodnie zeby plec poznac a tak sie skubaniec wykrecal ze i tak dopiero na drugim szpitalnyn usg w 20 ktoryms tygodniu wyszlo ;) ale powodzenia w srode :) mi na tym pierwszym usg szpitalnym wydawalo sie ze to chlopiec i nawet pytalam sonographera a on ze nie moze powiedziec jeszcze ;)
No właśnie przy córce lekarka obiecywała nam od 15tc że powie kto tam siedzi a do 21 mała tak się obracają że nic nie było widać[emoji2] u koleżanki w 12tc lekarka powiedziała że to chłopak[emoji6]
A to tsh 0.5?

Ja miałam tak 0,57 spadło z poziomu 1,9 a endo kazała jeszcze zwiększyć euthyrox, teraz robiłam i wyszło 0,27 i powiedziała że dalej mam brać ta sama dawkę euthyroxu i 09.10mam przyjść z nowym tsh na wizytę. Nie wiem co o tym myśleć... myślałam że jak tsh za mocno spada to dawkę euthyroxu trzeba zmniejszyć... jednak lekarzem nie jestem więc się słucham i nie robię po swojemu[emoji6]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

Ilona wiesz co mi przyszlo do glowy na Twoj kregoslup i bole - kinesio tape. Zobacz sobie w googlach i na youtube filmiki sa. No chyba ze w okolicyvznajdziesz kakiegos fizjo co sie zna na tym. Moj m mial.je kiedys na reke i dzialaly super bo to takie tasmy co lekko naciagasz i przyklejasz

A to tsh 0.5?

Tak tsh - 0.5. Mój endo powiedział ze Narazie jest ok. Wiem o biedoczynnosc od zeszłego roku. Zaczęłam z 16.57. Porażka. A dosłownie przed zajsciem miałam powyżej 5 - niby z takim wynikiem się nie zajdzie w ciążę a jednak. [emoji13][emoji13]

No właśnie przy córce lekarka obiecywała nam od 15tc że powie kto tam siedzi a do 21 mała tak się obracają że nic nie było widać[emoji2] u koleżanki w 12tc lekarka powiedziała że to chłopak[emoji6]

Ja miałam tak 0,57 spadło z poziomu 1,9 a endo kazała jeszcze zwiększyć euthyrox, teraz robiłam i wyszło 0,27 i powiedziała że dalej mam brać ta sama dawkę euthyroxu i 09.10mam przyjść z nowym tsh na wizytę. Nie wiem co o tym myśleć... myślałam że jak tsh za mocno spada to dawkę euthyroxu trzeba zmniejszyć... jednak lekarzem nie jestem więc się słucham i nie robię po swojemu[emoji6]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom
Endo wczoraj też mi nie zmniejszył dawki a byłam pewna że zmniejszy po tak szybkim spadku co miałam. Ja biorę letrox 150/175 więc dawki wysokie. Ale ufam mu - tłumaczył mi tym że dziecko ciągle pobiera że mnie hormony a chłopiec to razy dwa, więc Narazie Nie ma co szaleć. Kolejna wizyta z badaniami za 8 tyg.

reklama
Hej dziewczyny ale sie przerazilam, pojechałam na rynek z mamą sukienki oglądać na ślub cywilny i dla mnie i dla niej i tam mi rozbolal brzuch, zgielam sie wpół normalnie, ciemno orzed oczami. Wyszlysmy od razu, kupilam nospe i dwie tabletki na raz lyknekam, taxi do domu i duphaston wzielam tez dwie tabletki i leze, juz nie boli tak mocno ale nadal czuje ze ćmi. Nie krwawie, plamienie mam tylko biale, nie ma krwi ani nic. Ale jak nie przestanie to pojade chyba na pogotowie. Boje sie o fasolkę. Jeszcze ta cukrzyca i sie zastanawiam czy to nie przez to :/

Do góry